Priprave namenjene tako igralcem, kot tudi trenerjem

V Športno-rekreacijskem centru Otočec je od danes naprej povsem v znamenju vrhunskega namiznega tenisa, saj se je pričel tridnevni trening kamp za najperspektivnejše svetovne kadete in kadetinje.

Včeraj smo poročali o organizacijski zahtevnosti Svetovnega kadetskega izziva, danes pa je po dolgih in napornih dnevih (ekipa najbolj delavnih članov organizacijskega odbora je dvorano pripravljala do 2:30 zjutraj) končno napočil čas za otvoritev tega dogodka in sicer s trening kampom.

Vodje ekip so bile včeraj deležne uradnega sestanka, kjer je po uvodnih vljudnostnih pozdravih direktorice tekmovanja Sajde Slatnšek sledila podrobna obrazložitev programa za priprave s strani vodje priprav Ištvana Korpe, sicer v Nemčiji živečega Slovenca. Priprave so organizirane na visokem nivoju in prav vse je dorečeno do potankosti, tako da je spremljanje treningov s tribun prava paša za oči, saj vse poteka brez zapletov.

Glavni cilj Korpe je velika razgibanost treningov, tako da na vsakem treningu med seboj trenirajo ekipe, ki se vrtijo, tako da bodo prav vse trenirale med sabo, poleg tega pa se znotraj treningov med dvema ekipama igralci in igralke tudi vrtijo in menjajo sparing partnerje.

Velik poudarek na včerajšnjem sestanku vodij je bil tudi na samem trenerskem delu. Korpa je od vseh uradnih trenerjev ekip zahteval angažiranost, predvsem pa dejal, da so priprave namenjene tudi njim, ter da je pomembno, da se tudi sami veliko naučijo. V ta namen bodo vsak večer potekale tudi trenerske delavnice, kjer bodo trenerji debatirali o različnih aspektih namiznoteniške igre.