V Cerknici slavje Slatinška in presenečenje v podobi Zale Veronik

T.S., 07.04.2013
Državna tekmovanja, Vse novice

Danes je v Cerknici potekal 3. OT RS za člane in članice, ki se bodo v letošnji sezoni pod okriljem NTZS udarili le še na finalnem turnirju pokalnega tekmovanja Slovenije ter na zaključnem Mastersu.

Zala Veronik po trilerju boljša od klubske kolegice

Glede na to, da se konec sezone nevzdržno približuje in se je včeraj končala tudi SNTL, je bila udeležba na 3. OT RS za člane v Cerknici precej okrnjena. Na turnirju je nastopilo 31 članov in zgolj 9 članic, ki so zaradi majhnega števila prijav turnir odigrale po vzoru Top – vsaka z vsako.

Pri članicah je znova presenetila Zala Veronik, ki je sicer že precej zgodaj zgubila proti Pavlinovi, toda do konca turnirja nanizala same zmage in si priigrala končni izkupiček 7:1. V neposrednem boju za zmago se je Zala udarila s svojo starejšo klubsko kolegico Manco Fajmut. Po hudi borbi je bila s 3:2 – zadnji niz je dobila s 14:12 – boljša Zala, ki je z istim izkupičkom zmag in porazov kot Manca slavila zaradi zmage v medsebojnem obračunu. Tretje mesto je pripadlo Nini Pavlin, četrta pa je bila Nina Zupančič.

Turnir članov je bil bolje obiskan, znova pa se je najbolj izkazal Uroš Slatinšek, ki je v finalu s 4:2 premagal veselo razpoloženega Bojana Ropošo, ki je na tekmo prišel še pod vtisom včerajšnjega slavja v 1. SNTL za moške in je bil zadovoljen tudi z drugim mestom. Za Uroša je to druga zmaga v tem tednu nad njegovim krvnikom s članskega DP. Tretje mesto sta si razdelila Jaka Golavšek in Gregor Zafoštnik, pohvaliti pa velja domačina Darijana Vizjaka, ki se je uspel prebiti vse do četrtfinala.

Najboljše ekipe v začetku maja čaka zaključek Pokala, 1. junija pa se bo domača sezona zaključila z Mastersom, kjer bo v vseh kategorijah od mlajših kadetov do članov nastopilo po 16 najboljših v sezoni 2012/2013.

Rezultati 3. OT RS za člane
Člani
Članice