Osmino finala Pokala RS zaznamoval Edo Vecko

T.S., 13.11.2016
Državna tekmovanja, Vse novice

Kdo bi si mislil, da bo Edvard Vecko, sicer nosilec šestih odličij s svetovnih in evropskih prvenstev in tako najuspešnejši slovneski namiznoteniški igralec v zgodovini, glavno ime letošnjega začetka pokalnega tekmovanja.

Pretekli teden so po večih slovenskih mestih potekale tekme osmine finala Pokala RS za sezono 2016/17. V pokalu vsako leto nastopijo tudi nekatere ekipe, ki sicer niso uradno registrirane pod NTZS in ne igrajo v Slovenski namiznoteniški ligi. Takšen primer je letos tudi NTS Komenda, ki nastopa v postavi Edvard VeckoBlaž Vodlan in Tadej Vodušek.

V osmini finala se je ekipa iz Komende pomerila z ekipo mladeničev iz NTK Fužinar II. Glavno ime obračuna je bil kakopak 72-letni Vecko, ki je aktualnemu mlajšekadetskemu državnemu prvaku Aljažu Godcu odčital pravo namiznoteniško lekcijo in ga premagal s 3:0 (6, 4, 6). Vsekakor častitljiv podatek za Vecka, ki je večino trenerskega dela kariere preživel v Avstriji.

Večjih pretresov v prvem krogu ni bilo. Favoriti so si priigrali mesto v četrtfinalu, daleč najbolj vroče pa je bilo v Savinji, kjer so domačini po več kot treh urah s 4:5 morali priznati premoč NTS Mengeš I. Tekme četrtfinala bodo na sporedu v tednu, ki se prične 21. novembra.

Pri ženskah se je letos prijavilo le 5 ekip. Ekipe NTK MutaNTK Vesna in  NTK Kema so bile že uvrščene na finalni turnir četverice, za preostalo mesto na finalu pa se bosta udarili ekipi NTS Mengeš in NTK Sobota.

Pokal RS 2016/17
Rezultati moški
Rezultati ženske