Maxim Šmirev še tretjič zapored kralj ping ponga

T.S., 06.01.2014
Razno, Vse novice

Včeraj pozno zvečer se je v Londonu končalo Svetovno prvenstvu v ping pongu, ki pod vodstvom enega izmed najuspešnejših športnih promotorjev na Otoku iz leta v leto pridobiva na priljubljenosti.

V soboto in nedeljo, 4. in 5. januarja, je v legendarni londonski Alexandra Palace oz. Ally Pallyju potekal t.i. 2014 PartyPoker.net World Championship of Ping Pong. 64 igralcev iz 25 držav se je borilo za naslov prvaka in skupni denarni sklad $100.000.

Na koncu je naslov še tretjič zapovrstjo odšel v roke Rusa Maxima Šmireva, ki je v finalu s 3:0 premagal nekdanjega jugoslovanskega igralca namiznega tenisa in sedaj ameriškega državljana Iljo Lupuleskuja ter dokazal, da mu med mojstri loparjev prekritih z brusnim papirjem ni para. Šmirev je poleg pokala prejel še $20.000, na koncu pa dejal, da je konkurenca vsako leto hujša.

Britansko občinstvo si je lahko boje ogledalo na televizijski mreži Sky Sports, več kot 600 gledalcev v Ally Pally pa je bilo priča pompozni sceni.

Posnetek finalne tekme

Na turnirju so tako nastopili tudi nekateri uveljavljeni namiznoteniški igralci kot so Gavin RumgayMarc DuranChristopher DoranAndrew Baggaley in Lubomir Pistej.

Za bližnjo prihodnost te panoge se očitno ne gre bati, saj je glavni mož trenutno Barry Hearn, ki v Veliki Britaniji velja za ikono ‘gostilniških’ športov. Tako je v zadnjih letih povsem preporodil snooker in pikado, ki sta na Otoku ena izmed najbolj priljubljenih športov. To velja predvsem za pikado, nenazadnje se je 1. januarja prav v Alexandra Palace končalo SP, kjer nekaj tisoč gledalcev vselej pripravi fantastično vzdušje.

SP v ping pongu
Uradna stran prvenstva
Rezultati