1. turnir za jakostno lestvico v Ljutomeru

admin, 31.10.2013
Razno, Rekreativci, Vse novice

NTK Ljutomer je že tradicionalno organizator prvega turnirja za jakostno lestvico Slovenije za rekreativne igralce. Tako je bil tudi letos organizator otvoritvenega turnirja v namiznem tenisu za jakostno lestvico Slovenije za rekreativne igralce.

V soboto, 26.10.2013, se je v Ljutomeru zbralo 110 igralcev in igralk namiznega tenisa vseh starostnih kategorij in iz vseh koncev Slovenije ter se pomerilo v devetih starostnih kategorijah za posameznike in petih starostnih kategorijah v parih. Tako so tudi pomurski igralci dobili priložnost, da se na domačih tleh predstavijo in borijo za najvišja mesta.

Organizator je že tradicionalno pripravil topel sprejem za vse igralce, jih pogostil z odličnim prleškim vinom, domačimi narezki, domačim kruhom ter žemljicami, pripeljanimi naravnost iz krušne peči.

Tekmovanje je potekalo v novi sodobni dvorani ŠIC Ljutomer, ki je plod mnogoletnega dela športnih funkcionarjev, kjer lahko Ljutomerčani sprejmejo tudi do 180 igralcev namiznega tenisa. Z uvodnim nagovorom slavnostnega govornika, podpredsednika NTZS g. Roberta Smodiša, se je turnir tudi uradno pričel.

Tekmovanje je potekalo na 16 mizah in dobro pripravljeno vodstvo domačinov je skrbelo, da mize med tekmovanjem niso samevale. Tekmovanje je trajalo ves dan in približeval se je čas analiz. Igralci so še pozno v noč po tekmovanju debatirali o zmagah in porazih ter novih podvigih pred dvorano prijaznega ŠIC bara, kjer so skrbeli, da so se vsi lahko odžejali po svojih željah.

Mnogi med njimi so se tudi kasneje zbrali v gostišču MS v Ključarovcih na zaključni večerji in pogovor nadaljevali ob živi glasbi, saj je tiste res segrete rekreativce naslednjo jutro čakal že novi turnir in sicer tradicionalni Mednarodni turnir mesta Ljutomer za rekreativne igralce.

Pripravil: Darko Fijavž