Turnir presenečenj na Ravnah na Koroškem dobil Matic Slodej

V Ravnah na Koroškem je bil danes odigran 1. OT RS za člane in članice, ki je postregel s senzacionalnim razpletom in mnogimi presenečenji. Na koncu sta za veselje koroških privržencev namiznega tenisa poskrbela Matic Slodej in Zala Veronik.

Domači NTK Fužinar je v svojih klubskih prostorih danes prvič v letošnji sezoni gostil naše najboljše člane in članice. Turnir se je zaradi malega števila postavljenih miz v moški konkurenci resda zavlekel v pozno popoldne, toda prisotni v dvorani so imeli kaj videti!

Navdahnjeni Slodej zaustavil nalet mladcev

V moški konkurenci se tako v polfinale ni uspelo prebiti niti enemu izmed prvih štirih nosilcev! Od 1. igralca lanske sezone Uroša Slatinška je bil v četrtfinalu s 4:2 boljši njegov novi klubski kolega Darko JorgićGregorja Zafoštnika je ugnal Ludvik Peršolja, za Bojana Ropošo je bil usoden Matic SlodejDeni Kožul pa je že v osmini finala ugnal Tomaža Roudija.

V polfinalu je nato danes fantastični Slodej4:2 premagal Jorgića, potnik na prihajajoče evropsko prvenstvo Peršolja pa je bil s 4:2 boljši od zadnje čase odličnega Danila Piljaka. Finale sta si tako povsem zasluženo priigrala Slodej in Peršolja ter uprizorila krasno tekmo, katero je s 4:3 na koncu dobil 22-letni Korošec, ki je danes prikazal namizni tenis, kakršnega v Sloveniji premore samo on.

Zala Veronik še naprej navdušuje …

Še kako zanimivo je bilo tudi v konkurenci članic, kjer je za prvovrstno presenečenje poskrbela Katja Gutnik, ki je v četrtfinalu s 4:0 premagala domačinko in našo najboljšo članico v lanskem letu Manco Fajmut. Zmago Gutnikove nad Fajmutovo je v polfinalu maščevala mlada Korošica Zala Veronik, ki je po zaostanku z 0:3 v nizih le našla odgovor na igro Logatčanke in se z 11:9 v odločilnem nizu uvrstila v finale. Tam jo je pričakala izkušena Kristina Rahotin, ki je v primorskem polfinalu izločila Nino Pavlin. Finale med dvema levorokima igralkama se je končalo po sedmih nizih, kot zmagovalka pa je iz dvoboja izšla mlada Veronikova, ki po eksploziji v lanskem letu navdušuje tudi na začetku letošnje sezone.

Rezultati
Člani
Članice