Marjan Hribar dobil še en mandat predsednika NTZS

T.S., 21.09.2013
Razno, Vse novice

Včeraj je na Brezovici pri Ljubljani potekala 42. redna letna skupščina NTZS. Volitve so se odvijale brez večjih presenečenj, tako da na čelu NTZS ostaja mag. Marjan Hribar. Po novem bo predstavnik Združenja igralcev v Izvršnem odboru NTZS Gregor Zafoštnik.

Včerajšnja volilna skupščina ni prinesla presenečenj. Člani NTZS so vse sklepe sprejeli soglasno, kandidati za komisije pa so bili izvoljeni z veliko večino. Na čelu NTZS tudi prihodnja štiri leta ostaja mag. Marjan Hribar s svojo listo, na kateri so Robert Smodiš, Janez Pezelj in Blaž Brodnjak. Hribar, ki sicer deluje tudi kot generalni direktor Direktorata za turizem in internacionalizacijo, je v preteklih štirih letih NTZS priskrbel ogromno financ in realiziral svoj največji projekt – ustanovitev Namiznoteniškega trening centra Slovenije. V zaključnem nagovoru je novi-stari predsednik zahvalil za izkazano zaupanje in napovedal nadaljevanje uresničevanje strateških ciljev na vseh področjih dela NTZS.

Za predsednika strokovno trenerskega sveta sta se potegovala Špela Polončič in Borut Veren, ki je bil izvoljen z veliko večino. Za tri mesta predstavnikov klubov se je potegovalo pet kandidatov, po tesnem glasovanju pa so bili izvoljeni Darijan Vizjak, Zdenko Švab in Jože Mlakar.

Še najbolj zanimiva sprememba se je zgodila na mestu Združenja igralcev v Izvršnem odboru NTZS, kjer bo v prihodnjih štirih letih Mitjo Horvata zamenjal Gregor Zafoštnik. Ni skrivnost, da je veliko igralcev v zadnjih letih nezadovoljnih z igralnim sistemom in pogoji na tekmovanjih in zanimivo bo spremljati ali bo Zafoštnik zavzel bolj trdno držo, kot njegov predhodnik.

Ostale komisije:
Nadzorni odbor: Hinko Privšek, Igor Varl in Danilo Bukovec;
Disciplinska komisija: Borut Maraž, Peter Stražišar in Rok Tomaževič;
Predstavnik ZŠIS POK v Izvršnem odboru: Damjan Lazar;
Združenje sodnikov: Matija Krnc;
Združenje trenerjev: Jože Urh;
Liga odbor: Miroslav Tokič;
Združenje rekreativcev: Janez Zore.