Svetovno mladinsko prvenstvo leta 2016 v Hali Tivoli?

T.S., 01.03.2014
Razno, Vse novice

Na včerajšnjem sprejemu članov Izvršnega odbora Mednarodne namiznoteniške federacije, je bila glavna novica oznanilo predsednika Namiznoteniške zveze Slovenije, da se bo Ljubljana potegovala za gostiteljico Svetovnega mladinskega prvenstva v namiznem tenisu za leto 2016.

Po 23 letih znova namiznoteniški spektakel v Hali Tivoli?

V 15. nadstropju Hotela Plaze je v petek zvečer potekala dobrodošlica 17-članski zasedbi ITTF-ovega Izvršnega odbora, ki jo je gostil mag. Marjan Hribar in po uvodnem pozdravu s šampanjcem naznanil kandidaturo Slovenije za najprestižnejše svetovno tekmovanje mladih igralcev namiznega tenisa za leto 2016, ko bo naš najobetavnejši igralec Darko Jorgić končal mladinsko kariero. Kadetsko je lani zaključil prav tako na domačih tleh in sicer na ITTF Svetovnem kadetskem izzivu na Otočcu, kjer je svojo ekipo (Erik Paulin, Tilen Cvetko in Peter Hribar) popeljal do brona, v konkurenci posameznikov pa tekmovanje zaključil na 5. mestu in bil najboljši ne-Azijec na prvenstvu.

Tekmovanje bi gostila Hala Tivoli, kjer so v preteklosti že potekala največja športna tekmovanja (SP v hokeju, košarki in dvigovanju uteži), med drugim tudi namiznoteniška. Leta 1965 je na svetovnem prvenstvu slavil pokojni Zhuang Zedong, leta 1993 pa je na Evropskem prvenstvu za mladino z dvema zlatima kolajnama v konkurenci mladincev posamezno in dvojice blestel legendarni Vladimir Samsonov, ki se tudi ta konec tedna mudi v Ljubljani kot predsednik igralske komisije.

Sharara čestital tudi Jagodicu

Po Hribarju je govorniški oder zasedel dolgoletni predsednik ITTF-a Adham Sharara, ki je na čelu krovne namiznoteniške organizacije že 15 let, leta 2017 pa bo dobil svojega naslednika. Kanadčan je izrazil navdušenje nad Ljubljano in se opravičil, da novembra lani ni uspel obiskati Svetovnega kadetskega izziva, za izvedbo katerega se je tokrat še osebno zahvalil direktorici tekmovanja Sajdi Slatinšek in ji podaril simbolično darilo. Omenil je, da se je ekipa organizatorjev izjemno izkazala, saj so imeli po odpovedi Turkov na voljo le 2 meseca ter v smehu dejal, da bodo sedaj imeli na voljo več kot 2 leti za organizacijo Svetovnega mladinskega prvenstva, ter da pričakuje še boljši rezultat. Slatinškova je odvrnila, da je njena ekipa pripravljena na še večje izzive.

Sharara se je izkazal tudi z uradno čestitko slovenski olimpijski odpravi v Sočiju ter simbolično darilo podaril generalnemu sekretarju Olimpijskega komiteja Slovenije Tonetu Jagodicu, ob tem pa še enkrat več dokazal, da slovenska hokejska mrzlica ni obšla niti zibelke hokeja Kanade. “Res ste odigrali odličen turnir, vendar le ne napredujte preveč, da ne boste ogrožali naših fantov (op. Kanadčanov),” je pripomnil za konec in vse zbrane povabil na slavnostno večerjo.

V soboto je na sporedu večurni sestanek, zvečer pa še ena slavnostna večerja na Gradu Otočec.