MEP Zagreb 2016 – 7. dan

admin, 15.07.2016
Razno

Četrtek, sedmi tekmovalni dan, je na evropskih prvenstvih za mladino dan, na katerega se vedno odigra največ dvobojev posamezne reprezentance. Takrat velika večina reprezentantov nastopa še vsaj v eni od treh svojih kategorij: ali med posamezniki ali med dvojicami ali v mešanih dvojicah. Kdor se uvrsti nato v glavni konkurenci za nastope v petek, razen če je seveda nosilec v kakšni izmed disciplin in tako ne more več nastopiti v tolažilni kategoriji, je že vsaj minimalno zadovoljil s svojim nastopom.

Naše nastope je začel P. Hribar, ki je odlično nastopal v ekipnem delu, tokrat pa ni zmogel, tako kot je to uspelo T. Cvetku v ekipnem delu, presenetiti visoko postavljenega Srba Marinkovića in je po enakovredni borbi v vseh setih, ki so se vsi razen četrtega končali na razliko, klonil z 1:4.

Naše mladinke so nato posamezno zabeležile tri zanesljive zmage. A. Tofant in A. Vovk so s povsem do točke enakim razpletom s 4:0 premagali Hrvatico Šantkovo oz. Turkinjo Ozkayo, T. Pavčnik pa s 4:1 premagala Litvanko Dervintye. Nato so sledili trije porazi kadetov. R. Trtnik je z 0:4 izgubil z Belgijcem Kosoloskyim, Ž. Žigon pa z 1:4 proti Belorusu Kortchinskemu. Prav neverjetno nesrečen preobrat pa je doživel M. Novel, ki je po vodstvu s 3:0 v nizih izgubil s 3:4 proti Grku Damianisu. Prav tako sta pri kadetinjah posamezno naši ekipno bronasti N. Kobetič in L. Opeka izgubili z 0:4 proti Ukrajinki Dymytrnkovi oz. z 1:4 proti Madžarki Nagypal. Črno serijo je nato, z gladko zmago s 4:0 proti Belorusinji Kaloshki, prekinila L. Paulin in se tako mladinkam pridružila med najboljših 64 posameznic.

Tekmovanje se je nadaljevalo v parih v vseh konkurencah.

T. Cvetko in P. Hribar sta se v parih mladincev brez težav s 3:0 uvrstila med najboljših 32 po zmagi nad Švicarjema Tschanzom in Girodom. Sledil pa je šok v našem taboru, ko to ni uspelo prvima nosilcema v dvojicah mladincev D. Jorgiću in Čehu Polanskemu. Proti fantastično uigranima Turkoma Yigenlerju in Ulucaku, slednji je Darka premagal že v ekipnem delu, ki sta ob ponovitvi podobnih predstav resna kandidata celo za evropski naslov, sta že v svojem prvem skupnem nastopu na tem MEP-u tesno izgubila z 2:3 v nizih, pri tem, da sta prvega in tretjega izgubila z 12:14. Presenečenja iz ekipnega dela se pri mladincih še kar nadaljujejo, saj so v svojih prvih dvobojih izgubili tudi drugi in tretji nosilci Francoza Cassin, Seyfried ter rusko beloruska naveza Yarushin in Khanin. Darku se na žalost tako ni uspelo niti približati možnosti obranitve lanskoletnega evropskega naslova v mladinskih parih, ki ga je osvojil skupaj z D. Kožulom.

Uspešneje so nadaljevale v parih mladinke. T. Pavčnik in Hrvatica Cakol sta s 3:0 premagali Danki Steffens in Tarbensen, A. Tofant in A. Vovk pa s 3:2 Angležinji Bolton in Ho Tin Tin, kar je zelo lep dosežek, saj je slednja Kitajka 6. nosilka med posameznicami. V paru s Hrvatico Brodar je bila tesno z 2:3 poražena le naša četrta mladinka G. Mavri proti Belgijkama Degraef in Koszulap.

Pri parih kadetov sta M. Novel in R. Trtnik za uvrstitev med prvih 32 s 3:2 premagala Izraelca Israelija in Tinkina, medtem ko sta L. Breznik in Ž. Žigon z 2:3 izgubila proti Slovakoma Dinku in Kyselovu.

