namizni tenisNamizni tenisNAMIZNI TENISpingpong pinkponk ping pong pink ponk

Razno

Razno, Vse novice
T.S., 14.10.2017 Komentarji so izklopljeni za V Italiji dvakrat donela Zdravljica, junak Luka Trtnik

V Italiji dvakrat donela Zdravljica, junak Luka Trtnik

Uvodni dan tekmovanj na 4. evropskih paraigrah mladih v Genovi je v slovenski 12-članski odpravi najbolj navdušil namiznotenisač Luka Trtnik. V posamični konkurenci, združeni sta bili kategoriji 6 in 7, je prepričljivo osvojil zlato kolajno! V finalu je ugnal še Slovaka Tomasa Vlacha (3:0 v nizih), v Italiji je zadonela Zdravljica. Read more »

Razno, Vse novice
T.S., 20.09.2017 Komentarji so izklopljeni za Laško čez slab teden v znamenju evropskega prvenstva za športnike invalide

Laško čez slab teden v znamenju evropskega prvenstva za športnike invalide

Slovenija bo za slaba dva tedna postala evropska prestolnica namiznega tenisa. Laško bo med 26.9. in 5.10. gostilo evropsko prvenstvo športnikov invalidov EPINT 2017. Tekmovanje, to bo že 15. evropsko prvenstvo, organizira Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite v sodelovanju z Namiznoteniško zvezo Slovenije. Read more »

Razno, Vse novice
T.S., 29.08.2017 Komentarji so izklopljeni za NTZS podaljšala sodelovanje s Tibharjem

NTZS podaljšala sodelovanje s Tibharjem

Največji evropski ponudnik namiznoteniške opreme in zvesti opremljevalec slovenske reprezentance nemški TIBHAR ter Namiznoteniška zveza Slovenije sta se dogovorila za novo štiriletno sodelovanje. Read more »

Razno, Vse novice
T.S., 12.05.2017 Komentarji so izklopljeni za Laško uspešno prestalo generalko za evropsko prvenstvo

Laško uspešno prestalo generalko za evropsko prvenstvo

V Laškem se je prejšnji konec tedna s slovesnostjo uspešno končal 14. Slovenia Open Thermana Laško, ki v svetu velja za največji namiznoteniški turnir za športnike invalide. Tudi letos se tekmovanje, ki ga organizirata Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite in Namizno teniška zveza Slovenije, ni izneverilo tradiciji – kar 323 športnikov iz 41 držav je sodelovalo na tekmovanju.

Turnir je bil generalka za tekmovalce (dvojice), ki jih že prihodnji teden čaka nastop na svetovnem prvenstvu na Slovaškem ter za organizatorje, ki med 26.9. in 5.10. prav v mestu ob Savinji gostijo evropsko prvenstvo. 

Na sklepni slovesnosti so kolajne in priznanja podeljevali podžupan občine Laško Jože Senica, članice uprave Thermana Laško Mojca Leskovar, predsednik ZSIS-POK Damijan Lazar, tehnična delegatinja Constatine Crotta, legenda namiznega tenisa Edvard Vecko, britanski selektor Gorazd Vecko, mednarodna sodnika Matija Krnc in Cyril Sen. Za bogat spremljevalni program so poskrbeli v Plesnem klubu Zebra, zbrane pa je s pesmijo zabaval pevec Aleksander Novak. Prireditev je domiselno povezoval stand up komik in plavalec Aleš Sečnik.


Izboljšali prepoznavnost turnirja

„Lahko smo zadovoljni z izvedbo, turnir je potekal brez večjih težav. Nekaj malenkosti smo v ozadju popravili, a to ni vplivalo na organizacijo, še najmanj pa so to občutili športniki. Vse skupaj pa je izvrstna osnova za prihajajoče evropsko prvenstvo, ki ga bomo gostili jeseni v Laškem,“ je po koncu turnirja dejal Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite. „Spremljali smo vrhunske tekme, igralke in igralci so še napredovali. Vesel sem, ker so imeli v Laškem vnovič optimalne pogoje za doseganje dobrih rezultatov in visokega nivoja igre. Vidi se, da se dela na prepoznavnosti turnirja. O nas je prvič poročal POP TV, skoraj so nas uvrstili med udarne vesti, dogodek je bil na Sportklubu, TV Celju, ŠKL TV-ju, vnovič nas je podprla TV Slovenija. Za primerjavo: Otočec je pred dvema tednoma gostil turnir Pro Tour, pa ni bilo nikogar blizu. Lahko smo ponosni, da smo v to „vas“ Laško spet pripeljali 323 tekmovalk in tekmovalcev iz 41 držav. To ni mala stvar!“ je bil jasen strokovni direktor turnirja Gorazd Vecko. Tekmovanje, predvsem igra dvojic, ni postregla s presenečenji. Za slovensko uvrstitev na turnirju je poskrbel Bojan Lukežič, ki se je med posamezniki uvrstil med najboljših osem.

Izvrsten test za Slovaško

„Vedno je bilo bit uspešen na turnirju, ki ima najvišji možni faktor kvalitete – v Laškem ima tak turnir faktor 40. Poleg tega smo že zmagali, kar je super popotnica pred prihajajočim svetovnim prvenstvom na Slovaškem,“ je povedala Brazilka Danielle Rauen, ki je v paru z Bruno Costo Alexandre zmagala v kategoriji 10. „Rada se vračam v Laško, kjer je vedno izvrstno organiziran turnir. Vedno radi pridemo. Tudi tokrat smo bili rezultatsko uspešni. Omenjeno zlato med dvojicami je pravi veter v hrbet pred SP na Slovaškem. Iskreno povedano – na tem turnirju nismo ničesar skrivali, ampak smo ga izkoristili za pripravo na prvenstvo,“ pa je dodala srbska reprezentantka Borislava Perić Ranković, ki je bila skupaj z Nado Matić prvakinja v kategoriji 4.

Na turnirju so uvedli tudi novost – ob koncu so z darilnim bonom Thermane Laško obdarili dva igralca, ki sta najbolj zaznamovala turnir. To sta bila Španec Alvaro Valera in Ukrajinec Oleksandr Yezyk.

Nova priložnost za promocijo

Zadnji dan tekmovanja je minil tudi v znamenju evropskega prvenstva EPINT2017, ki ga bo prav Laško gostilo med 26.9. in 5.10. Na izredno dobro obiskani novinarski konferenci so se sogovorniki strinjali, da bo Slovenija gostila izjemen športni dogodek. „Želim si, da bi bila to super promocija športa invalidov in pozicioniranje športa invalidov kot enega od pomembnih športov v Sloveniji, ki je športna država tudi na področju invalidov. S tem tekmovanjem bo poskrbljeno tudi za promocijo, da bi se invalidi še bolj ukvarjali s športom. Z željo, da najdemo take, ki bi tekmovali na vrhunskem nivoju. A to v vsakdanjem življenju niti ni bistveno. Organizacija takega dogodka pa je po eni strani tudi lepo priznanje in nagrada ta Slovenijo,“ je povedala ambasadorka turnirja Mateja Pintar.

„Evropsko prvenstvo je zagotovo nekaj več kot pa tradicionalni turnirji. Verjamem, da bo v Laškem tudi več ljudi in več navijačev. Kar je velik izziv, da se doma dokažeš pred svojimi ljudmi,“ je povedal slovenski reprezentant Bojan Lukežič. „Domače evropsko prvenstvo ima svoj čas, zato se je vredno še dodatno potruditi. Na domačih tleh je tudi doma večja podpora. Cilj pa medalja! Bo pa treba precej še pretrenirati, da tudi z Andrejo kaj pokaževa v igri dvojic,“ je razmišljala reprezentantka Barbara Meglič. „Največji izziv bo predvsem logistika v dvorani, kjer imamo še precej manevrskega prostora. Uredili bomo tudi ozvočenje, med odmori med tekmami pa so precej dogajalo, vse zbrane pa čaka bogat spremljevalni program,“ pa napoveduje Roman Pungartnik, član organizacijskega odbora EPINT 2017.

Zmagovalke in zmagovalci, ekipno 14. Slovenia Open Thermana Laško:

dekleta:

SF1-3:
Tajska

SF4-5:
Srbija

SF6-7:
Nizozemska&Turčija&Kanada

SF8-9:
Rusija

SF10:
Brazilija

moški:

SM1:
Madžarska&Francija

TM2:
Slovaška

TM3:
Ukrajina

TM4:
Francija

TM5:
Srbija

TM6:
Francija&Švica

TM7:
Ukrajina

TM8:
Ukrajina

TM9:
Španija&Rusija

TM10:
Francija&Črna gora

TM11:
Belgija&Madžarska

Zmagovalke in zmagovalci, posamično 14. Slovenia Open Thermana Laško

dekleta:
SF 1-2: Dorota Buclaw (Poljska)
SF 3 Anđela Mužinić (Hrvaška)
SF 4-5 Khetam Abuawad (Jordanija)
SF 6 Sandra Paović (Hrvaška)
SF 7 Kelly Van Zon (Nizozemska)
SF 8 Thu Kamkasomphou (Francija)
SF 9 Olga Gorshkaleva Komleva (Rusija)
SF 10 Bruna Costa Alexandre (Brazilija)
SF 11 Elena Prokofeva (Rusija)

moški:
SM 1 Andrea Borgato (Italija)
SM 2 Oleksandr Yezik (Ukrajina)
SM 3 Vayl Petruniv (Ukrajina)
SM 4 Abdullah Ozturk (Turčija)
SM 5 Tommy Urhaug (Norveška)
SM 6 Alvaro Valera (Španija)
SM 7 Maksym Nikolenko (Ukrajina)
SM 8 Viktor Didukh (Ukrajina)
SM 9 Jurij Nozdrunov (Rusija)
SM 10 Patryk Chojnowski (Poljska)
SM 11 Peter Palos (Madžarska)


14. Slovenia Open Thermana Laško, slovenski nastopi, posamično, 6.5.

Lukežič – Dunn 3:0
Lukežič – Petruniv 0:3
Lukežič – Geuljans 3:0

Kancler – Merrien 0:3
Kancler – Babić 3:2

Meglič – Jaion 1:3
Meglič – Kashiwagi 3:0
Meglič – Wong 1:3

Trtnik – Despineux 2:3
Trtnik – Kaneko 0:3
Trtnik – Pereira 0:3

Gajić – Czuper 0:3
Gajić – Vella 3:2
Gajić – Boury 0:3

Dolinar – Perić-Ranković 0:3
Dolinar – Elelimat 2:3

Žnidar – Lopez Sayago 0:3
Žnidar – Vural 0:3
Žnidar – Thomas 0:3

7.5.
Lukežič – Dirlea 3:0
Lukežič – Copola 1:3
Kancler – Abu 0:3

14. Slovenia Open Thermana Laško, ekipno, 8.5.

Lukežič&Kancler – Rodrigues-Martinez&Rodriguez 1:2
Lukežič&Kancler – Butler&Dunn 2:0

četrtfinale:
Lukežič&Kancler –Nalepka&Czerwinski 0:2
Dolinar&Meglič – Jiaon&Hentig 2:0

četrtfinale:
Dolinar&Meglič – Kanova&Wong 0:2

Trtnik&Kaniuka – Meiland&Eier 0:2
Trtnik&Kaniuka – Thainiyom&Punpoo 0:2

Žnidar&Baša – Lopez&Ifrosa 0:2
Žnidar&Baša – Thomas&Merrien 0:2

7.5.
Dolinar&Meglič – Ranković-Perić&Matić 0:2
Žnidar&Baša – Siada&Špralj 0:2
Trtnik&Kaniuka – Pereira&Despineux 0:2
 

Foto: Sportida

Drago Perko

Razno
admin, 09.08.2016 Komentarji so izklopljeni za Bojan Tokić: Kdo je šef?

Bojan Tokić: Kdo je šef?

Bojan Tokić se je od Ria poslovil po treh zmagah in porazu proti Dimitriju Ovčarovu.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić je dodobra podaljšal tretji slovenski tekmovalni dan na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Potem ko je svoje cilje presegel z uvrstitvijo med najboljših 16, je svojo kožo drago prodal proti nemškemu reprezentantu Dimitriju Ovčarovu, ki že lep čas spada v sam evropski in svetovni vrh. Navdušil je predvsem v uvodnem maratonskem nizu, ki ga je dobil s komaj verjetnim rezultatom 33:31. V nadaljevanju je ugledni tekmec le prevzel pobudo in tudi ob Slovenčevih težavah z bicepsom desne roke dobil štiri zaporedne nize (12:10, 11:5, 11:4 in 11:7).

