Na Otočcu začrtane nove smernice namiznega tenisa v Sloveniji

T.S., 25.03.2014
Vse novice

V torek, 25. marca, je v konferenčni dvorani Optimus v Hotelu Šport na Otočcu potekal Dan Namiznega tenisa, katerega so se poleg predstavnikov Namiznoteniške zveze Slovenije in klubov, udeležili tudi naši najboljši igralci iz pretekle sezone.

Po uvodnih pozdravih direktorja Terme Krka Jožeta Breusa in predsednika NTZS mag. Marjana Hribarja, so priznanja za najboljše igralce pretekle sezone prejeli Aleksandra Vovk in Aljaž Frelih pri mlajših kadetih, Gaja Paradiž in Darko Jorgić pri kadetih, Nina Zupančič in Ludvik Peršolja pri mladincih, Zala Veronik in Tomaž Pelcar pri mlajših članih ter Manca Fajmut in Bojan Tokić pri članih.

Naš najboljši namiznotenisač, ki ga v kratkem čaka zaključek rednega dela Bundeslige in priprave na Svetovno ekipno prvenstvo, kjer bo v Tokiu Sloveniji skušal znova priigrati mesto med elito, je tudi podpisal pogodbo o sodelovanju z NTZS.

Glavni del druženja so bile delavnice po skupinah, kjer so namiznoteniški funkcionarji skozi pogovor iskali nove ideje za napredek v namiznem tenisu na večih področjih: strokovni razvoj, marketing, tekmovalni sistem, večanje baze igralcev namiznega tenisa v Sloveniji, itd.

Dan namiznega tenisa se je zaključil s pozivom predsednika Hribarja, da prav vsi člani namiznoteniške družine stremijo k rasti športne panoge, ki je slovenskemu športu v zgodovini prinesla že precej veselja in mednarodnih uspehov. Nenazadnje je pretekli september v Novem mestu zaživel tudi Namiznoteniški trening center Slovenije, kjer mladi igralci vsak dan trdo garajo, da bodo nekoč zapolnili praznino, ki bo nastala, ko Bojan Tokić zaključi svojo uspešno kariero.