V parih kadetinj sta L. Paulin in L. Opeka izgubili z 0:3 proti Hrvaticama Arapovićevi in Sušcevi, N. Kobetič pa je v paru z Angležinjo Payet, ki je tako presenetljivo uspešno nastopala v ekipnem delu, prav tako z 0:3 izgubila proti Švedinjama Kjelssonovi in Edvinssonovi.

V mešanih kadetskih parih sta za uvrstitev med 32 L. Opeka in R. Trtnik premagala s 3:0 Italijana Gualdija in Ninojevo, K. Stražar pa v paru s Čehom Valento s 3:0 kar naš drugi mednarodno sestavljeni par Ž. Žigona in Luxemburžanko Barboso. Za med 16 sta nato Lara In Rok z 1:3 izgubila z močno moldavsko francosko kombinacijo Ursu in Randriantsovovo, medtem ko sta Katarina in Valenta po dramatičnem boju s 3:2 s 14:12 v zadnjem petem nizu zmagala proti Portugalcema Tiagu in Martinsovi. Na žalost jima nato v borbi za med osem najboljših, ko jima bi zmaga že prinesla jutrišnji neposreden boj za medalje, ni uspela premagati Italijana Rossija in prav tako Čehinje Blaskove. Potem, ko sta dominirala in zmagala v prvem setu, je v naslednjih treh nizih bil preveč superioren razigrani Rossi in dvoboj se je končal z 1:3.

Pri mešanih mladinskih parih sta za vstop med 32 A. Vovk in P. Hribar z 0:3 izgubila s favoriziranim srbskim parom Lupulescu in Marinković, slednji je bil za Petra usoden že med posamezniki, A. Tofant in T. Cvetko pa prav tako z 0:3 proti Špancema Zhangovi in Vedrielu. Četrta nosilca, večkratna slovenska prvaka tudi v mešanih parih, T. Pavčnik in D. Jorgić sta svoj morebiten pohod do medalje začela z zmago s 3:0 proti Švicarjema Poschu in Van Bohemensovi, ga nato po tesnem boju in zmagi s 3:2 nadaljevala proti Špancema Masipu in Garcii, ter se nato, še z gladko zmago s 3:0 proti Belgijcema Cnuddeju in Lungovi, prebila v četrtfinale, kjer ju jutri v petek ob 17.30 čaka dvoboj za medaljo proti Čehoma Martinku, ki je v ekipnem delu presenetljivo kot tretji igralec reševal Češko tudi z zmago nad prvim nosilcem pri mladincih, že nekdanjim evropskim kadetskim in mladinskim prvakom Cassinom (le ta je na najnovejši julijski lestvici za las prehitel našega Darka), in Petrovovi, ki je v odločilnem ekipnem dvoboju proti našim mladinkam tesno izgubila z A. Vovkovo. Čeprav sta Čeha v prejšnjem kolu nepričakovano izločila favorizirana Romuna Dragomanovo in Siposa, sta čisto premagljiva nasprotnika in zmaga nad njima bi hrastniškima sosedoma in osnovnošolskima sošolcema ter na nek način tudi namiznoteniškima sopotnikoma in konkurentoma obenem, ki zadnjih dobrih deset let kraljujeta v svojih kategorijah v Sloveniji, prinesla tako zaželeno skupno evropsko medaljo, predvsem prvo za Tamaro, ob slovesu iz mladinske kategorije.

Jutri v petek se bo za nas prvenstvo začelo že ob 09.00 z dvoboji v tolažilni konkurenci z na žalost kar preštevilnim našim zastopstvom, popoldan od 13.15 naprej pa bo že vsaka zmaga naših izjemen uspeh (razen za Darka pri posameznikih), saj vedno velja, da kdor na MEP-ih »preživi« drugi petek, je že dosegel vrhunski rezultat in je že zelo blizu medaljam oz. jo je celo že osvojil.

Celotno prvenstvo lahko tudi v živo spremljate preko te povezave, ki jo najdete tudi desno zgoraj na naslovni strani spletne strani NTZS (European Youth Championships Zagreb (CRO – Hrvaška), 08. – 17.07.2016).

Zapisal: Darijan Vizjak