Kapo dol

Ko je prejemal čestitke za pogumen nastop, se je spomnil slabih 17 let starih besed nogometnega selektorja Srečka Katanca. “Kapo dol,” je kar sam sebi dejal Tokić in dodal: “Želel sem pokazati, kaj znam. Prišel sem predstavljat slovenski namizni tenis. Navsezadnje sem alfa in omega tega športa pri nas. Upam, da sem marsikaterega rekreativnega športnika ali otroka navdušil za ta šport.”

Ovčarov, sicer bronasti z zadnjih olimpijskih iger v Londonu, je bil tokrat pač pretrd oreh. “Na tehnični in taktični športi ravni je Dima žival. Je edini evropski igralec, ki drži korak s Kitajci. Premagati takšnega nasprotnika je resnično težko. Razlika med tretjim in petdesetim igralcem sveta je prevelika,” opozarja Tokić.

Pokazal je, kdo je šef 

Nasvidenje v Tokiu 2020?

Nasvidenje v Tokiu 2020?

Pred tem je Toka, kot ga kličejo športni sopotniki, na mogočnem sejmišču Riocentro, ki na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru gosti dvigovalce uteži in namiznoteniške igralce, ugnal Iranca Noshada Alamyana, Kitajca s poljskim potnim listom Zengyija Wanga in Portugalca Tiaga Apolonoa. Ta zmaga (4:1) je imela za najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca še dodatno težo, saj gre za njegovega klubskega soigralca pri nemškem Saarbrücknu.

“Pokazal sem mu, kdo je šef v klubu. Verjamem, da se bo po olimpijskih igrah na delo vrnil s sklonjeno glavo. Res je, imel je glasno podporo s tribun. To je pač Brazilija. Če bi igrali v Sarajevu, bi se verjetno s tribun slišalo ‘Bojan, Bojan’. A nič ne de, naj se derejo. Pomembna je zmaga,” se je po odmevni zmagi smejalo v Jajcu v BiH rojenemu olimpijcu, ki je že vse od prihoda v Rio deloval odlično razpoložen.

Olimpijska zgodba še ni končana

Čeprav je nanizal tri zaporedne olimpijske nastope, pa se prvi slovenski lopar na turnirju pod petimi krogi vidi tudi čez štiri leta v Tokiu. “Če bom le zdrav,” pravi in dodaja: “Star sem 35 let. Znova se bom uvrstil med najboljših 30 igralcev sveta. Zakaj ne bi poskušal še napredovati? Če je lahko 40-letni Mario Primorac v Pekingu nastopil v polfinalu olimpijskih iger, zakaj ne bi jaz izpolnil mednarodne norme? V Tokiu bi lahko sklenil svojo kariero.”

 

Razno
admin, 09.08.2016 Komentarji so izklopljeni za Slovo Bojana Tokića z visoko dvignjeno glavo

Slovo Bojana Tokića z visoko dvignjeno glavo

Olimpijske igre v Riu, 3. dan

Osrednji slovenski protagonist tretjega tekmovalnega dneva olimpijskih iger v Riu de Janeiru je bil namiznoteniški igralec Bojan Tokić, ki se je prebil med 16 najboljših, nato pa klonil proti Dimitriju Ovčarovu.

Namiznoteniški igralec Bojan Tokić se je s porazom z rezultatom 4:1 proti nemškemu reprezentantu Dimitriju Ovčarovu v četrtem krogu poslovil od olimpijskih iger. Pri tem velja omeniti, da je v prvem nizu v pravem epskem boju tekmeca ugnal z rezultatom 33:31, nato pa, deloma tudi zaradi zdravstvenih težav, ni imel moči za veliko presenečenje.

V dopoldanskem delu programa je sicer Tokić z eno svojih najboljših predstav na kolena spravil klubskega soigralca Tiaga Apolonio (4:1). “Pokazal sem mu, kdo je klubski šef, ” je dejal ob tem.

Foto: Stanko Gruden, STA

Razno
admin, 18.07.2016 Komentarji so izklopljeni za MEP Zagreb 2016 – 10. dan: zaključno poročilo

MEP Zagreb 2016 – 10. dan: zaključno poročilo

Na drugo tekmovalno nedeljo, ki je na MEP-ih vedno zadnji tekmovalni dan, se je tudi na 59. Mladinskem evropskem prvenstvu v namiznem tenisu v Zagrebu prvenstvo končalo s polfinalnimi in finalnimi igrami, v katerih se je odločalo o evropskih prvakih in o lesku posameznih medalj, v vseh kategorijah posamezno in v parih.

Že ob 10.00 sta pred TV kamerami na centralni mizi 1 začeli svojo polfinalno borbo v kategoriji dvojic za kadetinje naša K. Stražar v paru s Čehinjo Blaskovo, proti prvima nosilkama Rusinjama Kolishevi in Kazantsevi. Čeprav smo mislili, da proti odličnima Rusinjama naši dve ne bosta imeli realnih možnosti, se je to potrdilo le v prvem setu, ki sta ga izgubili s 3:11. Nato sta bili povsem enakovredni. Drugega sta zmagali z 11:9 in imeli v tretjem pri 10:9 in pri 11:10 celo dve zaključni set žogi za vodstvo z 2:1 v nizih, ki bi ju močno približalo uvrstitvi v finale. Na žalost ju nista uspeli izkoristiti in Rusinji sta v četrtem nizu odločneje prevzeli pobudo in zmagali z 11:6 in tako skupno 3:1 v nizih. Kljub temu porazu iskrene čestitke Katarini in njeni češki partnerici za osvojitev bronaste medalje, Katarinine že druge na tem evropskem prvenstvu. Rusinji sta nato v finalu celo izgubili proti romunsko ruskemu paru Playanovi in Zironovi. Bronasto medaljo so si z našima razdelili še Turkinji Yilmazova in Haracova.

 

Še z veliko več pričakovanj smo ob 12.15 na mizi 4 vstopili na polfinalni dvoboj mladincev posamezno, kjer se je drugi nosilec, naš šampion D. Jorgić, pomeril, z zanj sila neugodnim Avstrijcem Levenkom, s katerim je imel Darko v dosedanjih šestih srečanjih izenačeno število zmag in porazov in ki je Darka premagal tudi četrtfinalu MEP-a pri kadetih pred tremi leti. Avstrijec je v prvem setu dobro začel in povedel s 3:0, vendar je Darko takoj odlično odgovoril in povedel s 5:3 in z 8:4. V tistem trenutku je, ob njegovih močnih natančnih in neubranljivo zadetih udarcih, še vse izgledalo preenostavno. Toda Levenko se je, z nekaj srečnimi točkami in z nevsiljenimi Darkovimi napakami, spet priključil in povedel z 9:8. Darko je še zmogel vodstvo z 10:9, ki pa ga ni uspel spremeniti v zmago v prvem setu. Pri zaostanku z 10:11 se je od daleč rešil celo s pardonom in upali smo, da bo ta sreča prinesla piko na i za zmago v, za razplet dvoboja izjemno pomembnem, prvem setu. Na žalost ga je Avstrijec le dobil z 13:11. Takoj se je dalo slutiti, da je Darko v izjemno hudih težavah že po prvem setu. Nasprotnik je nato povsem vsilil Darku svojo hitro kontra igro s čistimi udarci, praktično brez rotacij in Darko nikakor ni našel recepta, da bi se vsaj enakovredno kosal z njim (Avstrijca se premaga, če se ga uspe z močnimi spini onemogočati v njegovi mehki igri, drugače je skoraj nezgrešljiv v držanju žogice na mizi). V drugem setu se je Darko po zaostanku z 1:7 približal na 5:7 in še na 7:8, pa spet izgubil s 7:11, v tretjem je spet takoj zaostal z 0:5 in s 3:8 ter po 6:10 izgubil z 8:11. Če je poizkušal igrati na sigurno na več udarcev, je točke dosegal večinoma nasprotnik, če pa je odigral močneje, kar je sicer prinašalo točke, je pa le redko zadel. V zadnjem setu je dokončno popustil in za vse, še najbolj seveda zanj, je bilo kar mučno spremljati njegov potop s 3:11. Kljub velikemu razočaranju dokaj številnih navijačev, ki so ga prišli bodrit, se lahko ob njegovi prvi osvojeni medalji med posamezniki in njegovi sedmi na MEP-ih (ima srebrno pri kadetih ekipno skupaj z E. Paulinom, T. Cvetkom in A. Šmaljceljem, srebrno v paru pri kadetih z Nemcem Hohmeierjem in bronasto v mešanih kadetskih parih z Romunko Diaconujevo v Ostravi 2013, zlato v paru pri mladincih z D. Kožulom in bronasto pri mladincih ekipno skupaj z D. Kožulom, T. Šfiligojem ter E. Paulinom v Bratislavi 2015, ter letošnji bronasto v mešanih mladinskih parih s T. Pavčnik in končno tudi še zadnjo tako zaželeno bronasto pri mladincih posamezno, ki se mu je do sedaj vztrajno izmikala) le najgloblje priklonimo in res iz srca čestitamo, zaželimo uspehov tudi v članski konkurenci, temu skromnemu fantu iz simpatične hrastniške rudarske družine. V drugem polfinalu je prvi nosilec Francoz Cassin s 4:1 premagal Čeha Polanskega, ki je skupaj z Darkom prejel bronasto medaljo. V finalu je nato Alexandre Cassin s 4:0 odpihnil še Levenka in, v svojem tretjem zaporednem mladinskem finalu, še drugič zmagal in prejel v zgodovini MEP-ov rekordno četrto zaporedno medaljo pri mladincih posamezno (poleg lanske srebrne in predlanske zlate ima še bron iz Ostrave 2013, kjer je še kot kadet pri mladincih osvojil bronasto odličje in se zaradi takratnega nastopa pri mladincih odpovedal morebitni obranitvi leto poprej osvojenega zlata pri kadetih posamezno, kar je takrat na domačem terenu izkoristil prav Čeh Polanski).

Naše zastopstvo se tako vrača domov s štirimi bronastimi medaljami (kadetinje ekipno: K. Stražar, L. Paulin, L. Opeka in N. Kobetič, kadetinje dvojice: K. Stražar, mešane mladinske dvojice: T. Pavčnik in D. Jorgić, mladinci posamezno: D. Jorgić), kar je največja bera medalj na enem MEP-u do sedaj za Slovenijo. Osvojili smo jih v bistvu v vseh štirih konkurencah po eno: ekipno, posamezno, v parih in v mešanih parih in samo kadeti so ostali brez nje! To pomeni, da se je povsod moralo delati po klubih in na koncu tudi v reprezentanci zelo uspešno, kajti že uvrstitev npr. med 32 posamezno je na MEP-u zelo soliden uspeh, kaj šele uvrstitev med 16 ali uvrstitev v borbe za medalje. Če se ne uskladi vse istočasno: marljivo delo v klubu, vrhunsko piljenje in dvigovanje forme v reprezentanci, vzpodbuda okolja in staršev, vsaj majhna sreča v žrebu in tudi v odločilnih trenutkih posameznih dvobojev, nobenih težav z zdravjem in s poškodbami, potem je medaljo skoraj nemogoče osvojiti, saj je npr. na tem prvenstvu kar nekaj izrazitih favoritov, ne samo ostalo brez pričakovane medalje v kakšni konkurenci, ampak celo izgubilo že kar v prvem krogu (ne nazadnje prva nosilca v mladinskih parih D. Jorgić in T. Polanski, ki sta oba dobila npr. posamezno medaljo, izvrstna večkratna evropska prvakinja Romunka Dragoman, Rusinja Kolisheva). Prav tako npr. domačini Hrvati s katerimi se pogosto primerjamo, oz. so nam bili še ne dolgo nazaj za zgled s svojim delom, svojo organiziranostjo in z uspehi, niso bili niti blizu kakšni medalji na svojem domačem prvenstvu. Nesporno vodilna evropska namiznoteniška velesila Nemčija je osvojila na celem prvenstvu le eno in to v za nas nesrečnih parih mladincev. Francozi, moška evropska mladinska velesila (v zadnjih devetih letih so bili pri mladincih sedemkrat – le dvakrat so jih presenetili prav Italijani – in pri kadetih petkrat ekipni evropski prvaki), s kopico najvišjih nosilcev in nosilk in tudi s številnimi medaljami posamezno, so ostali celo brez ene same ekipne medalje.

