Pokal RS: Domačinke ubranile naslov, Novomeščani do prvenca!

T.S., 14.12.2013
Državna tekmovanja, Vse novice

Na Ravnah na Koroškem danes poteka finale Pokala RS v letošnji sezoni. Rezultate lahko sproti spremljate preko aplikacije NTzveza na spletni strani Namiznoteniške zveze Slovenije.

Kronološki pregled dogajanja:

15:15 – Nameni novomeškega kluba pred začetkom letošnje sezone so bili jasni. S prihodom Darka Jorgića so želeli na sam vrh in v Pokalu RS jim je to že v prvem poizkusu uspelo! Poleg standardno odličnega Uroša Slatinška, ki v zadnjih dveh sezonah kraljuje na domačih tleh in je tudi v finalu zabeležil tri zmage, je svoje delo z odliko opravil tudi 15-letni Hrastničan, ki je obakrat suvereno s 3:0 premagal Matica Slodeja in Gregorja Zafoštnika ter tako poskrbel, da se Dolenjci veselijo prvega naslova pokalnih prvakov Republike Slovenije.

Finale moški
NTK Krka – ŽNTK Zavarovalnica Maribor 5:2

——————

14:50 – V obračunu med obema ekipama iz Puconcev so s 5:1 slavili izkušenejši Mitja HorvatBojan RopošaDominik Škraban in Patrik Sukič, ki so tako prišli do bronastega odličja, potem ko so lani osvojili naslov pokalnih prvakov.

Tekma za 3. mesto moški
NTK Kema I – NTK Kema II 5:1

——————

14:45 – Domačinkam je uspelo ubraniti lanski naslov pokalnih prvakinj, potem ko so v finalu s 5:2 ugnale ekipo NTK ArrigoniAsya Kasabova je v finalu prispevala 3 zmage – v 7. tekmi je po zaostanku z 0:2 premagala tudi Jano Ludvik. V finalu je bila odlična tudi Manca Fajmut, ki je odpravila Ludvikovo in Alenko Ačimovič, dve točki za poraženke pa sta prispevali Ludvikova in Urška Čokelj, ki sta premagali mlado Zalo Veronik.

Tretje mesto v letošnjem Pokalnem tekmovanju prav tako odhaja na Koroško. Igralke NTK Muta so s 5:3 premagale NTK Logatec.

Finale pokala ženske
NTK Fužinar Interdiskont – NTK Arrigoni 5:2

Tekma za 3. mesto ženske
NTK Muta – NTK Logatec 5:3

——————

13:00 – Tako, počasi se začenja zares, finale žensk med domačinkami iz NTK Fužinar Interdiskont in Primorkami iz NTK Arrigoni pa si lahko ogledate tudi v neposrednem prenosu!

(Video, ki je bil zajet med prenosom)

——————

12:50 – Novinarski kolegi iz medija Koroške novice so za finalni obračun domačih deklet omogočili internetni prenos v živo, katerega bomo ob 13h vstavili tudi v ta prispevek. Bravo, Koroška!

——————

12:35 – Finalni tekmi in tekmi za 3. mesto bosta na sporedu ob 13h.

——————

12:30 – Izjemen preobrat Mariborčanov, ki so še drugič letos ugnali NTK Kema I, tokrat s 5:3! Pucončani, ki so branili naslov pokalnih zmagovalcev, so že vodili s 3:1, nato pa so Mariborčani nanizali 4 zaporedne tekme in se uvrstili v finale, kjer jih čaka težka tekma proti Novomeščanom, ki so jih letos že ugnali v 1. SNTL! Junak zmage pri klubu s Štajerske je bil Gregor Zafoštnik, ki je prispeval 3 zmage, po eno pa sta dodala še Zvonko Plohl in Matic Slodej.

ŽNTK Zavarovalnica Maribor – NTK Kema I 5:3 (zapisnik dvoboja)

——————

11:25 – Igralci NTK Krka so prvi finalisti pri moških! V svoji tekmi polfinala so s 5:1 premagali NTK Kema II. Pri Pucončanih je v prvi tekmi obračuna Tomaž Pelcar3:2 premagal Tilna Novaka, nato pa o Novomeščani prestavili v višjo postavo in s pomočjo dveh zmag Uroša Slatinška in Darka Jorgića prišli do največjega uspeha članske ekipe v dosedanji zgodovini.

NTK Krka – NTK Kema II 5:1 (zapisnik tekme)

——————

11:05 – Brez presenečenj tudi v drugi tekmi polfinala pri ženskah. Domače 5-kratne zaporedne državne prvakinje iz NTK Fužinar Interdiskont so prav tako kot Primorke s 5:0 premagale NTK Muta in se bodo v finalu pomerile proti NTK Arrigoni. Zanimiva je bila predvsem prva tekma med Manco Fajmut in Melito Verhnjak. Končni rezultat je bil 3:1 za Fajmutovo, je pa Verhnjakova 2. niz dobila z rezultatom 22:20.

NTK Fužinar Interdiskont – NTK Muta 5:0 (zapisnik tekme)

——————

11:00 – Končana je že prva tekma finalnega turnirja in sicer so igralke iz NTK Arrigoni5:0 odpravile pomlajeno ekipo NTK Logatec. V finalu tako čakajo na zmagovalke vse-koroškega obračuna med NTK Muta in domačinkami iz NTK Fužinar Interdiskont.

NTK Arrigoni – NTK Logatec 5:0 (zapisnik tekme)

——————

10:00 – Žreb pri moških je določil, da bomo že v polfinalu spremljali derbi med NTK Kema I in ŽNTK Zavarovalnica Maribor. V drugem polfinalu bo novomeški NTK Krka vroč favorit proti drugi ekipi iz Puconcev NTK Kema II.

Finalni turnir Pokala RS 2013/14
Rezultati moški
Rezultati ženske
Fotogalerija