Matic Slodej in Katja Gutnik univerzitetna prvaka Ljubljane

T.S., 21.11.2013
Razno, Vse novice

Športna zveza Univerze v Ljubljani je sezono športnih prvenstev Univerze v Ljubljani odprla s CORNIILLEAU prvenstvom v namiznem tenisu. Tekmovanja, ki je potekalo v sredo, 20. 11. 2013, v Športni dvorani Krim, se je udeležilo 35 tekmovalcev iz 11 članic Univerze v Ljubljani. Najštevilčnejši so bili zastopniki Fakultete za šport. Sledili so jim predstavniki Medicinske fakultete in Filozofske fakultete. Kljub temu pa so ekipno zmago slavili medicinski.

Letos je tekmovanje UL v namiznem tenisu potekalo v namiznoteniški dvorani Športne dvorane Krim, ki jo je Mestna občina Ljubljana v okviru Letnega programa športa za leto 2013 namenila v brezplačno uporabo za potrebe izvedbe tekmovanja. Zelo prostorno in dobro opremljeno dvorano so udeleženci sprejeli z navdušenjem. Dvorana opremljena s tribunami je omogočila vsem udeležencem in gledalcem spremljanje poteka tekmovanja.

V moški konkurenci je nastopilo 23 tekmovalcev, pri dekletih 10 tekmovalk. V kategoriji zaposleni sta nastopila le dva tekmovalca.

Pri študentih je v moški kategoriji zmagal študent Zdravstvene fakultet Matic Slodej, pri dekletih pa Katja Gutnik (Biotehniška fakulteta). Naslov najboljšega med zaposlenimi na UL v študijskem letu 2013/14 si je priigral dr. Gaj Vidmar z medicinske fakultete. V moških dvojicah sta bila najboljša Matic Gornik in Matic Kaiser (Medicinska fakulteta), pri dekletih pa Tina Matjašič in Andreja Lupša (Fakulteta za šport).

Ekipna zmaga je tokrat pripadla Medicinski fakulteti, ki je zgolj za eno točko premagala Fakulteto za šport. Na tretje mesto ekipnih uvrstitev sta se z enakim številom točk uvrstili ekipi Ekonomske fakultete in Filozofske fakultete.

Posebej velja izpostaviti in pohvaliti udeležbo Aleša Sečnika s Filozofska fakultete, ki se je tekmovanja udeležil na invalidskem vozičku.

Priznanja in nagrade, ki so jih zagotovili spletna trgovina Loparji.si, Kraš in E-študentski servis je podelil vodja tekmovanja dr. Miran Kondrič. Posebna zahvala gre generalnemu sponzorju spletni trgovini Loparji.si z blagovno znamko Cornilleau, ki tekmovanje v namiznem tenisu podpira že tretje leto.

Izvedbo programa so podprli tudi: Univerza v Ljubljani, ŠOU v Ljubljani, Mestna občina Ljubljana, Fundacija za šport, E-študentski servis, Kraš. Za medijsko pojavnost smo zahvalni športnem dnevniku Ekipa in Zavodu ŠKL.

Tekst: UNISPORT Ljubljana
Foto: Primož Jereb

Univerzitetno prvenstvo Ljubljane
Rezultati
Foto-galerija
Loparji.si