Čestitke torej vsem našim reprezentantom in reprezentantkam, strokovnemu vodstvu reprezentance (selektorju za mladino, v. d. selektorju za člane in vodji NT centra Jožetu Urhu, selektorici za članice: Vesni Ojsteršek, reprezentančnim trenerjem: Andreji Ojsteršek Urh, Mateju Petarju in Davidu Orešniku), ki upa, da je, z devetimi osvojenimi medaljami na zadnjih štirih MEP-ih in to v ves čas praktično isti sestavi, tudi največje dvomljivce dokončno prepričalo, da dela res vrhunsko, klubskim trenerjem za najpomembnejše delo v klubih, kjer se vse začenja, nastaja in se razvija (posebne čestitke za izvrstno klubsko delo npr. NTS Mengšu, ki je imel kar 4 reprezentantke in tudi NTK Arrigoniju, ki bi tudi moral imeti kar štiri, povsem doma vzgojene reprezentante) ter seveda staršem, klubskim vodstvom in ne nazadnje krovni NTZS s predsednikom na čelu, ki vsi skupaj zagotavljajo dovolj kvalitetne in primerljive pogoje za delo, razvoj in nastope našim reprezentantom.

Prilagam tudi sporočilo in čestitko predsednika NTZS M. Hribarja, ki je večino dni tudi sam spremljal boje v zagrebškem Domu sportova:

Dragi moji!

Iskrene čestitke vsem, ki ste zastopali slovenske barve na MEP v Zagrebu. Štiri medalje, kopica vrhunskih uvrstitev, mnogo lepih zmag in dokončna potrditev, da smo na pravi poti.

S ponosom in veseljem sem vas spremljal pretekle dni in kot se spodobi, bomo tudi letos pripravili sprejem za nosilce medalj. Točen termin bomo skupaj uskladili in o njem obvestili vse nosilce medalj in njihove klube.

Lep pozdrav iz Madrida!

 

Za konec še pregled najboljših v tistih kategorijah, ki jih še nismo omenili v povezavi z našimi uspehi:

Med mladinkami posamezno je zmagala prva nosilka Romunka Adina Diaconu, ki je obranila lanski mladinski naslov in po dveh kadetskih, tako osvojila četrtega zaporednega med posameznicami, prav tako je četrtič zaporedoma prvakinja z ekipo, na prvenstvu 2014 v Italiji pa je osvojila celo vse štiri možne naslove. Z dvanajstimi doseženimi zlatimi medaljami je ujela doslej najuspešnejša: legendarnega Belorusa Samsonova in svojo, le nekoliko starejšo, rojakinjo Szocsovo, ki ju bo naslednje leto zanesljivo še presegla, čeprav je tudi res, da podobne možnosti Szocsova, v svojem zadnjem letu nastopanja pri mladinkah, presenetljivo takrat ni izkoristila in je ostala brez dodatno osvojene rekordne zlate medalje. Druga je bila azerbejdžanska Kitajka Ningova, tretje mesto pa sta si razdelili tudi dve evropski Kitajki Angležinja Ho Tin Tin in Španka Zhangova.

Pri kadeti posamezno je prvak postal prvi nosilec Rus Vladimir Sidorenko, drugi je bil Šved Moregardh, tretje mesto pa sta si razdelila Italijan Rossi in Rus Katsman.

Pri kadetinjah je naslov obranila, sicer druga nosilka Rusinja Maria Tailakova, druga je bila prav tako Rusinja Kasantzeva, tretje mesto pa si je z azerbajdžansko Kitajko Zhouojevo razdelila partnerica naše Katarine v bronastih kadetskih dvojicah Čehinja Blaskova.

Pri parih mladink sta presenetljivo zmagali Belgijki Lisa Lungova in Eline Loyenova, ki sta v finalu po zaostanku z 0:2 premagali favorizirani Romunki, že prej opevano Diaconovo in ji tako preprečili že letos osvojiti rekordno trinajsto zlato medaljo na MEP-ih v paru z Dragomanovo. Tretje mesto sta si razdelila francoski par Migotova in Guisnelova ter Španki Zhangova in Garcia.

Pri parih mladincev sta si zlato medaljo, in edino medaljo nasploh za Nemčijo na tem MEP-u, priigrala Tobias Hippler in nekdanji srebrni kadetski Darkov partner Nils Hohmeier, ki sta na poti do medalj v četrtfinalu ustavila za našega Darka in Polanskega usodna Turka Yigenlerja in Ulucaka, ki je Darka premagal tudi v ekipnem delu, nato pa v finalu porazila Italijana Pinta in Amata, ki je bil zanimivo le rezerva ob osvojitvi italijanskega ekipnega mladinskega naslova. Bron so si razdelili Rusa Kiselev in Ivonin ter romunsko avstrijski par Pletea in Darkov krvnik med posamezniki Levenko.

Pri parih kadetov sta zmagala četrta nosilca, Avstrijec poljskih korenin Maciej Kolodziejcyk, ki ga v reprezentanci vodita kar njegov oče in avstrijski selektor njegov stric Jarek, in Moldavec Vladislav Ursu, ki se je pred MEP-om samoplačniško pripravljal pri nas na Otočcu. V polfinalu sta z zmago nad prvima nosilcema Rusoma Sidorenkom in Grebnevom, ruski reprezentanci preprečila popolnoma absolutno zmagoslavje v vseh moških in ženskih kadetskih kategorijah. V finalu pa sta bila nato s 3:1 boljša od Švedov Moregardha in Frisa. Poleg ruskega para sta bron osvojila še Francoza Bardet in Cavallie.

Že včeraj sta v mešanih dvojicah kadetov slavila Rusa Kristina Kazantseva in Lev Katsman, pred Francozoma Pavadejevo in Picardom, bron pa so si razdelili Kitajca iz Azerbejdžana Zhoujeva in Yang ter romunsko avstrijska kombinacija Plaianova in Kolodziejcyik.

Celotno prvenstvo lahko tudi v živo spremljate preko te povezave, ki jo najdete tudi desno zgoraj na naslovni strani spletne strani NTZS (European Youth Championships Zagreb (CRO – Hrvaška), 08. – 17.07.2016).

Zapisal: Darijan Vizjak

 

Razno
admin, 17.07.2016 Komentarji so izklopljeni za MEP Zagreb 2016 – 9. dan: nove medalje za Slovenijo

MEP Zagreb 2016 – 9. dan: nove medalje za Slovenijo

Na drugo tekmovalno soboto, ki je na MEP-ih deveti tekmovalni dan, se je tako kot vedno, tudi na 59. Mladinskem evropskem prvenstvu v namiznem tenisu v Zagrebu, odločalo o medaljah v vseh kategorijah posamezno in v parih, medtem ko so se v mešanih parih, tako pri kadetskih kot pri mladinskih, že odigrala polfinala in finala.

V prvi naši tekmi pomembnih sobotnih odločitev, sta se v polfinalu mešanih mladinskih parov ob 13.00 na mizi 1, ob direktnem TV prenosu, naša hrastniška junaka T. Pavčnik in D. Jorgić pomerila z odlično belorusko navezo Trigolos – Khanin. Po začetnem otipavanju obeh strani v prvem setu, sta se pri 6:7 naša dva, skupaj s celotno našo odpravo navijačev, že veselila točke za izenačenje na 7:7, ki pa je sodniki niso priznali zaradi domnevne še pravočasne prekinitve igre. Mogoče je ta nepotrebna sodniška odločitev nekoliko zmedla naša dva ali pa dala krila nasprotnikoma, ki sta od takrat naprej začela neubranljivo zadevati in sta povsem zagospodarila na igrišču. Prvi, zaradi postavitve izjemno pomemben set, sta dobila z 11:6, drugega pa z 11:3. Tretji set sta nato Tamara in Darko, v za nas boljši postavitvi, z odlično igro dobila z 11:6 in nam povrnila upanje. Kljub dostojnemu odporu, je v četrtem setu do odločilnega pomena prišla neverjetno učinkovita igra Khanina na Tamaro in Belorusa sta z 11:7 slavila zmago s 3:1 in uvrstitev v finale, kjer sta nato tudi premagala odlični angleško češki par Ho Tin Tin – Polanski. Do brona pa sta ob Tamari in Darku nekoliko presenetljivo prišla še Avstrijca Mischekova in Grininger. Iskrene čestitke Darku za njegovo šesto medaljo na MEP-ih (drugo v mešanih parih po kadetskem bronu z Romunko Diaconu), predvsem pa Tamari za njeno prvo, tako zaželeno, ki ji je poplačala ves trud in odtehtala tudi njene številne poškodbe, ki so jo spremljale v njeni enajstletni športni karieri. Zanimivo je, da sta oba praktično celo kariero igrala samo drug z drugim, le ko je Tamara morala zaradi hude poškodbe izpustiti svoj zadnji kadetski MEP, je Darko zaigral z že omenjeno odlično Romunko (naše letošnjo člansko DP, ki ga je poškodovana Tamara izpustila, Darko nato sploh ni nastopil v paru s kakšno drugo igralko).

Takoj zatem ob 13.30 so v ringe stopili kadetski pari. Naša dva M. Novel in R. Trtnik, ki sta, že z uvrstitvijo med 16 najboljših evropskih parov pri kadetih, dosegla izjemno dober rezultat, proti odličnima Francozoma Bardetu in Cavallieju, kljub solidnemu odporu predvsem v tretjem setu, nista imela realnih možnosti in sta izgubila z 0:3 (-4, -6, -8). Kljub vsemu čestitke za prejšnje zmage v paru, ki naj bodo vzpodbuda v naslednji sezoni predvsem Matiji, ki še tudi naslednjo sezono ostaja v kadetski konkurenci.

Prav tako ob 13.30, sta ob direktnem TV prenosu na mizi 2, v kategoriji dvojic za kadetinje, nastopili četrti nosilki naša K. Stražar in Čehinja Blaskova proti belgijskemu paru Bernardovi in Dahyijevi. Po slabem prvem setu, ko sta naši dve naredili kopico nepotrebnih napak in ga izgubili s 4:11, sta v celotnem preostalem toku dvoboja igralno in rezultatsko dominirali, predvsem po zaslugi učinkovitih Katarininih FH spin napadov s celotne mize. Drugi in tretji set sta zmagali z 11:7 in z 11:4, nasprotnici sta se nekoliko srečno izvlekli v četrtem z zmago 12:10, kar pa je na srečo le še bolj stimuliralo Katarino, na nivoju igre se ji je pridružila še Blaskova in bilo je kar 11:2 za naš par, ki je svoj pohod proti medalji nato nadaljeval in tudi uspešno zaključil v četrtfinalu ob 16.00 proti nemškemu paru Schreinerjevi in Kitajki Tujevi. Naši dve sta, spet po nepotrebnem ob slabši igri ob zaključku, izgubili prvi set z 8:11, nato pa spet vseskozi tehnično in predvsem taktično dominirali, spet je bila odlična Katarina, ki ji je tokrat dovolj uspešno sledila Blaskova, ki je sicer posamezno izvrstna in se je že prebila v polfinale kadetinj, in naše so se zmagami z 11:7, 11:6 in 11:7 v setih in skupno s 3:1, prebile v jutrišnji nedeljski polfinale, kjer ju ob 10.00 na mizi 1 z direktnim TV prenosom čakata prvi nosilki, v bistvu letos skoraj nepremagljivi odlični Rusinji Kolisheva in Kazantseva. Katarina je tako prišla še do druge, najmanj bronaste medalje na letošnjem MEP-u, kar le potrjuje njen res izven serijski talent, ki ga je tokrat tudi že uspela bogato izkoristiti in vnovčiti.

Ob 14.00 sta neverjetno borben, dramatičen in kvaliteten dvoboj v osmini finala dvojic za mladince začela P. Hribar in T. Cvetko, ki pa sta verjetno kar malo pregorela v svoji veliki želji vsaj približati se osvojitvi medalje na MEP-u. Proti izjemno uigranemu Izraelskemu paru Simonu in Ben-Ariju, ki sta izločila tretja nosilca, za nas že usodnega Belorusa Khanina in obrambnega Rusa Yarushina, sta v prvem setu zapravila vodstvo z 9:4 in 10:9 ter set izgubila z 11:13, kar se jima je na koncu maščevalo. Po res fantastični igri, z dolgimi obojestranskimi izmenjavami spinov, sta drugi set po vnovičnem visokem vodstvu z 8:3 zmagala na 8, prav tako na 8 izvlekla tretjega po zaostanku s 4:7, ter nato izgubila nato četrtega s 7:11. V pravi drami, ki se je po povsem enakopravni borbi za vsako točko odvijala v petem setu, sta od vključno 9:10 naprej rešila skupno štiri zaključne žogice, vendarle na žalost vseeno klonila s 13:15. Ob kopici res odličnih predstav proti najboljšim, ki sta jih ponudila na celotnem letošnjem MEP-u, se lahko polno motivirano začneta pripravljati na naslednjo sezono, ker oba ostaneta v mladinski konkurenci.

