Slatinšek v Novi vasi pri 34 letih le dosanjal svoje otroške sanje; Fajmutova po trilerju ubranila naslov!

T.S., 02.03.2014 comments 3
Državna tekmovanja, Vse novice

23. člansko državno prvenstvo RS se je danes v Novi vasi končalo z zmagoslavjem Uroša Slatinška in Mance Fajmut. Za Velenjčana je to premierni naslov, Korošica pa je ubranila lansko krono. Darko Jorgić v dvojicah spisal zgodovino.

Na samem začetku dneva je v Novi vasi v osmini finala prišlo do pričakovanega obračuna generacij, na koncu pa so slavile izkušnje. Deni Kožul je s 3:4 izgubil proti Urošu Slatinšku, Darko Jorgić pa je po treh zaporednih zmagah proti Mitji Horvatu v letošnji sezoni, tokrat Prekmurcu moral priznati premoč po šestih nizih.

V četrtfinalu so si mesto na odru za zmagovalce priigrali Jan Žibrat, Slatinšek, Gregor Zafoštnik in Ludvik Peršolja. Najbolj napeto je bilo na obračunu med Zafoštnikom in Horvatom, kjer je igralec Maribora slavil z 11:9 v sedmem nizu. Dobro se je Žibratu upiral tudi Bojan Ropoša, vendar je aktualni državni prvak v šestem nizu uspel dokončno streti odpor državnega prvaka iz leta 2011.

Polfinalna obračuna nista postregla z rezultatsko napetima dvobojema, saj je Slatinšek s 4:0 odpravil Zafoštnika, Žibrat pa je bil od Peršolje boljši s 4:1. V finalu smo pričakovali borbo na nož, saj je bil vložek precej velik. Slatinšek je lovil svojo premierno zmago, Žibrat pa je meril na hattrick naslovov. Tekma se je začela nekoliko previdno, predvsem Žibratu pa igra nikakor ni stekla, tako da je bil iz minute v minuto bolj nervozen. Uroš je v preteklosti že trikrat klonil v finalu članskega državnega prvenstva (2x Tokić, M. Horvat), tokrat pa se na svoji misiji ni pustil zmesti. V 6. nizu je pri vodstvu s 3:2 v nizih in 10:6 sicer zapravil tri zaključne žogice, v četrto pa je bil uspešen in z glasnim krikom zadovoljstva proslavil svoj največji uspeh v karieri.

Žibratu ni uspelo še tretjič zapovrstjo osvojiti naslova državnega prvaka.

Žibratu ni uspelo še tretjič zapovrstjo osvojiti naslova državnega prvaka.

Po tekmi je 34-letnik strnil svoje občutke: “Vsekakor se počutim fenomenalno. Najbolj napet sem bil dopoldne proti Kožulu, saj sem se z njim prvič pomeril na uradni tekmi, nato pa je igra stekla in v finalu sem zares igral odlično, še nikoli nisem bil tako hiter in eksploziven. Moram priznati, da je bila sreča vseskozi na moji strani, menim pa, da je tehtnico na mojo stran prevesila večja želja po naslovu.

Pri posameznicah smo že v osmini finala spremljali fantastično tekmo dveh prijateljic Jane Ludvik in Kristine Rahotin. V četrtem nizu je sodnik odredil ekspeditivni sistem in odtlej sta bili igralki pod pritiskom, saj sta morali prej zaključiti izmenjavo. Po nekaj preobratih se je na koncu zmage le veselila Ludvikova, ki je odločilni sedmi niz dobila z rezultatom 11:7. Igralki sta se izkazali tudi po tekmi, ko sta si kljub več kot eno uro trajajoči bitki segli v prijateljski objem.

V polfinale so se pričakovano uvrstile Manca FajmutAlex Galič in Ludvikova, presenetila pa je Tamara Pavčnik, ki je v četrtfinalu s 4:3 ugnala Nino Zupančič. V polfinalu sta tako Fajmutova kot Ludvikova slavili s 4:2 – prva proti mladi Pavčnikovi, druga pa proti Galičevi – in se zasluženo uvrstili v veliki finale, kjer sta postregli s pravo poslastico. Ko se je zdelo, da bo obrambna igra Primorke strla branilko naslova, je le-ta zaigrala bolje in povedla s 3:2 v nizih, nato pa po hitrem postopku izgubila šesti niz. V sedmem nizu sta na zadnji odmor za brisačo igralki odšli pri rezultatu 9:9. Na samem koncu je več zbranosti pokazala Fajmutova, po odmoru osvojila dve točki in po sedmih težkih nizih prišla do svojega drugega zaporednega naslova državne prvakinje.

Manca Fajmut je lani v finalu ugnala Jano Tomazini, tokrat pa še njeno soimenjakinjo Ludvik.

Manca Fajmut je lani v finalu ugnala Jano Tomazini, tokrat pa še njeno soimenjakinjo Ludvik.

Moške dvojice so se odvijale po znanih notah Darka Jorgića, ki je skupaj z Urošem Slatinškom v četrtfinalu in polfinalu slavil z 12:10 v odločilnem nizu, v finalu pa proti dvojici Jan Žibrat in Bojan Ropoša ni bilo tako tesno – bilo je 11:9 v petem nizu. Z zmago je Jorgić pri 15 letih in 7 mesecih postal najmlajši članski državni prvak v eni izmed kategorij v samostojni Sloveniji. Poleg iskrenega zadovoljstva, je Jorgić po tekmi priznal, da je bilo težko igrati s starejšim soigralcem in trenerjem, saj je bil vseskozi pod pritiskom, vseeno pa sta se s Slatinškom dobro ujela in tudi z nekaj sreče prišla do zasluženega naslova.

Pri ženskih dvojicah sta se naslova državne prvakinje veselili Alex Galič in Tjaša Založnik, ki sta v finalu s 13:11 v odločilnem nizu premagali logaško navezo Nina Zupančič in Katja Gutnik.

Pokale sta vsem najboljšim podelila predsednik NTZS mag. Marjan Hribar in podpredsednik ITTF-a Patrick Gillmann. Pohvale za dobro opravljeno delo si znova zasluži PPK Rakek, ki je v zadnjih letih gostil že precej državnih prvenstev.

23. DP RS za člane
Moški posamezno
Ženske posamezno
Moški dvojice
Ženske dvojice
Mešane dvojice

3 komentarji k članku “Slatinšek v Novi vasi pri 34 letih le dosanjal svoje otroške sanje; Fajmutova po trilerju ubranila naslov!”

 1. doms pravi:

  Bo možen ogled kakšnega videa s tekmovanja?
  Sicer pa iskrene čestitke Manci za ubranjen naslov ter Urošu za njegovega prvega!

 2. T.S. T.S. pravi:

  Bo, v prihajajočih dneh 🙂

 3. banjica banjica pravi:

  Bravo Darko!
  Kaj pa bo čez leto,ali dve mislim da vsi vemo kdo bo glavni v Sloveniji.
  Lep pozdrav in še velikoooooooo uspehov.