Slatinšek brez konkurence, izjemni finale članic dobila Kasabova

V Kidričevem je danes potekal 2. odprti turnir Republike Slovenije za člane in članice. Spremljali smo izjemno zanimiv turnir, ki je na koncu okronal Uroša Slatinška in Asyo Kasabovo.

Preden preidemo na rezultatski potek dneva, se je vredno ‘spotakniti’ še ob domači NTK Cirkovce Šternmatik. Štajerski klub je v zadnjih dveh sezonah sestavil solidno moško ekipo, ki je v ligaškem tekmovanju na dobri poti med elito, delavci in prostovoljci tega kluba pa v zadnjih dveh sezonah navdušujejo z organizacijo republiških turnirjev v športni dvorani Kidričevo. Vsekakor so v kratkem času pridobili lep ugled in si zaslužijo vse pohvale za svoje odlično delo – o tem pričajo odzivi igralcev in trenerjev.

Slatinšek od prve točke naprej suveren in odločen

Najboljši igralec lanske domače sezone Uroš Slatinšek je letošnjo sezono na turnirjih pod okriljem NTZS začel s četrtfinalom na 1. OT RS (izgubil proti Jorgiću) in 2. mestom na 1. TOP-8 RS (izgubil proti Peršolji), danes pa je bilo od prve točke naprej jasno, da je 34-letni Velenjčan na štajerski konec Slovenije prišel po zmago. V osmini finala in četrtfinalu je Uroš s 4:0 premagal svoja letošnja varovanca Tilna Cvetka in Darka Jorgića, nato pa je v polfinalu s 4:1 premagal vedno neugodnega Bojana Ropošo, ki je Velenjčana letos premagal v tekmi 3. kroga 1. SNTL.

V spodnjem delu finalnega žreba sta si polfinale priborila Matic Slodej, ki je s 4:1 premagal Ludvika Peršoljo in Gregor Zafotšnik, ki je v četrtfinalu po hudi borbi s 4:3 premagal danes izjemno razpoloženega in vedno borbenega Erika Paulina. Polfinalni dvoboj ekipnih soigralcev je s 4:1 pripadel Slodeju, ki je sicer dobil 1. OT RS v letošnji sezoni na Ravnah na Koroškem.

Finalni obračun se je odvil po notah Slatinška, ki je slavil s 4:1 in po junijski zmagi na Mastersu na zaključku lanske sezone, znova osvojil republiški turnir.

Super-zanimiv finale po ‘podaljških’ pripadel Bolgarki v dresu Korošic

Turnir članic je bil danes kljub odsotnosti državne prvakinje Mance Fajmut in Alex Galič, ki uspešno nastopata na OP Finske, presenetljivo zanimiv. Če v zadnjih sezonah namizni tenis pri članicah največkrat povezujemo z upadom kvalitete, kvantitete treninga in majhnega številka tekmovalk, smo imeli danes v Kidričevem kaj videti!

Poleg mladih nadebudnih igralk Zale in Nike Veronik ter Tamare Pavčnik in nekoliko starejših Nine Pavlin in Ivane Zera, sta se na turnir prijavili tudi izkušeni Asya Kasabova in Jana Ludvik. Obe igralki sta bili izžrebani v različni polovici finalnega dela tekmovanje in kasneje sta si finalni nastop tudi priborili, vendar vse ni bilo tako gladko!

Kasabova je v prvem polfinalu s 4:2 premagal Paulinovo, drugi polfinale med Ludvikovo in Zero, pa je pri rezultatu 3:2 in 10:7 za Primorko, postregel celo z ekspeditivnim sistemom, kjer se servis menjava na eno točko, server pa mora točko zaključiti v 13 udarcih, v nasprotnem primeru točka pripade nasprotniku. To je Ludvikovo tudi zmedlo in Zera je z nizom petih zaporednih točk izsilila odločilni 7. niz, tam pa je Jana znova našla zmagovalno formo in se uvrstila v finale.

Finalni obračun med Asyo, ki skupaj s Fajmutovo v dresu NTK Fužinar v zadnjih letih kot za šalo pobira ligaške lovorike in Jano, je postregel s fantastičnim prikazom namiznega tenisa dveh izmed najboljših igralk na naših tleh. Ludvikova, ki se je lani vrnila po porodniškem dopustu, je nadoknadila zaostanek z 0:2 v nizih in s fantastično obrambno igro pri rezultatu 10:8 v 7. nizu prišla do dveh zaključnih žogic. Nekdanja bolgarska reprezentantka Kasabaova je po tekmi dejala, da je bila ob koncu povsem brez moči v nogah, in prav to ji je tudi prineslo preobrat ter končni uspeh. Ko je zrla porazu v obraz, je povsem sprostila svojo levico in zadela štiri žogice iz obupa ter prišla do zmage z 12:10. Obe igralki si zaslužita iskrene čestitke, saj je bil njun obračun zagotovo eden izmed najbolj kvalitetnih in zanimivih v zadnjih sezonah.

Rezultati 2. OT člani
Člani
Članice
Lestvica člani
Lestvica članice