Peršolja in Tofantova najboljša na Muti

T.S., 20.11.2016
Državna tekmovanja, Vse novice

Na Muti je v nedeljo, 20. novembra, potekal 1. TOP-8 RS za člane in članice. V odsotnosti najboljših igralcev in igralk sta se končne zmage veselila Ludvik Peršolja (tujina) in Ana Tofant (NTS Mengeš).

Na turnirju niso nastopili Jan Žibrat, Darko Jorgić, Deni Kožul, Alex Galič in Manca Fajmut – vsi člani slovenske članske reprezentance, ki se pripravljajo na torkovo reprezentančno akcijo, v kateri se bosta omenjenim pridružila še Bojan Tokić in Tamara Pavčnik. Fante v Novi Gorici ob 18h čaka obračun proti Belgiji, dekleta pa potujejo na Otok, kjer se bodo udarila z reprezentanco Anglije.

Edinstveni primerek v drugi skupini!

Ludvik Peršolja v okrnjeni zasedbi nastopajočih ni imel prave konkurence. Na poti do zmage je dobil vseh sedem obračunov, pri čemer je bil v škripcih le proti Andražu Novaku (NTD Kajuh-Slovan), ko je ubranil zaključno žogico. Na drugo mesto se je uvrstil Korošec Tilen Cvetko (NTK Krka Novo mesto), ki je izgubil le proti Peršolji, tretji pa je bil izkušeni Darko Jamšek (NTK Fužinar), ki je imel enak izkupiček zmag in porazov kot četrtouvrščeni Tom Šfiligoj (tujina), a je na stopničkah stal zaradi zmage v medsebojnem obračunu proti Šfiligoju.

Še najbolj zanimiva zgodba danes prihaja izven tekmovalne narave. V drugi kakovostni skupini članov je tokrat nastopilo osem levičarjev! V boju zavitih servisov, kratkih diagonal in ostrih bh ‘štop’ udarcev je slavil Janez Petrovčič (NTK Fužinar). V tretji skupini je bil najboljši Denis Pintar (NTD Kajuh-Slovan).

Tofantova povečala prednost na lestvici

Pri ženskah je nase znova opozorila Ana Tofant, ki je izgubila uvodno tekmo proti svoji soigralki Katarini Stražar, nato pa prestavila v višjo prestavo in se odpeljala turnirski zmagi naproti. Večjih težav proti konkurentkam ni imela, seveda pa ji bo najbolje dela zmaga proti konkurentki Tamari Pavčnik. Hrastničanka, ki ima v reprezentanci sicer prednost pred Tofantovo, je padla s 3:1 v nizih, čeprav je bilo zelo tesno. Četrti niz je Tofantova dobila s 16:14. Tamara je bila na koncu druga, na odru za zmagovalke je stala še Stražarjeva.

Ana Tofant ima na vrhu državne lestvice sedaj 850 točk prednosti pred Pavčnikovo.

Ana Tofant ima na vrhu državne lestvice sedaj 850 točk prednosti pred Pavčnikovo.

V drugi skupini je bila v konkurenci šestih igralk najboljša Tjaša Supanič iz NTK Vesna. Vse rezultate in nove lestvice lahko preverite v priloženih povezavah zgoraj desno v prispevku.

1. TOP-8 člani/-ce

Rezultati člani
Rezultati članice
Lestvice člani
Lestvice članice