MEP Zagreb 2016 – 6. dan: začela so se tekmovanja dvojic in posamezno

admin, 14.07.2016
Razno

Šesti tekmovalni dan se je evropsko prvenstvo za mladino nadaljevalo s prvimi dvoboji v konkurenci posameznikov in dvojic. Naši reprezentanti so štirinajstkrat stopili v ring in ga zapustili samo s šestimi zmagami in s kar osmimi porazi. Medtem, ko v ekipnem delu nastopaš pet dni ne glede ali zmaguješ ali izgubljaš in je še vedno kakšna možnost vsaj delnega popravka uvrstitve, pa je v tekmovanju posameznikov in dvojic lahko v zelo kratkem času vsega konec in zamujene priložnosti v posamezni kategoriji se ne da več nadoknaditi.

Od naših bronastih kadetinj so danes v ring stopile v mešanih dvojicah vse razen K. Stražar. L. Opeka je bila skupaj z R. Trtnikom uspešna s 3:2 proti Latvijki Druvini in Švicarju Moulletu. Naša državna kadetska prvaka L. Paulin in M. Novel sta s 3:0 izgubila proti Ukrajincema Dymitrenkovi in Yurchenku Prav tako sta bila proti Belgijcema Bernardovi in Kosoloskyemu s 3:0 poražena N. Kobetič in L. Breznik. Je pa bil uspešen s 3:1 v paru z Luxemburžanko Barboso Ž. Žigon proti litvansko romunski navezi.

Ž. Žigon je bil eden izmed dveh naših, ki je poleg zmage v mešanih parih zabeležil še zmago s 4:0 med posamezniki proti Luxemburžanu Colleju. Na žalost pa je tesno s 3:4 na 10 v zadnjem setu proti Ukrajincu Yurčenku klonil drugi koroški kadetski reprezentant L. Breznik, potem, ko je že vodil z 2:0 in s 3:2 v setih.

Pri mladinkah posamezno je G. Mavri z 1:4 klonila proti Avstrijki Promberger.

Pri mladincih posamezno so se naše vrste presenetljivo prepolovile že v prvem krogu. P. Hribar je sicer brez težav s 4:0 premagal Samarinca Mucciolija, izgubila pa sta L. Norčič, ki je imel proti Ukrajincu Brojakovskymu možnost celo zmagati s 4:0, pa je vseeno izgubil s 3:4, ter dokaj presenetljivo, po sicer zelo dobri obojestranski igri, T. Cvetko proti Gruzijcu Pauliashviliju prav tako s 3:4 na devet v zadnjem setu, s tem, da je pri vodstvu 3:2 v setih zapravil kar nekaj zaključnih žogic in set izgubil na 15.

L. Norčič je bil v paru z Waležanom Castrom z 0:3 poražen tudi v dvojicah mladincev prav proti Gruzijcema Pauliashviliju in Lomii.

S porazom še v mešanih dvojicah skupaj z G. Mavri z 0:3 proti Švicarjema Lampartovi in Brunnerju je tako Luka zaključil nastopanje v uradnih konkurencah na letošnjem MEP-u že kar prvi dan.

Čisto na koncu današnjega sporeda sta nas po množici zaporednih porazov razveselila vsaj naša preostala mladinska mešana para, ki sta danes prav tako nastopala A. Tofant in T. Cvetko ter A. Vovk in P. hribar z gladkima zmagama s 3:0. Prva dva proti nizozemsko švicarski navezi Gunsing – Tschanz, druga dva pa proti avstrijskemu mešanemu paru Zlatilova – Trink.

Jutri, v četrtek, se bo za nas prvenstvo začelo že ob 09.45, ko se bo P. Hribar pri mladincih posamezno pomeril z odličnim Srbom Marinkovićem, katerega pa je na ekipni tekmi po izjemni igri premagal T. Cvetko.

Celotno prvenstvo lahko tudi v živo spremljate preko te povezave, ki jo najdete tudi desno zgoraj na naslovni strani spletne strani NTZS (European Youth Championships Zagreb (CRO – Hrvaška), 08. – 17.07.2016).

Zapisal: Darijan Vizjak