Istočasno sta svoj dvoboj osmine finala v parih za mladinke začeli tudi T. Pavčnik in Hrvatica Cakolova proti aktualnim evropskim prvakinjam in prvim nosilkam Rusinjama Malanini in Chernorayevi, ki sta bili v prejšnjem kolu z zmago s 3:2 usodni že za naši A. Tofant in A. Vovk. Prvi set se, proti kombinaciji obrambne in napadalne igralke, naši še nista znašli in sta ga izgubili s 6:11. Nato sta začeli igrati taktično odlično in sta dobili drugega z 11:7. Kljub zelo dobri, atraktivni in taktično pravilni igri, sta naslednja dva seta vedno dovolili nasprotnicam priti do vodstva, ki se ga nato ni dalo več ujeti in sta seta izgubili z 8:11 in 9:11 in celoten dvoboj, ki jima bi odprl boj za medalje, tako izgubili z 1:3. Predvsem sicer solidna Hrvatica, ki je v posamezni tekmi proti obrambni Malanini po hudem boju tesno izgubila s 3:4, je naredila v ključnih trenutkih nekaj povsem nerazonskih in nepotrebnih napak.

Pri mladincih posamezno je drugi nosilec D. Jorgić, ob 15.15 z direktnim TV prenosom na mizi 2, svoj pohod proti svoji prvi posamezni medalji na MEP-ih uspešno nadaljeval v osmini finala proti nevarnemu Turku Yigenlerju, ki je bil zanj usoden v parih, z gladko zmago s 4:0 (5, 6, 11, 3). Tako se je Darko uspel prebiti v svoje četrto zaporedno finale posamezno na MEP-ih, v vseh treh preteklih pa še ni bil nikoli uspešen. Verjetno najpomembnejši dvoboj njegove dosedanje kariere, se je nato začel ob 17.45, spet pred TV kamerami, na do sedaj zanj srečni mizi 2, na kateri ga je čakal njegov dolgoletni tekmovalni znanec v generaciji, izjemno neugodni nasprotnik Belorus Khanin,, ki je naša dva Tamaro in Darko danes praktično sam že deklasiral v polfinalu mešanih parov. Tekma najvišjih napetosti, pričakovanj, želja in res izjemne kvalitete, se je začela na začetku v prvem setu z vodstvom Khanina s 3:0 in s 6:3, nato pa je Darko najprej vzpostavil ravnotežje v igri in tudi v rezultatu in set zmagal z 11:9. Od tu naprej je Darko dobesedno briljiral, kar letel po dvorani in kljub zelo dobri igri nasprotnika, bil izrazito boljši v res spektakularni izmenjavi obojestranskih spinov in štopov. Drugi set je dobil gladko z 11:4 ter nato prevladoval tudi v tretjem in povedel s 6:3. Takrat pa je začel nasprotnik še dvigovati svoj nivo, spreobrnil rezultat v 8:6 zanj in dvoboj se je ponovno odprl. Darko je še uspel povesti z 10:9, ko pa ni uspel seta tudi zaključiti, ampak ga je izgubil z 9:10, se je že dalo nekako slutiti, da pot do medalje le ne bo tako enostavna, kot je že izgledalo. Obojestranska odlična igra v kateri je Darko še vedno dominiral, se je nadaljevala tudi v četrtem setu, ki ga je naš šampion dobil z 11:6 in povedel s 3:1 v setih (skoraj bi že lahko bilo ob izkoriščeni set priložnosti v prejšnjem setu nepredstavljivih mirnih končnih 4:0). Nato pa je sledila neverjetna, praktično nezgrešljiva igra Khanina in čeprav Darko še zdaleč ni igral slabo, je Belorus povedel kar z 9:2, Darko je bil nepopustljiv in se je še približal, pa vendarle izgubil z 8:11. Zelo podobna dominacija v igri in rezultatu za Khanina se je nadaljevala tudi v šestem setu, ko je po zaostanku s 4:8 Darko spet zagrozil, pa kljub temu spet izgubil z 8:11. Prava drama se je tako obetala v odločilnem sedmem setu. Darko, sicer vajen takšnih napetih končnic in situacij, ki jih je v preteklosti praktično vedno dobil, ne pa tudi na tem prvenstvu, je grizel in se nepopustljivo mučil za vsako dobljeno točko. Belorus je igral še vedno dominantno v odprti igri, vendar pa k sreči v teh pomembnih trenutkih spet delal nepotrebne napake, zgrešil je npr. dva svoja servisa, v celotnem dvoboju do tedaj pa nobenega (zanj res velja, da začne igrati najboljše takrat, ko je že v izgubljeni situaciji in zato mirno »spusti roko«, ki se pa mu spet zatrese v odločilnih trenutkih, ko se mu spet odprejo možnosti). Darko je po začetnem zaostanku z 1:2 v točkah pri menjavi strani povedel za takšen dvoboj z velikih 5:2 in nato še s 7:4, takrat pa je v naslednjih petih spektakularnih izmenjavah dobil kar neverjetnih vseh pet točk zaporedoma Khanin in povedel z 9:7. Misel ali bo Darko, po skoraj neverjetni nesreči v razpletu dvoboja (vendar ne po smoli zaradi morebitnih » pardonov« nasprotnika, ki jih ta dejansko ni imel) spet obstal v četrtfinalu, po tokrat prvič res že skoraj dobljenem dvoboju, je vse globlje kljuvala v glave vseh njegovih navijačev ob ringu. Darku je nato le dobil oba svoja servisa z uspešnim napadom, pri katerih pa sta prevzema spina nasprotnika srečno, res le za las, zgrešila Darkovo polovico mize. Po napaki nasprotnika je Darko povedel z 10:9 in prišel do prve zaključne žogice za medaljo. Khanin je takoj hitro brez problemov izenačil, Darko pa spet povedel z 11:10. Po dolgi izmenjavi udarcev pa je nato Khanin zgrešil in naš šampion je v valu navdušenja stekel v objem trenerki Andreji. Vsem ljubiteljem namiznega tenisa, ki dvoboja niste spremljali že v živo, toplo priporočam ogled posnetka na spletni strani ETTU-ja oz. ITTF-a. Tako je Darko po šestih že osvojenih medaljah na MEP-ih (po eni zlati in bronasti v parih, po dveh bronastih v mešanih parih in po srebni in bronasti ekipni) osvojil svojo sedmo (je seveda slovenski rekorder po osvojenih medaljah na MEP-ih) vendar prvo med posamezniki, zaenkrat še bronasto, ki jo bo jutri v nedeljo že ob 12.15 v polfinalu vsekakor želel še požlahtniti proti v igri na tem nivoju in tudi v obnašanju nekoliko čudaškemu Avstrijcu ruskih korenin Levenku, ki je Darku pri kadetih, v četrtfinalu MEP-a pred tremi leti, preprečil osvojitev pokra vseh štirih medalj na enem prvenstvu in ki je včeraj s 4:3 v četrtfinalu, z 11:9 v sedmem setu, premagal favoriziranega četrtega nosilca Francoza Seyfrieda, potem ko je v bistvu Avstrijec vse tri izgubljene sete izgubil praktično na 0, saj mu je dvakrat pri 10:0 Francoz točko podaril zaradi fair-playa? Kljub nekako zanj že izpolnjeni tokrat res obvezni misiji, bi Darku privoščili tudi še kaj več od npr. le morebitnega finala. V drugem polfinalu se bosta pomerila, ob Darku gotovo najboljša mladinca Evrope, največji francoski up zadnjih desetletij Cassin, ki je prišel že do svoje zgodovinsko rekordne četrte zaporedne medalje na MEP-ih pri mladincih posamezno (saj je bil bronast že kot kadet?, predlani je bil zlat in lani srebrn) ter Darkov partner v letošnjih nesrečnih parih mladincev Čeh Polanski, ki je pred tremi leti na svojem domačem prvenstvu v Ostravi, našim preprečil v finalu osvojitev zlata pri kadetih ekipno in je bil takrat tudi kadetski evropski prvak med posamezniki. Obeta se nam torej pravi boj titanov v evropskem mladinskem namiznem tenisu, saj med posamezniki favoriti niso dovolili presenečenj kot npr. v ekipnem delu (zmagovalci Italijani so imeli le enega predstavnika med 32, Francozi, ki so ostali brez ekipne medalje, pa kar štiri med 16 in tri med osem.

V tolažilni kategoriji je potrebno pohvaliti predvsem L. Opeko, ki se je uvrstila v polfinale pri kadetinjah ter M. Novela, ki se je prebil v četrtfinale pri kadetih, medtem ko sta P. Hribar in T. Cvetko svoje nastope pri mladincih končala v osmini finala.

Celotno prvenstvo lahko tudi v živo spremljate preko te povezave, ki jo najdete tudi desno zgoraj na naslovni strani spletne strani NTZS (European Youth Championships Zagreb (CRO – Hrvaška), 08. – 17.07.2016).

Zapisal: Darijan Vizjak

Razno
admin, 16.07.2016 Komentarji so izklopljeni za MEP Zagreb 2016 – 8. dan

MEP Zagreb 2016 – 8. dan

Na drugi tekmovalni petek, ki je na MEP-ih osmi tekmovalni dan, se je 59. Mladinsko evropsko prvenstvo v namiznem tenisu v Zagrebu nadaljevalo z boji med posamezniki in v parih ter v mešanih parih.

V dopoldanskem času se je tekmovalo le v tolažilnih skupinah, kjer so naši zabeležili nekaj lepih zmag, popoldan in zvečer pa so bili v ospredju boji za med najboljših 16 med posamezniki in med dvojicami, medtem, ko se je, v za nas v petek najbolj aktualni disciplini mešanih parov, v četrtfinalnih bojih igralo že za medalje.

Kot že rečeno sta se v naši tekmi dneva, ki je že odločala o medalji, v četrtfinalu mešanih mladinskih parov ob 17.30, na mizi 2, pred TV kamerami, pomerila Hrastničana T. Pavčnik in D. Jorgić proti češki navezi Petrovova in Martinko. Po našem začetnem vodstvu v prvem setu z 2:0, sta z nekaj odličnimi napadi in tudi po naših napakah, Čeha povedla z 8:3. Naša dva sta nato, predvsem po zaslugi napak nasprotnikov, izenačila na 9:9, rešila set žogico pri 9:10 in zmagala z 12:10, verjetno na nek način že kar odločilni set za nadaljnji potek dvoboja. Igra s številnimi napakami na obeh straneh in s podobnim gibanjem rezultata, se je nadaljevala tudi v drugem setu, le da naša dva po večjem zaostanku in po ponovnem znižanju rezultata na 8:9, nista uspela rešiti seta v svojo korist. Nato sta se v tretjem setu Darko in Tamara razigrala in bila premočna z zmago 11:5. V četrtem setu pa se je začela obojestranska zelo kvalitetna igra, z dolgimi izmenjavami udarcev, brez nepotrebnih nevsiljenih napak, naša dva sta bila ves čas v rahli prednosti, nazadnje še 9:7 in 10:9, pa sta Čeha po zanju, mogoče kar preveč odlični igri, povedla z 11:10. Po ponovni obojestranski atraktivni izmenjavi spinov z razdalje, je čisti visoki »zicer« Čehinja grdo zgrešila, Darko in Tamara sta to darilo izkoristila in dobila naslednji dve točki in z uvrstitvijo v polfinale osvojila že najmanj bronasto medaljo, ki je prva naša v mladinski kategoriji mešanih parov v samostojni Sloveniji in verjetno tudi edinstvena v Evropi, ker sta jo osvojila dekle in fant, ki sta začela istočasno igrati skupaj v istem klubu (pred 11 leti)! Jutri v soboto se bosta v polfinalu ob 13.00 pred kamerami na mizi 1 pomerila z izjemno močnim beloruskim parom Trigolos – Khanin.

Pri mladincih posamezno je D. Jorgić zaenkrat brez težav upravičil vlogo drugega nosilca in se po lahkih zmagah s 4:0 s Fincem Flemmingom in s 4:1 z Madžarom Brucknerjem, edini izmed vseh naših posamezno, uvrstil med 16 najboljših, kjer ga jutri ob 15.15, prav tako s TV prenosom na mizi 2, čaka izjemno nevarni najboljši Turek Yigenler, ki ga je Darko, v ekipnem delu ob porazu naših s Turčijo, sicer premagal s 3:1, je pa bil Turek zanj usoden že v prvem kolu parov mladincev, kjer je Darko, kot prvi nosilec, tokrat v paru z odličnim Čehom Polanskim, celo branil lanski naslov osvojen z D. Kožulom.

