Pavič na veteranskem EP med najboljših 32

T.S., 30.05.2013 comments 1
Rekreativci, Vse novice

Evropsko veteransko prvenstvo v namiznem tenisu, ki se je v ponedeljek v Bremnu začelo s kvalifikacijskimi boji, prehaja v zaključno fazo. V posameznem tekmovanju se je najbolje odrezal Bojan Pavič, ki je le za las zgrešil vstopnico v osmino finala.

V ponedeljek, 27. maja, se je v nemškem Bremnu v ÖVB Areni začelo Evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za veterane. Izmed neverjetnih 2739 nastopajočih, ki so se te dni borili na 130 mizah, je v Bremnu tudi 14 Slovencev: Ervin Perčič, Andrej Godec, Borut Kaker, Marko Špegel, Bojan Maselj, Stor Vojeth, Renata Zrinski (nad 40 let), Bojan Pavič, Erih Günther, Franc Hribernik, Ivica Sklizovič, Igor Štor, Gorazd Štor (nad 50 let) in Boris Škoberne (nad 60 let).

Najstarejši udeleženec prvenstva Antonin Moreau iz Francije šteje že kar 92 let.

Ponedeljek, torek in sreda so bili rezervirani za kvalifikacijske boje, danes pa so se igralci v posameznih konkurencah že merili v finalnem delu tekmovanja. Odlično se je odrezal Bojan Pavič, ki je v konkurenci nad 50 let prebil med najboljših 32. V šestnajstini finala je moral nato z rezultatom 2:3 priznati premoč Ukrajincu Igorju Gudilkinu. V omenjeni kategoriji je sicer 1. nosilec turnirja trikratni ekipni svetovni in trikratni posamezni evropski prvak – za mnoge igralec z največ občutka vseh časov in eden izmed tvorcev zlate švedske generacije – Mikael Appelgren.

V Bremnu se je 2739 igralcev merilo kar na 130 mizah. Fascinantne številke!

V Bremnu se je 2739 igralcev merilo kar na 130 mizah. Fascinantne številke! (Foto: www.ettu.org)

V finalni del posameznih tekmovanj so se sicer uspeli uvrstiti tudi GodecŠtorErihŠpegel in Škoberne. V boju pa imamo v finalnem delu tudi še 5 dvojic in sicer v moški kategoriji nad 40 let Godec/Špegel in Maselj/Stor, v moški kategoriji nad 50 let Hribernik/Myhkalko(UKR) in Pavič/Erih, v ženski konkurenci nad 40 let pa se je preboj v finalni del dvojic v paru s Slovakinjo Benkovo uspel Renati Zrinski.

Komentar k članku “Pavič na veteranskem EP med najboljših 32”

  1. ruzlponk pravi:

    Čestitke Bojanu in ostali ekipi. V finalni del posameznih tekmovanj se je uvrstil tudi Marko Špegel. Lp