Na Slovanu bo v znak pritožbe organiziran nadomestni Top za člane

T.S., 29.10.2012
Vse novice

V soboto, 3. novembra, bodo Ravne na Koroškem gostile 1. Top 8 RS za člane in članice. Na pobudo selektorja Bojana Raka je bil sprejet sklep, da se število nastopajočih zmanjša iz 24 na 16, tako da bosta na Koroškem tako v ženski, kot tudi moški konkurenci odigrani samo dve skupini z osmimi nastopajočimi. Zaradi nestrinjanja nekaterih klubov s to odločitvijo, bo na Slovanu odigran t.i. Nadomestni Top za člane.

Nekateri klubi nezadovoljni z odločitvami NTZS

Uradni dopis na NTZS iz strani NTD Kajuh Slovan:

Pozdravljeni,
V prilogi vam pošiljamo propozicije za turnir, ki ima delovni naslov “nadomestni  TOP za člane”.  Ideja se je porodila zaradi nestrinjanja večine  predstavnikov klubov, ki se nam zdi ukinitev  3. skupine  in  določanje nastopajočih  na top-u  nesprejemljiva.  Namen  turnirja je pokazati vodstvu  NTZS,  da so nekatere  odločitve prenagljene  in sprejete  brez utemeljitev  in  brez  konsenza  širše NT  javnosti.  Turnir  bo  izpeljan  z  minimalnimi stroški  (dvorana),  zato  vse vabljene igralce naprošamo, da  se prijavijo in podprejo  vsekakor  pozitivno idejo.    Turnir  bo izpeljan  v  okvirju prijav  najmanj 8  igralcev  in  največ  12 igralcev  iz  seznama  oz.  po  uradni  rang  lestvici  NTZS.

Razpis in propozicije

Pred začetkom nove sezone je bil na skupščini NTZS sprejet sklep, da se članski Top še nadaljnjo spremeni in s tem tudi skrči. Že v lanskem letu je na pobudo nekaterih funkcionarjev v veljavo stopil nov tekmovalni sistem na tovrstnih turnirjih. Včasih so se člani merili na Top 12, na katerem je v vsaki kategoriji nastopilo 24 igralk in igralcev, ki so se v dveh kakovostnih skupinah med seboj merili v soboto in nedeljo. Zaradi vse manjšega števila članic je bilo že lani tekmovanje skrčeno na 16 nastopajočih, pri moških pa je v veljavo stopil Top 8 s po tremi kakovostnimi skupinami, vse tekme pa so bile odigrane v enem dnevu.

Tokratna sprememba pa vsaj pri nekaterih klubskih funkcionarjih ni naletela na plodna tla, zato se je porodila ideja o Nadomestnem turnirju Top, ki ga bo organiziral NTD Kajuh Slovan na isti dan, kot bo potekal dejanski Top 8 pod okriljem NTZS.

Načrt je vsekakor po godu nekaterim igralcem in klubom, ki so zaradi novega sistema sedaj izpadli iz tega tekmovanja, z njim pa se verjetno ponovno na široko odpirajo vrata za pogovore med stranmi, ki so v tem primeru na ločenih bregovih.

Foto: radio1.si