Uspešno izvedeno državno prvenstvo dializnih in transplantiranih bolnikov v Slovenj Gradcu!

O.P., 07.11.2012
Vse novice

V Slovenj Gradcu je to nedeljo, 4.11.2012 v organizaciji društva ledvičnih bolnikov Slovenj Gradec potekalo državno prvenstvo dializnih in transplantiranih bolnikov v namiznem tenisu. Glede na to,  da v Sloveniji  aktivno igra namizni tenis samo 15 ledvičnih bolnikov, so bili na turnir povabljeni lokalni rekreativni igralci namiznega tenisa.

Državno prvenstvo v Slovenj Gradcu!

Dobro formo so izkoristili Igor Reberc (Juršinci), Boris Pušnik (Sl. Gradec) in Vojko Fekonja (Jakobski dol), ki so zasedli prva tri mesta v kategoriji transplantiranih (vsi trije z transplantirano ledvico)! Na turnirju sta manjkala dva zelo dobra igralca (transplantirana bolnika), in sicer Joško Šimic in Šefčet Drndalaj.

V kategoriji  »open«  je bila konkurenca močnejša, tako da se je vrstni red malo pomešal. Prvo mesto je ponovno dosegel  Igor Reberc (Juršinci), drugo mesto Janez Pejovnik (Sl. Gradec) in tretje Avgust Vertačnik (Otiški vrh),  ki je bil boljši v medsebojnem dvoboju od Borisa Pušnik (Sl.Gradec), na četrtem  mestu.

DP kot “vstopnica” za večja tekmovanja!

Državno prvenstvo je tudi okvirni kvalifikacijski turnir za bolnike športnike, ki se udeležujejo Evropskih in Svetovnih iger dializnih in transplantiranih, ki na teh igrah dosegajo vrhunske rezultate.
Letos  sta Boris Pušnik iz Slovenj Gradca in Joško Šimic iz Stopič pri Novem Mestu prinesla  iz Evropskih iger dializnih in transplantiranih, ki so bile letos v Zagrebu, bronasto medaljo v kategoriji namizni tenis – dvojice. Jože Ocvirk pa je osvojil bronasto medaljo v kategoriji namizni tenis dializni bolniki – posamezno.
Naslednje igre bodo v Južni Afriki v turističnem mestu Durban.

 

Iskrene čestitke!

 

 

 

Foto: Boris Pušnik