Med kadetinjami posamezno se je v boju za med 32 L. Paulin ponovno pomerila z nasprotnico iz ekipnega dela odlično Poljakinjo A. Wegrzyn in izgubila z 0:4. K. Stražar je najprej brez težav s 4:0 premagala Belorusinjo Kiselovo, nato pa je v zadnjem našem večernem dvoboju za uvrstitev med 16 najboljših kadetinj v Evropi z 0:4 klonila s favorizirano azerbajdžansko Kitajko Chenovo, proti kateri Katarina nikakor ni uspela razviti svoje do sedaj zmagovalne napadalne igre.

V kategoriji mladink posamezno smo imeli v drugem kolu v konkurenci našo najštevilčnejšo udeležbo. A. Tofant je v boju za med 32 izgubila s tretjo nosilko Francozinjo Zarifovo, s katero se je uspešno borila že na MOPS-u 2016 na Otočcu. V prvem setu je po zaostanku s 6:10 skoraj naredila preobrat, vendar vseeno izgubila s 10:12. Nato je bila naslednja dva seta Francozinja superiorna, v zadnjem pa je imela Ana, ob svoji že mnogo boljši igri, celo set žogico, pa je vseeno spet izgubila na 10. Tudi A. Vovk se je za uvrstitev med 32 pomerila s francosko mladinko Mostafijevo. V treh setih se je po večjih zaostankih Francozinji vedno povsem približala, pa jih nato vendarle izgubila na 9, 8 in 9, drugega pa je gladko zmagala na 3, kar pa je zadostovalo le za poraz z 1:4. Edino zmago, izmed naših na tem prvenstvu zelo uspešnih mladink, je po zaostanku v setih že z 1:3, s 4:3 proti Hrvatici Pavlovićevi zabeležila T. Pavčnik. Tudi v večernem boju, za vstop med najboljših 16 evropskih mladink, proti Turkinji Kahrmanovi, bi lahko Tamara izvlekla kaj več od poraza z 1:4. V dvoboju dveh igralk z zelo podobnim načinom igre, ki sta na nek način obe ustrezali ena drugi, s številnimi dolgotrajnimi napadalnimi izmenjavami spinov in štopov v vsaki točki, je Tamara, po več prelahko zapravljenih set žogicah, izgubila prvi set s 14:16. Drugi set je brez težav zmagala, v preostalih treh pa na začetku vedno povedla za tri, štiri točke in nato vsakič brez vidnega razloga popustila ter doživela, kot zadnja izmed vseh naših, svoj prvi poraz in izpad v posamezni konkurenci na tem MEP-u.

V kadetskih in mladinskih parih smo, kar malce presenetljivo od petih dvobojev za vstop med 16, dobili kar štiri, po enega v vsaki konkurenci. Edini poraz sta pri mladinkah doživeli A. Tofant in A. Vovk in še to z 2:3 proti še vedno aktualnim lanskim evropskim prvakinjam Rusinjam Malanini in Chernorayevi. V prvem setu in polovici drugega, se naši dve proti neugodni nasprotni kombinaciji napadalke in branilke nikakor nista znašli. Nato je začela Ana z vseh položajev neubranljivo zadevati FH spine in skoraj sta že izvlekli drugi set, ki sta ga nato vseeno izgubili na 9. Brez težav sta dobili tretji in četrti set, ter nato, na žalost nezbrano in nekoliko nerodno z nepotrebnimi napakami, slabo začeli odločilni peti set. Namesto vodstva vsaj s 6:2 za naše je bilo le 4:4, kar je vzpodbudilo Rusinji, ki sta začeli res nezgrešljivo vračati Anine spine in posledično tudi doseči novo zmago. V primeru zmage bi se naši dve pomerili jutri ob 14.00 za vstop med osem najboljših parov mladink s T. Pavčnik, ki igra v paru skupaj s Hrvatico Cakolovo in s katero sta, po zaostanku v nizih z 1:2, na koncu mirno s 3:2 premagali zelo dobri Azerbajdžanki Kitajko Dengovo in Imamovo.

V kategoriji parov mladincev sta izjemno lep uspeh dosegla P. Hribar in T. Cvetko, ki sta za med 16, po taktično in tehnično odlično odigrani tekmi, s 3:1 (seti : 12, 11, -8, 8) premagala francosko nemško navezo napadalca in branilca Rolanda in Schlieja. Jutri se bosta, prav tako ob 14.00, za vstop med osem najboljših evropskih parov mladincev pomerila z Izraelcema Simonom in Ben Arijem, ki sta že v prvem kolu presenetljivo izločila tretja nosilca Khanina in Yarushina.

Za največje pozitivno presenečenje in veselje pa sta v parih pri naših poskrbela kadeta M. Novel in R. Trtnik, ki sta uspela biti do konca zbrana in učinkovito napadalna in sta s 3:2 (seti: 9, -12, -6, 4, 9) premagala Belorusa Kortchinskega in Rukliatsouva. V boju za vstop med najboljših osem kadetskih parov v Evropi se bosta jutri ob 13.30 pomerila s favoriziranima Francozoma Bardetom in Cavalliejem.

Že zjutraj ob 10.00 in ob 10.30 pa bodo v ringe stopili tudi tisti naši, ki še uspešno nastopajo v tolažilni konkurenci: za med 16 mladinca P. Hribar proti Srbu Jovićiću in T. Cvetko proti Bolgaru Todorovu, ter za med osem najboljših kadet M. Novel proti Švicarju Moulletu in kadetinja L. Opeka proti Bolgarki Ilievi.

Celotno prvenstvo lahko tudi v živo spremljate preko te povezave, ki jo najdete tudi desno zgoraj na naslovni strani spletne strani NTZS (European Youth Championships Zagreb (CRO – Hrvaška), 08. – 17.07.2016).

Zapisal: Darijan Vizjak

Foto: ittfworld

Razno
admin, 15.07.2016 Komentarji so izklopljeni za MEP Zagreb 2016 – 7. dan

MEP Zagreb 2016 – 7. dan

Četrtek, sedmi tekmovalni dan, je na evropskih prvenstvih za mladino dan, na katerega se vedno odigra največ dvobojev posamezne reprezentance. Takrat velika večina reprezentantov nastopa še vsaj v eni od treh svojih kategorij: ali med posamezniki ali med dvojicami ali v mešanih dvojicah. Kdor se uvrsti nato v glavni konkurenci za nastope v petek, razen če je seveda nosilec v kakšni izmed disciplin in tako ne more več nastopiti v tolažilni kategoriji, je že vsaj minimalno zadovoljil s svojim nastopom.

Naše nastope je začel P. Hribar, ki je odlično nastopal v ekipnem delu, tokrat pa ni zmogel, tako kot je to uspelo T. Cvetku v ekipnem delu, presenetiti visoko postavljenega Srba Marinkovića in je po enakovredni borbi v vseh setih, ki so se vsi razen četrtega končali na razliko, klonil z 1:4.

Naše mladinke so nato posamezno zabeležile tri zanesljive zmage. A. Tofant in A. Vovk so s povsem do točke enakim razpletom s 4:0 premagali Hrvatico Šantkovo oz. Turkinjo Ozkayo, T. Pavčnik pa s 4:1 premagala Litvanko Dervintye. Nato so sledili trije porazi kadetov. R. Trtnik je z 0:4 izgubil z Belgijcem Kosoloskyim, Ž. Žigon pa z 1:4 proti Belorusu Kortchinskemu. Prav neverjetno nesrečen preobrat pa je doživel M. Novel, ki je po vodstvu s 3:0 v nizih izgubil s 3:4 proti Grku Damianisu. Prav tako sta pri kadetinjah posamezno naši ekipno bronasti N. Kobetič in L. Opeka izgubili z 0:4 proti Ukrajinki Dymytrnkovi oz. z 1:4 proti Madžarki Nagypal. Črno serijo je nato, z gladko zmago s 4:0 proti Belorusinji Kaloshki, prekinila L. Paulin in se tako mladinkam pridružila med najboljših 64 posameznic.

Tekmovanje se je nadaljevalo v parih v vseh konkurencah.

T. Cvetko in P. Hribar sta se v parih mladincev brez težav s 3:0 uvrstila med najboljših 32 po zmagi nad Švicarjema Tschanzom in Girodom. Sledil pa je šok v našem taboru, ko to ni uspelo prvima nosilcema v dvojicah mladincev D. Jorgiću in Čehu Polanskemu. Proti fantastično uigranima Turkoma Yigenlerju in Ulucaku, slednji je Darka premagal že v ekipnem delu, ki sta ob ponovitvi podobnih predstav resna kandidata celo za evropski naslov, sta že v svojem prvem skupnem nastopu na tem MEP-u tesno izgubila z 2:3 v nizih, pri tem, da sta prvega in tretjega izgubila z 12:14. Presenečenja iz ekipnega dela se pri mladincih še kar nadaljujejo, saj so v svojih prvih dvobojih izgubili tudi drugi in tretji nosilci Francoza Cassin, Seyfried ter rusko beloruska naveza Yarushin in Khanin. Darku se na žalost tako ni uspelo niti približati možnosti obranitve lanskoletnega evropskega naslova v mladinskih parih, ki ga je osvojil skupaj z D. Kožulom.

Uspešneje so nadaljevale v parih mladinke. T. Pavčnik in Hrvatica Cakol sta s 3:0 premagali Danki Steffens in Tarbensen, A. Tofant in A. Vovk pa s 3:2 Angležinji Bolton in Ho Tin Tin, kar je zelo lep dosežek, saj je slednja Kitajka 6. nosilka med posameznicami. V paru s Hrvatico Brodar je bila tesno z 2:3 poražena le naša četrta mladinka G. Mavri proti Belgijkama Degraef in Koszulap.

Pri parih kadetov sta M. Novel in R. Trtnik za uvrstitev med prvih 32 s 3:2 premagala Izraelca Israelija in Tinkina, medtem ko sta L. Breznik in Ž. Žigon z 2:3 izgubila proti Slovakoma Dinku in Kyselovu.

V parih kadetinj sta L. Paulin in L. Opeka izgubili z 0:3 proti Hrvaticama Arapovićevi in Sušcevi, N. Kobetič pa je v paru z Angležinjo Payet, ki je tako presenetljivo uspešno nastopala v ekipnem delu, prav tako z 0:3 izgubila proti Švedinjama Kjelssonovi in Edvinssonovi.

V mešanih kadetskih parih sta za uvrstitev med 32 L. Opeka in R. Trtnik premagala s 3:0 Italijana Gualdija in Ninojevo, K. Stražar pa v paru s Čehom Valento s 3:0 kar naš drugi mednarodno sestavljeni par Ž. Žigona in Luxemburžanko Barboso. Za med 16 sta nato Lara In Rok z 1:3 izgubila z močno moldavsko francosko kombinacijo Ursu in Randriantsovovo, medtem ko sta Katarina in Valenta po dramatičnem boju s 3:2 s 14:12 v zadnjem petem nizu zmagala proti Portugalcema Tiagu in Martinsovi. Na žalost jima nato v borbi za med osem najboljših, ko jima bi zmaga že prinesla jutrišnji neposreden boj za medalje, ni uspela premagati Italijana Rossija in prav tako Čehinje Blaskove. Potem, ko sta dominirala in zmagala v prvem setu, je v naslednjih treh nizih bil preveč superioren razigrani Rossi in dvoboj se je končal z 1:3.

Pri mešanih mladinskih parih sta za vstop med 32 A. Vovk in P. Hribar z 0:3 izgubila s favoriziranim srbskim parom Lupulescu in Marinković, slednji je bil za Petra usoden že med posamezniki, A. Tofant in T. Cvetko pa prav tako z 0:3 proti Špancema Zhangovi in Vedrielu. Četrta nosilca, večkratna slovenska prvaka tudi v mešanih parih, T. Pavčnik in D. Jorgić sta svoj morebiten pohod do medalje začela z zmago s 3:0 proti Švicarjema Poschu in Van Bohemensovi, ga nato po tesnem boju in zmagi s 3:2 nadaljevala proti Špancema Masipu in Garcii, ter se nato, še z gladko zmago s 3:0 proti Belgijcema Cnuddeju in Lungovi, prebila v četrtfinale, kjer ju jutri v petek ob 17.30 čaka dvoboj za medaljo proti Čehoma Martinku, ki je v ekipnem delu presenetljivo kot tretji igralec reševal Češko tudi z zmago nad prvim nosilcem pri mladincih, že nekdanjim evropskim kadetskim in mladinskim prvakom Cassinom (le ta je na najnovejši julijski lestvici za las prehitel našega Darka), in Petrovovi, ki je v odločilnem ekipnem dvoboju proti našim mladinkam tesno izgubila z A. Vovkovo. Čeprav sta Čeha v prejšnjem kolu nepričakovano izločila favorizirana Romuna Dragomanovo in Siposa, sta čisto premagljiva nasprotnika in zmaga nad njima bi hrastniškima sosedoma in osnovnošolskima sošolcema ter na nek način tudi namiznoteniškima sopotnikoma in konkurentoma obenem, ki zadnjih dobrih deset let kraljujeta v svojih kategorijah v Sloveniji, prinesla tako zaželeno skupno evropsko medaljo, predvsem prvo za Tamaro, ob slovesu iz mladinske kategorije.

