Srečanje Ljubljana – Zagreb dobili gostje

T.S., 31.05.2017
Rekreativci, Vse novice

V soboto, 27.5.2017, je v mali dvorani Krim Galjevica v Ljubljani potekalo 39. tradicionalno srečanje mest Ljubljane in Zagreba v namiznem tenisu. Igrali so v kategorijah : trije moški do 50 let, trije moški od 50 do 70 let ; trije moški nad 70 let in tri ženske.a

Omeniti moram znana imena, ki so sodelovala na preteklih srečanjih : Kern, Vecko, Nišavič, Koman, Dragutin in Ivica Šurbek, Vogrinc, Uzrinac …

V ženskem dvoboju je ekipa Ljubljane v postavi, Grad, Lesar, Lesnik,  proti ekipi Zagreba v postavi, Medvedovič, Vidović, Jerman, zmagala z rezultatom 7/3.

V kategoriji moških do 50 let so Ljubljano zastopali naslednji igralci  Vodušek, Boldin, Mlakar. Barve Zagreba pa so zastopali  Staba, Radočaj in Šantić. Po dobrem začetku naših fantov,  smo morali priznati premoč gostom. Zmagali so z rezultatom 7/3.

V kategoriji moških od 50 do 70 let so za ekipo Ljubljana igrali  Strnišnik, Mali, Maselj in Pongračič, za Zagreb pa  Čanadi, Sukačič, Rakič in Paher. Ekipa Ljubljana je povedla že 2/0, nato pa so hitro povedli gostje na rezultat 4/2. Na koncu je odločala tekma dvojic. Zadnji, peti niz, sta dobila naša igralca z rezultatom 11/9 in ustvarila končni prijateljski rezultat 5/5.

V kategoriji moški nad 70 let so v ekipi Ljubljane igrali  Hafner, Burger in Obštetar, za ekipo Zagreb pa Viškovič, Glavočič in Hohberger. Ekipa Zagreba je gladko dobila dvoboj z 8/2. Končni rezultat srečanja je bil 2,5/1,5 v korist Zagreba.

Pohvaliti moram tudi naše sodnike  Klančar, Mencigar, Svetec in Starc za dobro opravljeno delo. Na koncu je sledila analiza srečanja z mislijo na naslednje 40. srečanje, ki bo drugo leto v Zagrebu.

Janez Zore