Tom Šfiligoj in Aleksandra Vovk na Ptuju do prvenca med člani

T.S., 10.12.2016
Državna tekmovanja, Vse novice

Na Ptuju je bil danes odigran 2. odprti turnir RS za člane in članice v sezoni 2016/17. V odsotnosti najboljših reprezentantov sta do prve zmage med člani v karieri prišla Tom Šfiligoj (tujina) in Aleksandra Vovk (NTZS).

Šfiligoj letos igra v Nemčiji, kjer tudi živi in trenira. Na 1. OT je osvojil 3. – 4. mesto, na 1. TOP-8 je bil četrti. Danes je odigral odlično in po nekaj pretresih v osmini finala in četrtfinalu na koncu suvereno prišel do končne zmage. V 2. krogu se je pomeril s svojim nekdanjim trenerjem Jako Golavškom (NTK Savinja) in se znašel v zaostanku 0:1 in 6:10. Pri rezultatu 9:10 je Golavšek v duhu fair-playa priznal t.i. pardon in tekma se je obrnila v Šfiligojev prid, na koncu je bilo 4:2 (-10, 11, 6, 4, -5, 3). Golavšek je do konca turnirja na trenerskem stolčku Šfiligoja pospremil do zmage.

V četrtfinalu se je pomeril proti Tilnu Cvetku (NTK Krka), s katerim je pred tedni izgubil na TOP-u po kopici zapravljenih priložnosti. Tudi danes je zapravil veliko prednosti, a na koncu tekmo vseeno dobil s 4:2 (-3, 5, 11, -16, 14, 11). V polfinalu je padel še Bojan Ropoša (NTK Kema) z rezultatom 4:0 (9, 7, 6, 8).

V zgornji polovici žreba se je skozi finalni del brez večjih težav prebil 1. nosilec Mitja Horvat (NTK Fužinar), ki do finala proti Andražu Novaku (NTD Kajuh-Slovan), Petru Hrbarju (NTK Krka) in presenečenju turnirja Damjanu Zelku (NTK Sobota) ni izgubil niza. Prvi niz finalnega obračuna se je začel v duhu  starih časov, saj se je podaljšek zavlekel vse do rezultata 21:19 za mlajšega Šfiligoja, ki je zagon izkoristil in hitro povedel s 3:0. Horvat je uspel osvojiti en niz, to pa je bilo danes vse. Obračun se je končal s 4:1 (19, 5, 9, -5, 8) in Tom je tako prišel do svoje prve članske zmage.

Vovkova izpustila prva dva turnirja, na tretjem zmagala

Turnir članic je izvrgel štiri pričakovane nosilke kolajn. Vprašanje je bilo le, katera bo stala na najvišji stopnički. Aleksandra Vovk (NTZS) je v zadnjem času navduševala predvsem na odru resničnostnega šova Slovenija ima talent, kjer se je s svojim pevskim talentom prebila v finale. Zaradi nastopov na SIT je izpustila prva dva članska turnirja, danes pa se je vrnila v velikem slogu in pri vsega 16 letih prišla do prve članske zmage.

Po uspešno opravljenem delu v kvalifikacijah, se je v 1. krogu finalnega dela pomerila s Katjo Gutnik (NTK Logatec) in slavila brez izgubljenega niza. V četrtfinalu je bila ob izgubi enega niza boljša od 4. nosilke Ivane Zera (NTK Vesna). Polfinale proti 1. nosilki in trenutno 1. članici Slovenije Ani Tofant (NTS Mengeš) je bil že precej bolj napet. Po zaostanku z 1:2 v nizih se je Vovkova vrnila in dobila obračun s 4:2 (9, -7, -9, 5, 9, 8).

V spodnjem delu žreba sta 2. in 3. nosilka turnirja Tamara Pavčnik (NTK Hrastnik) in Katarina Stražar (NTS Mengeš) uspešno opravili s svojo nalogo in se prebili v polfinale. Pavčnikova se je pred dnevi vrnila z mladinskega svetovnega prvenstva in je kljub utrujenosti zmogla dovolj moči za končno zmago s 4:3 (10, 5, -7, -10, 8, -9, 9). Finalni obračun med Vovkovo in Pavčnikovo je prav tako postregel z napetim zaključkom.

Vovkova je pričela bolje in je bila vselej v vodstvu. V šestem nizu je bila Pavčnikova blizu zmage, a je Aleksandra odbila napad in dvoboj v svojo korist odločila s 4:2 (12, -4, 7, -14, 4, 12).

Veselo razpoložene Aleksandra, Tamara, Ana in Katarina. Igralke so dobre prijateljice, med drugim so vse tri v polfinalnem nastopu na Slovenija ima talent glasno vzpodbujale Vovkovo.

2. OT člani/-ce
Rezultati člani
Rezultati članice
Lestvice člani
Lestvice članice