Jutri v petek se bo za nas prvenstvo začelo že ob 09.00 z dvoboji v tolažilni konkurenci z na žalost kar preštevilnim našim zastopstvom, popoldan od 13.15 naprej pa bo že vsaka zmaga naših izjemen uspeh (razen za Darka pri posameznikih), saj vedno velja, da kdor na MEP-ih »preživi« drugi petek, je že dosegel vrhunski rezultat in je že zelo blizu medaljam oz. jo je celo že osvojil.

Celotno prvenstvo lahko tudi v živo spremljate preko te povezave, ki jo najdete tudi desno zgoraj na naslovni strani spletne strani NTZS (European Youth Championships Zagreb (CRO – Hrvaška), 08. – 17.07.2016).

Zapisal: Darijan Vizjak

Razno
admin, 14.07.2016 Komentarji so izklopljeni za MEP Zagreb 2016 – 6. dan: začela so se tekmovanja dvojic in posamezno

MEP Zagreb 2016 – 6. dan: začela so se tekmovanja dvojic in posamezno

Šesti tekmovalni dan se je evropsko prvenstvo za mladino nadaljevalo s prvimi dvoboji v konkurenci posameznikov in dvojic. Naši reprezentanti so štirinajstkrat stopili v ring in ga zapustili samo s šestimi zmagami in s kar osmimi porazi. Medtem, ko v ekipnem delu nastopaš pet dni ne glede ali zmaguješ ali izgubljaš in je še vedno kakšna možnost vsaj delnega popravka uvrstitve, pa je v tekmovanju posameznikov in dvojic lahko v zelo kratkem času vsega konec in zamujene priložnosti v posamezni kategoriji se ne da več nadoknaditi.

Od naših bronastih kadetinj so danes v ring stopile v mešanih dvojicah vse razen K. Stražar. L. Opeka je bila skupaj z R. Trtnikom uspešna s 3:2 proti Latvijki Druvini in Švicarju Moulletu. Naša državna kadetska prvaka L. Paulin in M. Novel sta s 3:0 izgubila proti Ukrajincema Dymitrenkovi in Yurchenku Prav tako sta bila proti Belgijcema Bernardovi in Kosoloskyemu s 3:0 poražena N. Kobetič in L. Breznik. Je pa bil uspešen s 3:1 v paru z Luxemburžanko Barboso Ž. Žigon proti litvansko romunski navezi.

Ž. Žigon je bil eden izmed dveh naših, ki je poleg zmage v mešanih parih zabeležil še zmago s 4:0 med posamezniki proti Luxemburžanu Colleju. Na žalost pa je tesno s 3:4 na 10 v zadnjem setu proti Ukrajincu Yurčenku klonil drugi koroški kadetski reprezentant L. Breznik, potem, ko je že vodil z 2:0 in s 3:2 v setih.

Pri mladinkah posamezno je G. Mavri z 1:4 klonila proti Avstrijki Promberger.

Pri mladincih posamezno so se naše vrste presenetljivo prepolovile že v prvem krogu. P. Hribar je sicer brez težav s 4:0 premagal Samarinca Mucciolija, izgubila pa sta L. Norčič, ki je imel proti Ukrajincu Brojakovskymu možnost celo zmagati s 4:0, pa je vseeno izgubil s 3:4, ter dokaj presenetljivo, po sicer zelo dobri obojestranski igri, T. Cvetko proti Gruzijcu Pauliashviliju prav tako s 3:4 na devet v zadnjem setu, s tem, da je pri vodstvu 3:2 v setih zapravil kar nekaj zaključnih žogic in set izgubil na 15.

L. Norčič je bil v paru z Waležanom Castrom z 0:3 poražen tudi v dvojicah mladincev prav proti Gruzijcema Pauliashviliju in Lomii.

S porazom še v mešanih dvojicah skupaj z G. Mavri z 0:3 proti Švicarjema Lampartovi in Brunnerju je tako Luka zaključil nastopanje v uradnih konkurencah na letošnjem MEP-u že kar prvi dan.

Čisto na koncu današnjega sporeda sta nas po množici zaporednih porazov razveselila vsaj naša preostala mladinska mešana para, ki sta danes prav tako nastopala A. Tofant in T. Cvetko ter A. Vovk in P. hribar z gladkima zmagama s 3:0. Prva dva proti nizozemsko švicarski navezi Gunsing – Tschanz, druga dva pa proti avstrijskemu mešanemu paru Zlatilova – Trink.

Jutri, v četrtek, se bo za nas prvenstvo začelo že ob 09.45, ko se bo P. Hribar pri mladincih posamezno pomeril z odličnim Srbom Marinkovićem, katerega pa je na ekipni tekmi po izjemni igri premagal T. Cvetko.

Celotno prvenstvo lahko tudi v živo spremljate preko te povezave, ki jo najdete tudi desno zgoraj na naslovni strani spletne strani NTZS (European Youth Championships Zagreb (CRO – Hrvaška), 08. – 17.07.2016).

Zapisal: Darijan Vizjak

Razno
admin, 13.07.2016 Komentarji so izklopljeni za MEP Zagreb 2016 – 5. dan: konec ekipnih bojev

MEP Zagreb 2016 – 5. dan: konec ekipnih bojev

Naša bronasta dekleta KATARINA STRAŽAR, LEA PAULIN, NIKA KOBETIČ in LARA OPEKA s selektorjem JOŽETEM URHOM na podelitvi medalj.

Peti tekmovalni dan so naše ekipe na 59. Mladinskem evropskem prvenstvu v namiznem tenisu v Zagrebu v razigravanjih za dosežene končne uvrstitve v treh ekipnih nastopih zabeležile eno zmago in dva poraza.

Kadetinje, ki so osvojile bronasto medaljo, so bile proste, ker se edino za tretje in četrto mesto na MEP-u ne razigrava. Po zaključku vseh finalnih dvobojih je za vse najboljše, tako tudi za njih, sledila slovesna razglasitev rezultatov in sprejetje medalj za fantastično 3. mesto med ekipami kadetinj v Evropi.

Evropske kadetske ekipne prvakinje so s finalno zmago s 3:0 proti Poljski postale favorizirane Rusinje, tretje mesto pa so si z nami delile še Romunke.

Mladinke so se v borbi za 7. mesto pomerile s Hrvaško. Svoja krstna nastopa na MEP-u je doživela Gaja Mavri, ki je v uvodnem dvoboju izgubila z Marnovo z 0:3. V drugem dvoboju je, namesto T. Pavčnik tokrat naša prvo postavljena igralka, A. Vovk z odlično igro povsem gladko s 3:0 premagala

Pavlovićevo, ki je sicer na svetovni jakostni lestvici skoraj 80 mest višje uvrščena od nje in je npr. pri mladinkah zmagala na letošnjem Zagipingu. Nato je A. Tofant na tretji poziciji nekoliko tesneje vendar še vedno s 3:0 premagala Šantekovo in naše so povedle 2:1. G. Mavri je tudi svojo drugo tekmo izgubila z 0:3, tokrat proti Pavlovićevi. V odločilnem petem dvoboju je A. Vovk s 14:12 še dobila prvi niz, pri 1:1 izgubila na 10 in ob koncu tudi dvoboj z 1:3 in Hrvatice so z zmago s 3:2 osvojile sedmo mesto in potisnile naše na še vedno odlično osmo pozicijo v Evropi. Mladinke, ki so se dolgo in zelo marljivo pripravljale za nastop na MEP-u, so bile, kljub odlični uvrstitvi, vidno razočarane, saj so bile v bistvu zelo blizu bronasti medalji. Ker se od te reprezentance poslavlja iz mladinske kategorije le naša najboljša T. Pavčnik, ekipo pa bo močno okrepila odlična K. Stražar, bodo naše v naslednji sezoni, ob zavzetem delu in posledično še ustreznem napredku, spet realno naskakovale visoko uvrstitev in mogoče celo medaljo.

Scori naših igralk: T. Pavčnik: 6:3, A. Tofant: 6:4, A. Vovk 5:4, G. Mauri 0:2;

Evropske prvakinje so z finalno zmago s 3:0 proti Srbiji postale favorizirane Romunke, tretje mesto pa sta si razdelili reprezentanci Španije in naših četrtfinalnih krvnic Rusije.

Mladinci so v razigravanju za končno 11. mesto, spet brez D. Jorgića, igrali proti Danski.

Po zelo dobri igri je z zmago s 3:0 proti Christensenu naše popeljal v vodstvo P. Hribar. Na 2:0 je z zmago s 3:0, proti uradno boljšemu od sebe Mikkelsenu po odlični predstavi povišal T. Cvetko. Nato je L. Norčič z 0:3 izgubil z 32. mladincem sveta Dillingom. V svojem drugem dvoboju je po ne dovolj dobri predstavi T. Cvetko izgubil z 0:3 proti Christensenu. V odločilnem petem dvoboju je P. Hribar s super igro in maksimalno zavzetim pristopom s 3:1 premagal Mikkelsena in popeljal Slovenijo na končno še vedno odlično 11. mesto. Pri mladincih je bilo, zaradi velike želje, motivacije in verjetno tudi pritiska, ki so si ga sami s tem nadeli, razočaranje po neosvojeni medalji (niso uspeli ubraniti ali celo nadgraditi bronaste z lanskega MEP-a, niti srebrne v kadetski konkurenci v tej generaciji izpred treh sezon) še mnogo večje kot pri mladinkah. Je pa dokaj vzpodbudno, da poleg Darka, vsi ostali naši tudi v prihodnji sezoni nastopajo v mladinski konkurenci, kjer bodo predvsem P. Hribarju in T. Cvetku letošnje izkušnje in številni pomembni dvoboji, ki sta jih odigrala in tudi zmagovala na najvišjem evropskem nivoju, gotovo pomagali, da bosta prava nosilca ekipe na naslednjem MEP-u.

Scori naših igralcev: D. Jorgić: 7:2, P. Hribar: 6:2, T. Cvetko: 3:7, L. Norčič 0:2;

Evropskega naslova so se, predvsem zaradi izjemnega ekipnega duha, borbenosti in nepopustljivosti, z zmago s 3:2 nad Čehi po zaostanku z 0:2, veselili Italijani. Spet je njihovo že kar močno potapljajočo se barko, tako kot proti nam s presenetljivo zmago nad D. Jorgićem, rešil M. Mutti z zmago nad uradno mnogo boljšim Polanskim. Bron sta si razdelili reprezentanci Romunije in Belgije. Kako presenetljivo se je prvenstvo pri mladincih ekipno razpletlo, pove podatek, da prvič v 59 letni zgodovini MEP-ov ni bilo v polfinalu niti ene izmed vodilnih evropskih reprezentanc: Francije, Rusije, Nemčije, Švedske in Madžarske, čeprav so bile prve tri reprezentance tudi na tem MEP-u prvi trije nosilci (četrti nosilci so bili nato že naši)in imajo npr. v svojih vrstah 1., 3., 4., 8., 9., 10., 11., 18., 19., 21., 22., Itd. nosilca pri mladincih posamezno na tem prvenstvu, medtem ko so zmagovalni Italijani le 32., 61., in 70. na evropski jakostni lestvici?

Kadeti so se v boju za končno 33. mesto ponovno pomerili s solidnimi Irci, ki smo jih v predtekmovalni skupini, sicer v postavi z M. Novelom in R. Trtnikom v posameznih dvobojih, premagali s 3:2 in pri katerih izstopa 23. kadet Evrope Chathcart, ki je tudi tokrat s 3:1 premagal oba naša L. Breznika in Ž. Žigona, prav tako pa je tudi odločilno prispeval k zmagi irskega para prav tako s 3:1 nad našima M. Novelom in R. Trtnikom, ki sta v prvem dvoboju z Irci prav v paru dosegla odločilno točko za zmago. Edino točko za naše je, že v uvodnem dvoboju s tesno zmago s 3:2 na 10 v zadnjem nizu nad drugim Ircem Joycem, prispeval naš najmlajši Ž. Žigon, ki je sicer še kot ml. kadet letošnji državni prvak posamezno pri kadetih.

