Naši kadeti pred domačo publiko do novega velikega uspeha na mednarodni sceni

T.S., 29.10.2013
ITTF WCC 2013 - sl, Vse novice

Svetovni kadetski izziv se je danes na Otočcu za našo reprezentanco začel sanjsko. Srebrna kadetska ekipa z julijskega Evropskega prvenstva za mladino se je uspela prebiti v jutrišnji polfinale!

Jorgić na domačih tleh znova popeljal ekipo v boj za kolajno

Po treh dneh priprav se je danes na Otočcu ob 9h z otvoritveno slovesnostjo katero je povezoval Anže Bašelj začel še tekmovalni del ITTF World Cadet Challenge. Po govoru predsednika NTZS mag. Marjana Hribarja, je prvenstvo uradno odprl župan mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič.

Ekipa Azije je bila dopoldne občutno premočna za naše kadete, toda popoldne so Darko JorgičErik PaulinTilen Cvetko in Peter Hribar v ringu prikazali odlične predstave in so najprej s 5:0 premagali Oceanijo, nato pa s 3:2 še Severno Ameriko in si tako priigrali 2. mesto v skupini ter jutrišnji polfinale proti ekipi Evrope.

Pri naših je znova blestel Darko Jorgić, ki je v obeh popoldanskih tekmah zabeležil dve zmagi. V odločilni tekmi proti Severni Ameriki je taktično zamisel Mateja Petarja dodobra izkoristil Tilen, ki je premagal najboljšega nasprotnika Kunala Chodrija ter tako nadomestil poraz Paulina v sicer izjemno pomembni tretji tekmi.

Tilen Cvetko je odlično izkoristil svojo priložnost.

Tilen Cvetko je odlično izkoristil svojo priložnost.

V drugem kadetskem polfinalu se bosta pomerili ekipi Azije in Latinske Amerike. Slednji so se med najboljše štiri ekipe uvrstili po tesni zmagi nad ekipo Svetovnih upov s 3:2.

Diazova do senzacionalne zmage

Pri dekletih je ekipa Slovenije izgubila vse 3 obračune: Azijke so bile boljše s 5:0Severne in Latinske Američanke pa z rezultatom 4:1. Obe zmagi za naše je prispevala danes odlična Tamara Pavčnik, trenerka Vesna Ojsteršek Drnovšek pa je bila upravičeno zadovoljna tudi z ostalimi našimi dekleti, ki so danes zares prikazala odlične predstave.

Ojsteršek Drnovškova je bila lahko z današnjo predstavo svojih deklet zelo zadovoljna.

Ojsteršek Drnovškova je bila lahko z današnjo predstavo svojih deklet zelo zadovoljna.

Polfinalna para pri dekletih sta tako Azija – Svetovni upi in Evropa – Latinska Amerika. V današnjem sporedu omenja omeniti veliko zmago 12-letne Adriane Diaz proti azijski in kitajski prvakinji Li Yiran. Nizkorasla Portoričanka je slavila celo z rezultatom 3:0. Mlada Diazova je proti Lijevi sicer na nedavnem Odprtem prvenstvu Kitajske kar trikrat izgubila z rezultatom 0:3, toda danes je na Otočcu zares prikazala neverjetno igro. Pri ITTF-u so to zmago razglasili celo za največjo senzacijo v zgodovini tega tekmovanja.

Diazova je pripravila morda celo presenečenje turnirja.

Diazova je pripravila morda celo presenečenje turnirja.

Evropejci bodo jutri v vlogi velikega favorita

Ekipa Evrope letos nastopa v postavi Tomas PolanskyMaxim ChaplyginAliaksandr Khanin in Andreas Levenko in je predtekmovanje končala z bilanco dobljenih obračunov 14:1 (na tekmi proti Svetovnim upom je Polansky izgubil proti Pletei). Darko Jorgić je bil po današnjem dnevu seveda zadovoljen in pred tekmo z Evropejci ne meče puške v koruzo: “Danes sem igral odlično skozi celoten dan. Azijci so bili premočni, proti ostalima ekipama pa smo odigrali tako kot je bilo potrebno. Igrati na domačem terenu je res nekaj posebnega in podpora publike nas je ponesla do boljše igre. Jutri bo favorit zagotovo ekipa Evropa, toda mi bomo dali vse od sebe in videli bomo kaj se bo zgodilo.

Aliaksandr Khanin bo jutri ekipi Evrope skušal pomagati do zmage nad Slovenijo.

Aliaksandr Khanin bo jutri ekipi Evrope skušal pomagati do zmage nad Slovenijo.

Tekma bo na sporedu jutri ob 9:30 na mizi številka 1, istočasno pa se bodo naša dekleta v boju za 5. – 8. mesto na mizi številka 6 pomerila z ekipo Afrike.

Prvenstvo lahko spremljate tudi na Youtubu!

Vse tiste, ki se na Otočec ne boste odpravili, velja opozoriti na ITTF-ov Youtube kanal, kjer si lahko celotno prvenstvo ogledate v živo, prav tako pa lahko kasneje spremljate tudi posnetke. Kamera snema centralno igrišče, tako da boste lahko jutri spremljali tudi polfinalni obračun naših kadetov.