Žibrat proti razbremenjenim mladcem lovi tretji zaporedni naslov, Tomazinijeva odpovedala nastop

T.S., 27.02.2014
Državna tekmovanja, Vse novice

Še dva dni nas ločita do začetka 23. državnega prvenstva Republike Slovenija za člane. Sprememba lokacije, poškodbe in izenačenost favoritov za naslov obljubljajo, da bodo tokratni boji še kako zanimivi.

Žled zamrznil cerkniško dvorano

Prvotno bi moralo prvenstvo še drugo leto zapored potekati v večnamenski dvorani v Cerknici, kjer je PPK Rakek v zadnjih letih uspešno organiziral kopico državnih prvenstev, vendar so bili vodilni možje notranjskega kluba zaradi izrednih razmer, ki so v tem koncu Slovenije vladale na začetku februarja, tekmovanje prestaviti v Športno dvorano Bloški smučar v Novi vasi.

Okvirni urnik je že znan in sicer se bo 23. srečanje najboljših namiznotenisačev v Sloveniji pričelo v soboto, 1. marca, ob 10. uri zjutraj. Prvi dan bodo v ospredju mešane dvojice, saj bo v večernih urah že odigran finale, vse do finala pa bodo odigrani tudi dvoboji v konkurenci moških in ženskih dvojic. Nedelja bo v večinski meri rezervirana za posamezne boje, saj bodo na sporedu boji od osmine finala naprej. Omeniti velja, da članska državna prvenstva potekajo na isti datum po celotni Evropi.

Tekmovanje bosta budno spremljala članska selektorja Bojan Rak in Vesna Ojsteršek Drnovšek, ki ju v prihodnjih tednih čaka izbor ekipe, ki bo konec aprila potovala v Tokio na ekipno svetovno prvenstvo.

Boj mladostne zagnanosti in izkušenj

Naslova v konkurenci posameznikom iz lanske sezone branita Jan Žibrat in Manca Fajmut. 21-letnik iz Mote letos igra na Nizozemskem, kjer je sicer podvržen sistematičnemu trening procesu, ne pa zadostnemu številu kvalitetnih tekem. Svoje slabosti proti razbremenjenim mlajšim igralcem je letos že pokazal na mednarodnih turnirjih, vseeno pa pred tekmovanjem velja za glavnega favorita in bo skušal še tretje leto zapovrstjo osvojiti najprestižnejšo domačo lovoriko.

V prvi vrsti bodo njegovo vladavino skušali prekiniti izkušeni igralci. Uroš Slatinšek še naprej lovi svoj prvenec in sodeč po dobrih nastopih v letošnji sezoni, znova sodi v krog ožjih favoritov. Tja lahko uvrstimo tudi Mitjo Horvata, Gregorja Zafoštnika in Bojana Ropošo, ki pa letos še niso prikazali vsega kar znajo. Zanimivo bo spremljati tudi mlade igralce na čelu z Ludvikom Peršoljo, Darkom Jorgićem in Denijem Kožulom, ki so na začetku koledarskega leta v ligaških tekmovanjih že dokazali, da se lahko kosajo z izkušenejšimi nasprotniki. V ključnih trenutkih jih utegne reševati predvsem mladost in sproščenost.

Je Darko Jorgić že zrel za članski naslov?

Je Darko Jorgić že zrel za članski naslov?

Tomazinijeva zaradi poškodbe odpovedala nastop

Manca Fajmut, ki je lani po finalni zmagi nad Jano Tomazini prišla do svojega prvenca pri članicah, se v zadnjih dneh ubada s poškodbo leve noge, zaradi katere je izpustila precej treninga in računa na zdravniško oskrbo, še večji šok pa je včeraj doletel Tomazinijevo, ki si je na treningu v Španiji zvila desni gleženj in je morala po pregledu pri zdravniku, ki ji je odredil vsaj 7 dni čistega mirovanja in terapij, svoj nastop odpovedati. To je velik udarec za 27-letno Koprčanko prav tako pa tudi za selektorko Ojsteršek Drnovškovo, ki bo pred objavo uradne ekipe za svetovno prvenstvo vsekakor pod hudim pritiskom.

Najuspešnejši slovenski igralki zadnjih let Manca Fajmut in Jana Tomazini se pred vrhuncem sezone ubadata s poškodbo noge. Slednja je morala nastop celo odpovedati.

Najuspešnejši slovenski igralki zadnjih let Manca Fajmut in Jana Tomazini se pred vrhuncem sezone ubadata s poškodbo noge. Slednja je morala nastop celo odpovedati.

Treninge v Akademiji Wernerja Schlagerja, sicer zadnjega Evropejca, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka, na obrobju Dunaja, bo skušala v prvi naslov državne prvakinje pretvoriti Alex Galič, za tihi favoritinji pa veljata izkušena obrambna igralka Jana Ludvik in malo manj izkušena levičarka Zala Veronik.

V konkurencah dvojic naslov branita Mitja Horvat in Dominik Škraban pri članih, lanski zmagovalki Manca Fajmut in Jana Tomazini zaradi omenjene poškodbe slednje tokrat ne bosta lovili še tretjega skupnega naslova (po letih 2010 in 2013), pri mešanih dvojicah pa bosta hat-trick naslovov lovila Patrik Sukič in Alex Galič, ki sta leta 2012 v Velenju presenetila konkurenco, naslov pa uspešno ubranila tudi lani v Cerknici.