Kadeti so, glede na to, da se do sedaj sploh še nihče izmed naših ni uspel s svojimi dosežki uvrstiti na evropske ali svetovne jakostne lestvice in je zato težko narediti realno primerjavo in določiti natančnejši cilj uvrstitve, verjetno dosegli rezultat v skladu s pričakovanji. Dosežene zmage v ekipnem tekmovanju, dopolnjene z morebitnimi zmagami v posameznem delu, pa bi vsaj za nekatere morale zadostovati za uvrstitev na jakostne lestvice za v bodoče. Verjetno se bo lahko na višjo uvrstitev realneje računalo v naslednji sezoni, saj dva izmed naših štirih reprezentantov ostaneta v kadetski konkurenci tudi na prihodnjem MEP-u.

Scori naših igralcev: R. Trtnik: 2:3, M. Novel: 2:4, Ž. Žigon: 1:1, L. Breznik 1:2;

Evropski kadetski ekipni prvaki so s finalno zmago s 3:0 proti Švedski postali prvi nosilci in favoriti Rusi, tretje mesto pa so osvojili kadeti Madžarske in Kitajčki iz Azerbejdžana.

Kako res velik uspeh je bronasta medalja naših kadetinj, se mogoče lahko zavemo šele, če uvidimo, da sta permanentni evropski velesili Francija in Nemčija, ki sta nemalokrat v zadnjem desetletju ali dveh odnesli vse naslove ekipno in le izjemoma je v kakšnem letu katera od njih ostala brez vseh štirih ali vsaj treh ekipnih medalj, tudi verjetno prvič v zgodovini MEP-ov, ostali obe skupaj brez ene same uvrstitve v polfinale.

Jutri, v sredo, se, na nekdaj prosti dan po ekipnem tekmovanju, prvenstvo nadaljuje od 13.00 naprej z moškimi, ženskimi ter mešanimi pari, nekateri pa bodo že igrali tudi kvalifikacijske tekme v kategorijah posameznikov.

Celotno prvenstvo lahko tudi v živo spremljate preko te povezave, ki jo najdete tudi desno zgoraj na naslovni strani spletne strani NTZS (European Youth Championships Zagreb (CRO – Hrvaška), 08. – 17.07.2016).

Zapisal: Darijan Vizjak

Razno
admin, 12.07.2016 Komentarji so izklopljeni za MEP Zagreb 2016 – 4. dan: bron za kadetinje!

MEP Zagreb 2016 – 4. dan: bron za kadetinje!

Naša bronasta dekleta: KATARINA STRAŽAR, LEA PAULIN, LARA OPEKA in NIKA KOBETIČ.

Četrti tekmovalni dan so naše ekipe na 59. Mladinskem evropskem prvenstvu v namiznem tenisu v Zagrebu v sedmih ekipnih nastopih zabeležile tri zmage in štiri poraze.

Glede na naše včerajšnje napovedi, da so, na podlagi videnega na skupnih pripravah z Angležinjami pred MEP-om na Otočcu, naše kadetinje realno favoritinje proti Angliji v boju za ekipno medaljo na tem evropskem prvenstvu, so bila tudi naša pričakovanja pred dvobojem ustrezno visoka. Čeprav so Angležinje na poti do četrtfinala nanizale pet zmag in premagale tudi odlične Francozinje, ki so bile prve v izredno močni predtekmovalni skupini, pa proti našim niso imele niti najmanjših možnosti. V svoji petnajstletni zgodovini podrobnega spremljanja in sodelovanja na MEP-ih se ne spomnim dvoboja za ekipne medalje na mladinskih prvenstvih, ki bi bil tako enosmeren zaradi premoči ene izmed ekip. Katarina in Lea sta svoji posamezni tekmi odigrali res fantastično in npr. tudi Payetova, ki je premagala med drugimi tudi Francozinjo Pavade, ki je na svetovni rang lestvici dvajset mest pred našo Katarino in skoraj 100 mest pred Leo, je proti spet taktično vrhunski Lei uspela zbrati skupno le 16 točk v treh setih, enako kot Bradsleyeva proti Katarini. Tudi v paru, kjer so se pomerile iste nasprotnice, sta Katarina in Lea ves čas vodile igro in rezultat, sicer izgubile drugi set po vodstvu z 10:8, na koncu pa le izkoristile tretjo zaključno žogico za gladko ekipno zmago s 3:0 in za prvo slovensko ekipno medaljo za kadetinje na dosedanjih MEP-ih.

Po velikem uspehu so se naše popoldan v polfinalu pomerile z 2. nosilkami Poljakinjami za katere nastopata odlični dvojčici Anna in Katarzyina Wegrzyn. Lea in Katarina sta igrali še boljše kot proti Angležinjam, pa sta vendarle obe morali priznati premoč nasprotnicam. Posebno Katarina se je odlično borila in izpustila tudi dve set žogici za vodstvo 2:1 v nizih. V igri dvojic je nato svoj krstni nastop na evropskih prvenstvih v paru s Katarino, s katero sta tudi slovenski kadetski prvakinji, doživela še naša četrta igralka Nika Kobetič, ki goji obrambni način igre. Kljub zadovoljivemu odporu sta sestri Wegrzin zmagali s 3:0 in tako Poljsko pripeljali v finale. Naša dekleta so tako zaključila tekmovanje na fantastičnem tretjem mestu. Izrečemo lahko le še zaslužene čestitke Katarini, ki je na celotnem dosedanjem ekipnem prvenstvu posamezno ob sedmih zmagah doživela le en poraz, Lei, ki je s scorom 4:4 vedno prispevala odločilno točko pri vseh naših zmagah, Lari in Niki, ki sta sicer dobili priložnost nastopov le v parih, selektorju za mlade J. Urhu, ki je ekipo pripravljal in jo na samem prvenstvu tudi vodil (ob številnih njegovih dosedanjih trenerskih uspehih doma in v tujini je to njegova prva neposredna medalja v ženski konkurenci?) ter vsem klubskim trenerjem, funkcionarjem in nenazadnje staršem, ki so vsa leta skrbeli za posamezne igralke na njihovi športni poti.

Naše drugo upanje za osvojitev medalje so bile mladinke. Njihove nasprotnice v četrtfinalu so bile odlične tretje nosilke Rusinje, ki so vse na svetovni jakostni lestvici vsaj 35 mest višje uvrščene od naše najboljše T. Pavčnik in skoraj 100 mest višje od ostalih naših. V prvem dvoboju se T. Pavčnik nikakor ni znašla v igri proti najboljši evropski mladinski obrambni igralki Malanini in je izgubila z 0:3. V drugem dvoboju je A. Tofant proti Chernorayevi ves čas igrala res odlično vse do zaključkov posameznih setov, kjer pa je na žalost vedno nekoliko popustila. Zmagala je prvi set, v drugem vodila z 10:8 in z 11:10, v tretjem z 9:6 in v četrtem še s 7:4, pa vendarle izgubila z 1:3. V tretji tekmi je A. Vovk proti Shchebartyikovi, ki je 158 mest višje od nje na svetovni jakostni lestvici, ves čas diktirala igro, rezultatsko bila v ospredju, se borila in vzpodbujala, pa vendarle nesrečno izgubila z 2:3 (dobila je prvi in tretji set, drugega izgubila s 14:16, četrtega in petega pa na 10), potem ko je že imela celo match žogici za zmago. Čeprav je bil končni rezultat 3:0 za Rusijo, pa naše niso bile daleč od morebitnega presenečenja in posledično od osvojitve medalje. Pri Rusinjah je verjetno imela dve sigurni točki le Malanina, vse ostale točke pa bi lahko, ob nekoliko natančnejši in bolj zbrani igri ob zaključkih posameznih setov, pripadale nam.

Popoldan so se naše v razigravanju za mesta od 5. do 8. pomerile z 2. nosilkami Francozinjami, ki so nič krive izpadle v četrtfinalu proti 1. nosilkam Romunkam, ker so slednje bile šele druge v predtekmovalni skupini. Tudi ta dvoboj je potekal zelo podobno kot prejšnji proti Rusiji. A. Tofant je proti četrti nosilki evropskega prvenstva Migotovi, tako kot že na MOPS-u 2016 na Otočcu, igrala odlično vse do zaključkov setov, vendar spet klonila z 1:3. Proti tretji nosilki Zarifovi je bila nato T. Pavčnik brez možnosti in je izgubila z 0:3. A. Vovk pa se je spet odlično borila proti Gauthierjevi, izenačila na 2:2 v setih po zaostanku z 0:2 in spet izgubila peti set nesrečno na 10.

Jutri se bodo naše ob 15.00 za 7. mesto pomerile z Hrvaško.

Mladinci so se po včerajšnjem porazu proti Italiji v finalni skupini najboljših 16 ekip v tekmi za uvrstitev od 9. do 16 . mesta najprej pomerili s Srbijo. Čeprav sta dva srbska igralca rangirana mnogo višje od vseh naših razen od D. Jorgiča, so naši zabeležili gladko zmago s 3:0. Posebej je potrebno izpostaviti zmago T. Cvetka s 3:2 nad na svetovni mladinski jakostni lestvici kar 124 mest višje uvrščenim Marinkovićem.

Popoldan so se naši brez D. Jorgića v razigravanju od 9. do 12. mesta pomerili z 2. nosilci Rusi.

Omeniti velja odlično igro in velik odpor ob tesnem porazu z 2:3 P. Hribarja proti kar 150 mest višje uvrščenemu Kiselevu. Peter je pri rezultatu 1:1 v nizih v tretjem setu celo zmagal po zaostanku s 5:10.

Podoben povratek mu je skoraj uspel tudi v zadnjem petem nizu, ki pa ga je na koncu vseeno izgubil na 9. T. Cvetko nato ni imel možnosti proti Tyutryumovu in je izgubil z 0:3. Na poziciji tri je nato svoj krstni nastop na evropskem prvenstvu doživel še naš četrti igralec L. Norčič, ki se je s svojo brezkompromisno napadalno igro kar presenetljivo dobro upiral odličnemu ruskemu lovcu Chaplyiginu.

Naši mladinci se bodo v boju za 11. mesto jutri v torek ob 13.00 pomerili z Dansko.

Kako zanimivo, stresno in nepredvidljivo je tekmovanje pri mladincih in kakšno veliko priložnost so imeli dejansko tudi naši, se lahko uvidi iz tega, da se v polfinale ni uvrstila nobena izmed ekip, ki so bile prvi štirje nosilci, niti serijski zmagovalci zadnjih 10 let Francozi s 1., 3., 10. in 11. nosilcem pri mladincih posamezno, niti nobena od zmagovalk predtekmovalnega tekmovanja. V finalu bodo igrali Čehi, ki smo jih mi premagali v skupini in Italijani, ki so nas tesno presenetili v osmini finala in ki so se, oboji kot tretjeuvrščene ekipe predtekmovanja, šele skozi kvalifikacije rešili izpada iz prvih 16.!

Kadeti so se v svojem drugem dvoboju za prvo mesto skupine O razigravanj za mesta od 29. do 40. pomerili s Švico. Po dokaj neprepričljivem nastopu sta M. Novel in R. Trtnik oba izgubila svoji posamični tekmi z 1:3, prav tako pa sta bila z 0:3 neuspešna še v paru in Švica je nepričakovano slavila kar s 3:0.

V popoldanskem dvoboju razigravanja od 33. do 36. mesta pa so naši kadeti nato gladko s 3:0 premagali Ciper. Svoji prvi posamezni zmagi sta dosegla Ž. Žigon in L. Breznik, v paru pa sta bila uspešna še M. Novel in Ž. Žigon.

V jutrišnji zadnji tekmi za končno 33. mesto se bodo naši kadeti ob 13.00 pomerili z Irsko.

Celotno prvenstvo lahko tudi v živo spremljate preko te povezave, ki jo najdete tudi desno zgoraj na naslovni strani spletne strani NTZS (European Youth Championships Zagreb (CRO – Hrvaška), 08. – 17.07.2016).

Zapisal: Darijan Vizjak

Razno
admin, 11.07.2016 Komentarji so izklopljeni za MEP Zagreb 2016 – 3. dan: mladinke med 8 najboljših

MEP Zagreb 2016 – 3. dan: mladinke med 8 najboljših

Tretji tekmovalni dan so naše ekipe na 59. Mladinskem evropskem prvenstvu v namiznem tenisu v Zagrebu v petih ekipnih nastopih zabeležile štiri zmage in le en, vendar zelo boleč poraz.

Mladinci so se v finalni skupini najboljših 16 ekip v tekmi za uvrstitev med osem najboljših pomerili z reprezentanco mladincev Italije, s katerimi so pred MEP-om 2016 v Zagrebu imeli že tradicionalne nekajdnevne vsakoletne skupne priprave na Otočcu.

