Pokal RS: Znani so udeleženci zaključnega turnirja četverice

T.S., 03.12.2013
Državna tekmovanja, Vse novice

Danes se je zaključil prvi del Pokalnega tekmovanja Republike Slovenije v tekmovalni sezoni 2013/2014. Kljub številnim spremembam, ki naj bi naredile v zadnjih letih precej prezrto tekmovanje bolj zanimivo, je bil tudi letošnji odziv ekip slab, saj je bilo skupaj prejetih le 22 prijav, prvič po uvedbi posebnega pravilnika se tekmovanja niso udeležile rekreativne ekipe.

Letošnji Pokal RS je bil podvržen spremembi tekmovalnega sistema v prvi fazi tekmovanja. Tako nismo spremljali predtekmovalnih bojev v skupinah, ampak se je vse od začetka igralo na izpadanje. Klubi so se med seboj pomerili le na eni tekmi, ki je odločala o napredovanju, gostitelj pa je bila ekipa, ki je slabše rangirana.

V ženskem tekmovanju se je tako prijavilo le 7 ekip, kar pomeni, da je bila ekipa NTK Arrigoni že neposredno uvrščena na finalni turnir četverice, ki bo potekal v soboto, 14. decembra. Presenečenj v ženskih četrtfinalih ni bilo, tako da so si mesto na ‘final-four’ so si zagotovile še ekipe NTK Fužinar InterdiskontNTK Logatec in NTK Muta.

V konkurenci moških smo letos spremljali 15 ekip, ki so se v boju za uvrstitev na finalni turnir četverice merile v osmini finala in četrtfinalu. V osmini finala presenečenj ni bilo, prav tako pa so se po pričakovanjih odvile tekme četrtfinala. Vroče je bilo na obrobju Ljubljane, kjer je domači NTS Mengeš proti NTK Kema I že vodil s 4:2, nato pa so Mitja HorvatBojan Ropoša in Patrik Sukič stvari postavili na svoje mesto in slavili s 5:4.

Aktualnim državnim prvakom bodo čez 10 dni na finalnem turnirju družbo delali še NTK KrkaNTK Kema II in ŽNTK Zavarovalnica Maribor, ki je danes s 5:1 odpravil NTK Ilirija.

Pokal RS 2013/14
Vsi rezultati

Moški – 1/8 in 1/4 finale
Ženske – 1/4 finale