Ples kroglic na Otočcu po notah našega najboljšega igralca

T.S., 31.10.2013
ITTF WCC 2013 - sl, Vse novice

Udeleženci Svetovnega kadetskega izziva, ki se bo na Otočcu z boji v konkurencah posameznikov in dvojic zaključil v nedeljo, so imeli danes po včerajšnjem koncu ekipnega dela tekmovanja na sporedu t. i. I feel Slovenia Day.

Pot jih je zanesla v Postojnsko jamo ter kasneje na Grad Struga na Otočcu, kjer so si ogledali kovnico, se preizkusili v metanju nožev, nekateri pa so si celo nadeli viteško opravo.

Nadzornik tekmovanja Raul Calin je ob 17h v Hotelu Šport opravil žreb za tekmovanje posameznikov in dvojic, kjer bomo tudi tokrat največ upov polagali na Darka Jorgića, ki je lahko s plesom kroglic zadovoljen. 15-letni Hrastničan je bil kot 2. nosilec predtekmovalne skupine izžreban v skupino 7, kjer je najvišje rangirani igralec Američan Kanak Jha, katerega je Jorgić že premagal v ekipnem delu.

Naš glavni up je lahko z žrebom več kot zadovoljen.

Naš glavni up je lahko z žrebom več kot zadovoljen.

Ostali naši igralci bodo morali za uvrstitev v finalni del premagati precej višje rangirane igralce, še največ možnosti za uspeh pa imata Erik Paulin in Tamara Pavčnik, ki bosta lovila 2. mesto v skupini ter s tem uvrstitev v boj za 1. – 16. mesto. V konkurenci dvojic se bo naš udarni par Jorgić/Paulin v osmini finala pomeril s kanadsko navezo Luo/Moran, v primeru uspeha pa ju nato v četrtfinalu čaka obračun z 1. nosilcema turnirja Chuqin Wangom s Kitajske in Takutom Izumom z Japonske.

Dogajanje v ŠRC Otočec se bo jutri s tekmami 1. kroga predtekmovalnih skupin pri dekletih začelo ob 9:30.