Predsednik NTZS Marjan Hribar verjame v razvoj

T.S., 04.01.2013
Razno, Vse novice

Predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije mag. Marjan Hribar je ob začetku novega koledarskega leta strnil svoje misli o preteklem letu in pogled uprl naprej. Verjame, da se razmere v Sloveniji premikajo na bolje, s svojimi sodelavci pa deluje v smeri razvoja mladih kadrov.

Na začetku leta je pravi za čas za umirjen pogled nazaj in snovanje načrtov za prihodnost.

Leto 2012 je bilo za slovenski namizni tenis zelo uspešno, tako na tekmovalni, organizacijski in promocijski ravni. Na tekmovalnem nivoju smo dosegli veliko lepih uspehov. Bojan Tokič se je prvič v zgodovini slovenskega namiznega tenisa direktno uvrstil na OI 2012.  Naj omenim njegovo uvrstitev v četrtfinale na Evropskem prvenstvu v kategoriji dvojic, odlične rezultate Saša Lasana in Jana Žibrata na olimpijskih kvalifikacijah ter odlične nastope mladih reprezentantov v Bahrainu, na Slovaškem…. Ne gre prezreti tudi zmage ženske članske ekipe na turnirju III. divizije na Finskem.

Poleg vrhunskih rezultatov, ki so jih dosegli naše igralke in igralci iz članske kategorije, smo torej korak naprej naredili tudi v mlajših kategorijah. Uspelo nam je “nazaj domov” pripeljati  vrhunskega strokovnjaka Jožeta Urha z namenom, da prevzame vodenje NT Centra ter kot selektorja mlajših kategorij.  Z letošnjo sezono je po mnogih letih zaživel Namiznoteniški center Slovenije, ki bo združeval vse mlade namiznoteniške upe z namenom razvoja mladih igralk in igralcev, ki bodo konkurenčni na evropskem in svetovnem nivoju. Zaenkrat le-ta deluje v prehodnem letu na prilagojen način. Program najmlajših selekcij je zares obsežen in v zaostrenih gospodarskih razmerah ga brez zvestih sponzorjev ne bi bilo mogoče uresničiti.

Na organizacijski ravni sledimo Strategiji razvoja in razvijamo segmente množičnosti, promocije in organizacije. Prvič po 10 letih smo v sodelovanju z Evropsko namiznoteniško zvezo organizirali skupne evropske priprave na Otočcu, katerih se je udeležilo več kot 50 igralcev iz 20 držav. S tem smo znova dokazali učinkovitost in ubranost ekipe, ki visoko pozicionira Namiznoteniško zvezo Slovenije na mednarodnem športnem zemljevidu.

Na promocijski ravni smo dvignili nivo prepoznavnosti našega športa tako z odličnim sodelovanjem s predstavniki medijev kot z akcijami, ki so se vrstile skozi celo leto. Verjamem, da smo v preteklem letu naredili korak naprej v razvoju našega športa, zato vam v novem letu želim veliko novih začetkov, zagnanosti in trdne volje za nadaljevanje zastavljene poti.

Zavedam se, da potrebujemo za napredek veliko novega, boljšega, učinkovitejšega. In temu sledijo tudi naši zelo ambiciozni načrti za leto 2013. Naj zaključim s povabilom na “tekmo leta” 12. marca, ko se bo slovenska moška reprezentanca v “Bojanovi” Novi Gorici pomerila na odločilni tekmi za vstop v elitno divizijo evropskega namiznega tenisa proti reprezentanci Poljske. Rezervirajte si ta datum že danes. Dokažimo, da lahko tudi v slovenskem namiznem tenisu pripravimo pravi športni spektakel. Iskreno verjamem, da bo varovancem selektorja Bojana Raka ob Vaši bučni podpori s tribun uspel zgodovinski podvig!

Srečno 2013! 

mag. Marjan Hribar, predsednik NTZS

NTZS