Žibrat po trilerju razblinil sanje, Fajmutova do prvenca

T.S., 03.03.2013 comments 1
Državna tekmovanja, Vse novice

V Cerknici se je danes zaključilo DP za člane in članice. Glavni kroni sta pripadli Janu Žibratu, ki je ubranil lanski naslov in Manci Fajmut, ki je pri 22-letih prvič osvojila naslov članske državne prvakinje. Turnir je bil s strani PPK Rakek izpeljan na najvišjem nivoju, predvsem nedeljski spored pa je postregel z izjemnimi obračuni, za vzdušje na tribunah pa so poskrbeli predvsem Prekmurci.

Žibrat vzdržal nalet navdihnjenega Komaca

Vsi rezultati 22. DP RS za člane
Moški posamezno
Ženske posamezno
Moške dvojice
Ženske dvojice
Mešane dvojice
Nosilci medalj

22. Državno prvenstvo Republike Slovenije za člane in članice se je v Cerknici zaključilo na najlepši možen način. Moški finale med Janom Žibratom in Gregorjem Komacem je postregel z mnogimi lepimi izmenjavami, predvsem pa je gledalce na trnih držala dramatičnost dvoboja. Po skoraj uri igre se je zmage in ubranitve naslova članskega državnega prvaka veselil 20-letni Žibrat, ki je uspel zaostanek z 1:3 v nizih in 8:9 v 5. nizu pretvoriti v končno zmago z rezultatom 4:3Komac je bil v 5. nizu kar trikrat zgolj dve točki oddaljen od svojega prvega naslova članskega državnega prvaka, toda Žibrat je do konca verjel vase in 43-letnemu nasprotniku prizadejal še 6. poraz v prav toliko finalih članskega DP.

Žibrat je tako upravičil svoje govorice pred začetkom DP in prikazal povsem drugačen obraz, kot na Top-u pretekli mesec. Skozi celotno prvenstvo je pokazal, da je trenutno za Bojanom Tokićem najboljši slovenski namiznotenisač, prijetno pa je presenetil tudi s svojim pristopom, saj je tako v soboto, kot tudi nedeljo dobro brzdal svoja čustva. Za Jana je to tako še drugi zaporedni naslov, še dvakrat pa je nastopil v finalu, kjer pa je moral premoč priznati Mitji Horvatu.

Tretje mesto sta si razdelila Bojan Ropoša in Gregor Zafoštnik. Prvi je v četrtfinalu s 4:3 premagal Uroša Slatinška, ki izjemno uspešne sezone ni uspel kronati in preprosto ni našel zmagovalnega ritma z začetka sezone, drugi pa si je polfinalno vstopnico priboril z zmago nad Dominikom Škrabanom 4:1, izkazal pa se je tudi v polfinalu, kjer je v prvih dveh nizih proti Žibratu prikazal izjemen namizni tenis, kasneje pa tako visokega nivoja igre ni uspel zadržati.

Eden izmed favoritov pred začetkom tekmovanja Mitja Horvat je moral v osmini finala z 1:4 priznati premoč danes izjemnemu Komacu.

Fajmutova v ponovitvi lanskega finala do prvenca

Pred leti naša najbolj perspektivna mlada igralka Manca Fajmut, je danes pri 22 letih prišla do svojega prvega naslova članske državne prvakinje. Po dveh finalnih porazih v preteklih letih, je danes v ponovitvi lanskega finala s 4:1 premagala Jano Tomazini in mnogim naslovom iz mlajših kategorij tako dodala še najbolj prestižnega.

V tretje gre rado: Manca Fajmut je prišla do svojega prvega naslova članske državne prvakinje.

V tretje gre rado: Manca Fajmut je prišla do svojega prvega naslova članske državne prvakinje.

Manci in Jani sta se na zmagovalnem odru pričakovano pridružili še Nina Zupančič in Alex Galič, ki že nekaj let sodita v ožji del članske reprezentance in vedno znova dokazujeta, da utegnemo na njiju v naslednjih letih še računati.

Prekmurca unovčila sobotni srhljivki

Že včeraj smo poročali, da sta v konkurenci dvojic Mitja Horvat in Dominik Škraban v osmini finala že rešila zaključno žogico proti Novaku in Šfiligoju, nato pa v polfinalu v odločilnem nizu na 10. točki premagala še Zafoštnika in Komaca, danes pa sta svojo priložnost, ki jima je bila dana, odlično izkoristila in v finalu s 3:1 premagala Bojana Ropošo in Jana Žibrata.

Pri dekletih sta v konkurenci dvojic do naslova pričakovano prišli Jana Tomazini in Manca Fajmut, ki sta v finalu s 3:0 premagali Logatčanki Nino Zupančič in Katjo Gutnik.

Komentar k članku “Žibrat po trilerju razblinil sanje, Fajmutova do prvenca”

  1. MARKO pravi:

    Iskrene čestitke Manci Fajmut za prvi naslov v članski kategoriji med posameznicami! Le tako naprej!