Naši veterani in rekreativci odlični v Srbiji

T.S., 23.09.2013
Rekreativci, Vse novice

Na močnem namiznoteniškem turnirju v Vojvodinskem mestu Bečej že četrto leto zapored igrajo tudi slovenski mojstri bele žogice. Turnir je mešanica veteransko rekreativnega in profesionalnega namiznega tenisa. V absolutni kategoriji lahko nastopajo tudi aktivni registrirani igralci.

Ostale kategorije so veteranske po letih starosti. Preteklo leto je David Orešnik iz Mengša osvojil bronasto kolajno, predpreteklo je tak uspeh dosegel Domžalčan Lojze Zore. S tiho željo o kolajni se je 14. septembra 2013 v Bečej odpravila močna zasedba 12 igralcev iz različnih krajev Slovenije pod taktirko veteranskega selektorja Janeza Zoreta.

Zahteve selektorja so bile: vzorno, srčno, kvalitetno, borbeno in hkrati družabno predstaviti svojo državo ter navezati prijateljske športne stike z vsemi udeleženci tekmovanja. Zahteve so izpolnili z odliko. Ostal je malce grenek priokus zaradi neosvojene kolajne, kateri se je najbolj približal Matevž Žgank. Simpatični Celjan, sicer osvajalec mnogih turnirjev v Sloveniji in v tujini, je v četrtfinalu po razburljivi tekmi tesno izgubil proti poznejšemu zmagovalcu turnirja in tako zasedel 5. mesto. Ostali naši so bili zadovoljni z svojimi nastopi. Dosegali so zmage, toda na poti do kolajn so imeli še močnejše nasprotnike. Na turnirju je nastopilo 150 igralcev iz Srbije, Hrvaške, Madžarske, Romunije, Slovaške, Makedonije in Črne Gore.

Slovenska odprava v Bečeju.

Slovenska odprava v Bečeju.

Za strokovno oceno igre naših smo vprašali organizatorja in vrhunskega igralca, Balkanskega prvaka za leto 2012, Milutina Glavaškega. »Slovenski igralci so me zelo prijetno presenetili. Igrajo kvalitetno, borijo se maksimalno in imajo izredno športno in kulturno vedenje v dvorani. So rado videni gostje v našem mestu. Igralci iz Bečeja že tri leta prihajamo na turnir v Slovensko mesto Kamnik in tako bo tudi tega decembra. Tam sem spoznal vrhunske igralce: Sama Bezjaka, Dušana Jauha, Bojana Maslja … Žal mi je, da jih danes ni bilo. Lepe pozdrave iz Srbije pošiljamo vsem igralcem in ljubiteljem namiznega tenisa v Slovenijo.«

Janez Zore se je v imenu naše odprave zahvalil za izredno in že značilno gostoljubje domačinom. V upanju na ponovno srečanje na kakšnem podobnem turnirju smo se prijateljsko poslovili.

Zapisal: Aleksander Poropat