V Logatcu na vrhu Hrastničana Jorgić in Pavčnikova

T.S., 10.05.2016
Državna tekmovanja, Vse novice

V nedeljo, 8. maja, se je v športni dvorani v Logatcu odvil 3. OT RS za člane v letošnji sezoni. V ponovitvi lanskoletnega finala pri moških smo tokrat dobili drugačen razplet, pri ženskah je v odsotnosti Mance Fajmut in Alex Galič slavila tretja standardna članica slovenske državne reprezentance.

Mesec dni pred zaključkom domače sezone, so se člani in članice v Logatcu borili za zmago na zadnjem odprtem turnirju letošnje sezone. Pred finišem sezone, ki se bo 11. junija končala z Mastersom, naše reprezentante in reprezentantke čakata še dva World Tourja v Zagrebu in na domačem Otočcu.

V precej sproščenem vzdušju se je končne zmage pretekli konec tedna veselil Darko Jorgić (NTK Krka), ki je v finalu s 4:2 premagal Denija Kožula (NTK Logatec) in ga za 50 točk prehitel tudi na vrhu najnovejše izdaje državne lestvice. Tako se mu je malce oddolžil za poraz na državnem prvenstvu in lani na istem turnirju, ko je Kožul pred domačimi gledalci prišel do svoje prve republiške zmage med člani.

Turnir je potekal v odsotnosti Ludvika Peršolje, Jana Žibrata in Mitje Horvata. To sta najbolje izkoristila Bojan Ropoša (NTK Kema), ki mu uvrstitve na oder za zmagovalce niso tuje, in Tilen Novak (NTK Krka), ki je na podlagi dveh tesnih zmag z 11:9 v sedmem nizu najprej v 1/16 finala proti Matevžu Črepnjaku (ŽNTK Maribor), nato pa še v četrtfinalu proti Darku Jamšku (NTK Fužinar) prišel do prve republiške medalje pri članih.

Turnir članic v okrnjeni zasedbi je dobila naša najboljša mladinka na mednarodni sceni Tamara Pavčnik (NTK Hrastnik). Največji izziv sta ji predstavljali Lea Paulin (NTK Arrigoni) v osmini finala in Katarina Stražar (NTS Mengeš) v finalu. Obe tekmi je Hrastničanka dobila z rezultatom 4:2 in z zmago prevzela vodstvo na državni lestvici.

Stopničke sta si zagotovili še Ivana Zera (NTK Vesna) in Urška Čokelj (NTK Arrigoni). Slednja je v četrtfinalu dobila najbolj tesen obračun dneva, potem ko je s 15:13 v odločilnem nizu ugnala Katjo Gutnik (NTK Logatec) in s tem domačinom preprečila stopničke tudi v ženski konkurenci.

2. TOP-8 RS za člane/-ice
Rezultati člani
Rezultati članice
Lestvice člani
Lestvice članice