Ištvan Korpa na Muti gostoval na trenerskem usposabljanju

T.S., 18.04.2013
Razno, Vse novice

Pretekli vikend se je na Muti začelo trenersko usposabljanje, kjer so bodoči trenerji prisostvovali na predavanjih in praksi. Svoj pečat v majhni koroški vasici je pustil tudi Ištvan Korpa, ki se je z veseljem odzval na povabilo organizatorja, domači klub pa mu je podelil naziv častnega člana.

Na trenerskem usposabljanju, ki se je pretekli vikend pod okriljem Olimpijskega komitetja Slovenije in Namiznoteniške zveze Slovenije začelo na Muti, so bili udeleženci priča obisku Ištvana Korpe.

Srbski nosilec medalj s svetovnih in evropskih prvenstev se je z veseljem odzval povabilu vodje usposabljanja dr. Mirana Kondriča. Korpa je v svojem delu usposabljanja bodočim trenerjem razlagal razlike med treniranjem fantov in punc.

Nekdanji trener jugoslovanske in nemške reprezentance je povabilo dr. Kondriča sprejel brez obotavljanja. “Moja žena je Slovenka, tako da nisem imel nobenih zadržkov pri sprejetju povabila dr. Kondriča. V zadnjem času sva odlično sodelovala in biti med ljudmi, s katerimi sem v preteklosti preživel nekaj časa, je zame vedno izziv,” je dejal Korpa, ki je nekaj let igral tudi za ljubljansko Olimpijo. Po napornem vikendu je pohvalil tudi udeležence in našo kulinariko: “Odločitev, da ta del usposabljanja izvedemo na Muti je bila odlična, saj smo imeli tu popolne pogoje za delo. Udeleženci so pokazali zvrhano mero zanimanja in so vse tri dni trdo delali. Kljub temu, da veliko prostega časa ni bilo, pa sem vseeno našel čas za okušanje izjemne hrane in vina v majhni gorski vasici ob meji z Avstrijo.

Bojan Miklavc in Damjan Cvetko z Ištvanom Korpo, ki je po koncu usposabljanja postal tudi častni član NTK Muta.

Bojan Miklavc in Damjan Cvetko z Ištvanom Korpo, ki je po koncu usposabljanja postal tudi častni član NTK Muta.

Dr. Kondrič s pohvalami na račun organizatorjev in uglednega gosta ni skoparil: “Srečo imam, da se z NTK Muta odlično razumem. Gonilni sili tega kluba, ki je eden izmed najbolje vodenih v Sloveniji, sta trener Damjan Cvetko in predsednik Bojan Miklavc. Oba sta bila nenehno dosegljiva in sta predstavljala popoln zgled za udeležence. Kljub vsemu pa popolni pogoji sami po sebi niso dovolj. Potrebni so tudi odlični predavatelji in pri tem sem lahko srečen, da je Ištvan Korpa sprejel moje povabilo.

Ta vikend se usposabljanje nadaljuje, tokratni gostje pa bodo slektor hrvaške članske izbrane vrste Zvonimir Korenić, selektor za mladino Jože Urh ter potnik na bližajoče se Svetovno prvenstvo v Parizu Uroš Slatinšek.

Foto: Osebni arhiv dr. Mirana Kondriča (www.miran-tt.com)