Sukič in Galičeva v Cerknici ubranila naslov državnih prvakov v mešanih dvojicah

T.S., 02.03.2013
Državna tekmovanja, Vse novice

V Cerknici smo danes na 22. Državnem prvenstvu za člane in članice že videli prvo končno odločitev. V konkurenci mešanih dvojic sta naslov ubranila Patrik Sukič in Alex Galič. Izmed favoritov v konkurenci posameznikov vsi med najboljših 16, jutri se obetajo fantastični boji.

V Cerknici se je danes s svečano otvoritvijo ob 10h začelo 22. DP RS za člane in članice. Na začetku so se igralci in igralke pomerili v skupinskem delu posameznega tekmovanja, nato pa smo dobili finaliste v konkurenci moških in ženskih dvojic ter prva državna prvaka v konkurenci mešanih dvojic.

V ‘mixih’ sta bila Patrik Sukič in Alex Galič v četrtfinalu proti Gregorju Zafoštniku in Manci Fajmut že v izgubljenem položaju, vendar sta uspela ubraniti kar nekaj zaključnih žogic za zmago, na koncu pa sta slavila s 3:2. V finalu sta bila Patrik in Alex s 3:0 boljša od dvojice Tomaž Roudi – Vesna Terbuc, tretje mesto pa sta osvojili še dvojici Jaka Golavšek – Jana Tomazini in Tom Šfiligoj – Zala Veronik.

V konkurenci dvojic je bilo precej vroče pri moških, kjer sta Mitja Horvat in Dominik Škraban po lanskem porazu proti Šfiligoju in Jorgiću znova visela na nitki – tokrat proti Tomu Šfiligoju in Tilnu Novaku. Mlada igralca sta vodila že z 2:0 v nizih in imela pri rezultatu 10:9 na voljo tudi svoj servis, toda Mitja je odigral fantastičen backhand flip udarec in kasneje prekmursko dvojico popeljal do zmage s 3:2 – zadnji niz se je končal z rezultatom 11:9.

Prekmurca sta nato v polfinalu odigrala še en triler proti Gregorju Zafoštniku in Gregorju Komacu, katerega sta dobila z rezultatom 12:10 v odločilnem 5. nizu. V finalu se bosta jutri Mitja in Dominik pomerila z Janom Žibratom in Bojanom Ropošo, ki sta v ponovitvi lanskega finala svojo suverenost kronala z gladko polfinalno zmago nad branilcema naslova Urošem Slatinškom in Jako Golavškom.

V finalu ženskih dvojic se bodo pomerile Jana Tomazini in Manca Fajmut ter Nina Zupančič in Katja Gutnik.

Jutri vabljeni vsi ob 10. uri

Jutri sta na sporedu tako še obe finalni tekmi v konkurenci dvojic ter finalna tabela v konkurencah posameznikov od osmine finala naprej.

Pri dekletih se bodo sodeč po prikazanem za 1. mesto udarile Jana Tomazini, Manca Fajmut, Alex Galič in Nina Zupančič, pri moških pa je vse pripravljeno na hud boj za osvojitev naslova. Glavno besedo pri tem bodo imeli Uroš Slatinšek, Jan Žibrat, Mitja Horvat, Bojan Ropoša in Gregor Zafoštnik, vsekakor pa se ne bodo predali tudi ostali.

Tekmovalni spored se jutri znova začne ob 10:00. Vljudno vabljeni!