Mednarodni turnir mesta Ljutomer

admin, 31.10.2013
Razno, Rekreativci, Vse novice

V nedeljo, 27.10.2013, so se zbrali mnogi slovenski igralci in se udeležili tudi Mednarodnega turnirja mesta Ljutomer. Turnirja se je udeležilo 90 igralcev iz vse Slovenije in tudi drugih sosednjih držav. Med njimi je bilo največ rekreativnih igralcev iz sosednje Hrvaške, ki so že tradicionalno najštevilčnejši gostje našega turnirja.

Ljutomerčani tudi tokrat niso razočarali svojih gostov in so pripravili dobrodošlico, kot so je navajeni le v Ljutomeru. Tudi tokrat so svoje goste pogostili z domačimi specialitetami ter poskrbeli, da so se vsi udeleženci počutili res dobro. Igralce je nagovoril direktor občinske uprave g. Tomislav Zrinski.

Turnir mesta Ljutomer je znan po svoji posebnosti, saj se igralke in igralci v šestih kategorijah borijo za prehodni pokal Ljutomera, tako v ženski kot v moški kategoriji, zato je polfinale in superfinale vedno razburljivo in nepredvidljivo. Večina igralcev pa ostane do konca turnirja in spremlja dvoboje najboljših igralk in igralcev.

V ženski kategoriji je igralka Vesna Perhoč ponovno dokazala, da je upravičeno favoritinja, saj je že četrtič zmagala na Mednarodnem turnirju mesta Ljutomer. Domačinka Janja Lebarič pa je v superfinalu dokazala, da je že enakovredna nasprotnica in da je v naslednjih letih treba računati nanjo.

V moški kategoriji je že drugič prepričljivo slavil Ljubiša Milošević ter tudi tokrat dokazal, da je kategorija od 40 do 50 let še vedno najkvalitetnejša skupina med rekreativci. Najbolje uvrščen slovenski igralec je bil tokrat Dragan Stanković, ki je izpadel šele v polfinalu superfinala.

Po odigranem turnirju in podelitvi nagrad so domačini še pripravili kosilo za vse udeležence turnirja in se od svojih gostov poslovili z mislijo, da se naslednjo leto spet vidimo.

Pripravil: Darko Fijavž