Dvoboj je v prvi tekmi odlično odprl T. Cvetko, ki je proti najboljšemu Italijanu Pintu povedel z 2:0 v setih. Nato se je Italijan povsem razigral, izenačil na 2:2 in v petem odločilnem setu povedel že z 8:4. Tilen, ki kljub odlični igri na tem prvenstvu še ni uspel zabeležiti zmage, pa je takrat naredil izjemen preobrat, povedel z 10:8 in zmagal na devet. Naše možnosti so močno poskočile, ker se je lahko realno računalo še na dve zmagi našega najboljšega D. Jorgića. Toda že v naslednjem dvoboju se mu je izjemno zoperstavil Matteo Mutti, sicer mlajši brat slovitejšega Lea, ki je pred leti, pod okriljem našega trenutnega selektorja za mlade J. Urha, ki pa je bil takrat italijanski selektor, osvojil naslov najboljšega kadeta v Evropi. Matteo, ki je kot peti italijanski mladinec uvrščen šele na 112. mesto na svetovni jakostni mladinski lestvici (kar je sicer še vedno skoraj 90 mest pred našima drugim in tretjim mladincem), je odigral svojo dosedanjo življenjsko partijo in izkoristil slabši nastop Darka, ki je ves čas zaostajal in Italijana lovil. V petem setu je po zaostanku 6:9 še zmogel izenačiti na 9:9, nato pa izgubil oba svoja servisa (na letošnjem MEP-u Darko izgublja v fiksih odločilnega seta, kar se mu v preteklosti praktično nikdar ni zgodilo) in Italija je izenačila na 1:1. Od tu naprej pa favoriti na papirju na našo žalost niso več dovolili presenečenja. Naš do sedaj izvrstni in še edini neporaženi P. Hribar na tretji poziciji nikakor ni uspel resneje ogroziti našega dobrega znanca, bivšega večletnega igralca vrtojbenske Letrike L. Bressana in je izgubil z 0:3. V naslednji tekmi je D. Jorgić odpihnil najboljšega Italijana Pinta in dvoboj izenačil na 2:2. V odločilnem petem dvoboju pa naš junak iz začetka tekme T. Cvetko prav tako ni imel nobenih rezultatskih možnosti proti danes fantastičnem M. Muttiju. Sanje o ponovitvi ali celo izboljšanju lanske bronaste ekipne mladinske medalje, ki so jo poleg D. Jorgića dosegli še D. Kožul, Tom Šfiligoj in E. Paulin, so se, za našo razmeroma še mlado ekipo, razblinile že na prvi oviri (vsi preostali trije mladinski reprezentanti razen Darka bodo tudi še naslednje leto nastopali v mladinski konkurenci). Naši se bodo jutri ob 13.00 pomerili s Srbijo v boju za uvrstitev od 9. do 16. mesta.

Kadetinje so se v finalni skupini najboljših 16 ekip v tekmi za uvrstitev med osem najboljših pomerile z reprezentanco Španije, ki se je v izločilne finalne boje prebila skozi kvalifikacije iz drugega kvalitetnega nivoja. K. Stražar je oba posamična dvoboja suvereno zmagala s 3:0, L. Paulin pa je po porazu in slabi igri v prvem dvoboju in kljub gladko izgubljenem prvem nizu v odločilni peti tekmi, uspela v odločilnih trenutkih dvigniti svoj nivo igre na nivo s katerim je postala letošnja kadetska prvakinja Slovenije in je tako na koncu s povsem gladko zmago sebi in ekipi ohranila sanje o medaljah še za en dan. Skoraj pa bi jih pokopal povsem nepotreben poraz v dvojicah v katerih sta K. Stražar in L. Opeka z zelo solidno igro povedli z 2:0, v tretjem setu pa močno popustili, sicer še izenačili po zaostanku kar s 4:10, ga vseeno izgubili z 12:14 in nato s slabo igro izgubili še preostala dva.

V odločilni tekmi za medalje se bodo kadetinje jutri v ponedeljek ob 11.00 pomerile z reprezentanco Anglije, s katero imajo zelo pozitivne izkušnje s skupnih priprav na Otočcu pred letošnjim MEP-om.

Naše prve junakinje dneva pa so bile mladinke. Najprej so se dopoldan kot zmagovalke druge kvalitetne skupine pomerile za vstop med najboljših 16 ekip v Evropi z močno reprezentanco Češke, ki je sicer zasedla tretje mesto v eni izmed predtekmovalnih skupin prvega kvalitetnega nivoja. Naša prva igralka T. Pavčnik je začela slabo in izgubila uvodni dvoboj z 1:3. Tudi naši drugi igralki A. Tofant dolgo ni šlo nič po načrtih, proti koncu pa je igrala vse boljše in s tesno zmago s 13:11 v petem nizu, potem ko je že zaostajala s 6:9, dvoboj poravnala na 1:1. Tudi A. Vovk se je na tretji poziciji ves čas mučila, vendar je tudi ona po zaostanku 3:6 v petem nizu uspela odigrati brez napak in zmagati z 11:6 ter priboriti našim vodstvo z 2:1. Takrat je na sceno stopila še T. Pavčnik in gladko nadigrala že povsem nemočno in v usodo predano nasprotnico s 3:0 in naše so se izjemno razveselile preboja med najboljših 16 v Evropi. Popoldan so se nato za uvrstitev za med najboljših osem pomerile s še močnejšo ekipo Švedske, ki je bila druga v eni izmed štirih predtekmovalnih skupin prvega kvalitetnega nivoja. V uvodnem dvoboju je A. Tofant izgubila prva dva niza proti najboljši Švedinji Holmsten, nato pa že imela set žogico za izenačitev na 2:2. Ni je uspela izkoristiti in Švedska je povedla z 1:0. V drugem dvoboju sta ves čas fantastično in dolgotrajno izmenjavali udarce in vodstva naša T. Pavčnik in Frontova. Po zaostanku s 5:8 v petem setu je Tamara zaigrala nezgrešljivo in z zmago 11:8 izenačila dvoboj na 1:1. V dvoboju tretje postavljenih igralk se je naša edina še neporažena A. Vovk izjemno trudila in poizkušala, vendar kljub temu izgubila z 1:3. Kljub zaostanku z 1:2, pa se je predvsem zaradi res izjemnega ekipnega duha naših igralk in seveda po izjemno dobri in predvsem taktično perfektni igri T. Pavčnik ter ob huronskem navijanju naših kadetinj, dvoboj začel že mnogo pred koncem prevešati v našo korist. Tamara je najboljšo Švedinjo Holmsten premagala s 3:0 in izenačila na 2:2. Takrat je kot deus ex machina stopila na sceno še A. Tofant, ki je proti na svetovni jakostni lestvici več kot 30 mest bolje uvrščeni Frontovi odigrala praktično nezgrešljivo in zadevala z vseh položajev kot v transu ter z gladkih 3:0 tudi mladinkam priigrala jutrišnji dvoboj za medalje proti izjemno močnim tretjim nosilkam Rusinjam ob 13.00.

Kadeti so v svojem prvem dvoboju skupine za razigravanja za mesta od 29. do 40. gladko s 3:0 premagali Armenijo. Posamični zmagi sta zabeležila M. Novel in R. Trtnik, v paru pa sta bila uspešna še L. Breznik in Ž. Žigon. Jutri se bodo ob 09.00 pomerili še s Švico.

Celotno prvenstvo lahko tudi v živo spremljate preko te povezave, ki jo najdete tudi desno zgoraj na naslovni strani spletne strani NTZS (European Youth Championships Zagreb (CRO – Hrvaška), 08. – 17.07.2016).

Zapisal: Darijan Vizjak

Razno
admin, 10.07.2016 Komentarji so izklopljeni za MEP Zagreb 2016 – 2. dan

MEP Zagreb 2016 – 2. dan

Drugi tekmovalni dan so naše ekipe na 59. Mladinskem evropskem prvenstvu v namiznem tenisu v Zagrebu  v petih ekipnih nastopih zabeležile tri zmage  in dva poraza.

Mladinci so se  v tekmi za prvo mesto v svoji D predtekmovalni skupini  pomerili s prav tako še neporaženo reprezentanco Turčije in po dramatičnem in tesnem dvoboju nesrečno pokleknili z 2:3.

Turki so po porazu T. Cvetka z 0:3 proti Yigenlerju še nekako pričakovano povedli  z 1:0. Tehtnico pa je na njihovo stran nato krepko prevesil Ulucak (sicer le 90. igralec na ITTF jakostni lestvici, ki pa je že včeraj premagal med drugimi npr. tudi odličnega Čeha Polanskega) z zmago 3:2 proti D. Jorgiću v dramatični končnici s 16:14 v zadnjem petem nizu in  tako, da je pri tem na svoj servis rešil kar pet zaključnih Darkovih match žogic (Darko je v petem nizu po zaostanku s 4:8 povedel z 10:8 in nato še trikrat vodil v razliki). Na tretji poziciji je še nepremagani P. Hribar gladko s 3:0 priboril Sloveniji prvo točko. D. Jorgić je nato z zmago s 3:1 proti uradno najboljšemu Turku Yinglerju rezultat dvoboja izenačil na 2:2. T. Cvetko je v odločilni peti tekmi povedel proti zmagovalcu nad Jorgićem z 2:0 v setih. Ulucak je izenačil na 2:2, v petem pa nato uspel zaostanek za Tilnom s 3:6 spreobrniti v svoje vodstvo z 9:6 in nato zmagati na 7. Naši so tako zasedli drugo mesto v skupini in čakajo na jutrišnji žreb, kjer bodo dobili nasprotnika za boj za med osem najboljših ekip v Evropi.

Kadetinje, ki prav tako nastopajo med najboljšimi 16 evropskimi ekipami, so v svojem zadnjem dvoboju v predtekmovalni skupini premagale prve nosilke skupine   Slovakinje gladko kar s 3:0. K. Stražar  in L. Paulin sta dosegli posamično zmago, s tem da je slednja, ki je 118. na ITTF jakostni kadetski lestvici, premagala mnogo višje uvrščeno 45. kadetinjo sveta Sinkarovo s 3:1. Tretjo točko sta v paru dodali še K. Stražar in L. Opeka. Kadetinje so zasedle res odlično  drugo mesto v skupini in tudi čakajo na jutrišnji žreb, kjer bodo po odigranih kvalifikacijskih dvobojih,  izžrebane njihove  nasprotnice za boj za med osem najboljših ekip v Evropi.

Mladinke so dopoldan   najprej s 3:1 premagale nam vedno neugodno reprezentanco Švice. T. Pavčnik, A. Tofant in A. Vovk so vse prispevale po eno posamično zmago, pri tem pa je edini poraz izmed njih do sedaj zabeležila  A. Tofant. Popoldan pa so nato v odločilni tekmi za 1. mesto v svoji G predtekmovalni skupini  gladko s 3:0 premagale še Finsko. T. Pavčnik, A. Tofant in A. Vovk so spet vse prispevale po eno posamično zmago.  Kot zmagovalke skupine so si pridobile možnost jutrišnjega kvalifikacijskega dvoboja  za  uvrstitev med najboljših 16 ekip v Evropi. Žreb pa jim je bil nato izrazito nenaklonjen, saj so med štirimi četrto uvrščenimi in dvema tretje uvrščenima ekipama iz prve jakostne skupine, dobile prav odlično tretje uvrščeno reprezentanco Čehinj, s katerimi pri mladinkah v zadnjih sezonah že tradicionalno igramo odločilne dvoboje za napredovanja oz. za visoke uvrstitve.

Tekma bo jutri, v nedeljo ob 11.00.

Kadeti so v svojem zadnjem dvoboju predtekmovalne skupine H z 0:3 izgubili z zmagovalno reprezentanco skupine Ukrajino. Posamična poraza sta zabeležila M. Novel in v svojem prvem posamičnem nastopu na MEP-u tudi L. Breznik.  Prav tako sta bila v paru poražena  R. Trtnik in L. Breznik.  Kadeti so tako  zasedli tretje mesto v predtekmovalni skupini in se bodo za uvrstitve od 29. do 40. mesta  v novi tekmovalni skupini  O pomerili jutri v nedeljo ob 19.00 z Armenijo in v ponedeljek ob 09.00 še s Švico.

Celotno prvenstvo lahko tudi v živo spremljate preko te povezave, ki jo najdete tudi desno zgoraj na naslovni strani spletne strani NTZS (European Youth Championships Zagreb (CRO – Hrvaška), 08. – 17.07.2016).

Zapisal: Darijan Vizjak

Foto: ittfworld

Preskoči na orodno vrstico