V Puconcih vse nared za vrhunec namiznoteniške sezone

T.S., 03.03.2017
Državna tekmovanja, Vse novice

Nova športna dvorana v Puconcih bo ta konec tedna v soboto in nedeljo, 4. in 5. marca, gostila 26. državno prvenstvo RS v namiznem tenisu za člane in članice. Naslov branita Deni Kožul in Manca Fajmut (oba tujina).

Lani na Muti je Deni Kožul prišel do prvenca, potem ko je v polfinalu ugnal svojega velikega prijatelja in rivala Darka Jorgića, v finalu pa po sedmih nizih še trikratnega državnega prvaka Jana Žibrata. Tudi letos bo omenjena trojica v vsakem primeru v vlogi favoritov za naslov. Iz ozadja bosta napadala Uroš Slatinšek in Ludvik Peršolja, nevaren bo tudi domačin Mitja Horvat. Jorgić in Kožul sta sicer letos odlična, nazadnje sta v ruskem Sočiju osvojila bronasto medaljo na evropskem prvenstvu do 21 let. Žibrat se je v letošnji sezoni soočal s poškodbo, ki ga je za nekaj časa oddaljila iz namiznoteniških dvoran, a je na državnih prvenstvih vselej odlično pripravljen.

V konkurenci članic papirnata vloga favoritinje pripada Alex Galič, ki se je medtem prebila že kar na 123. mesto na svetovni jakostni lestvici, a na domačih tleh nikoli ni pretirano blestela. Zato pa je zgodba drugačna pri Manci Fajmut, ki bo v Prekmurju napadala že svoj 5. zaporedni naslov. Lani na Muti je s četrtim že popravila rekord Martine Safran (slavila je 3x zapored med 2002 in 2004), sedaj lovi Bilijano Todorović, ki je skupaj osvojila 6 naslovov. Največjo grožnjo bosta Manci in Alex predstavljali mladi reprezentantki Tamara Pavčnik in Ana Tofant.

Odločitve v konkurenci dvojic utegnejo biti tudi letos izredno zanimive. Pri moških bosta tretji zaporedni naslov napadala Kožul in Žibrat. Med favorite sodijo še Horvat in Bojan Ropoša, Jorgić in Slatinšek ter Peršolja in Tom Šfiligoj. Pri ženskah Manca in Alex ne bi smeli dopustiti presenečenj, čeprav bosta Tofantova in Katarina Stražar vsekakor skušali presenetiti izkušenejši nasprotnici.

Slatinšek in Fajmutova letos ne bosta branila naslova prvaka, tako da vloga favoritov pripada Jorgiću in Pavčnikovi. Nevarna naj bi bila tudi Šfiligoj in Tofantova, ne smemo pa pozabiti na Matica Slodeja in Ivano Zero, Črta Grma Urbančiča in Galičevo ter nekatere druge pare, ki bodo lovili presenečenje.