Na kulturni praznik veterani zbrani na 15. Menihovem memorialu

T.S., 10.02.2014
Rekreativci, Vse novice

Namiznoteniški klub Spin Šoštanj je na Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, 8.2.2014, v Osnovni šoli Karla Destovnika Kajuha v Šoštanju, organiziral 15. Mednarodni Menihov memorial v namiznem tenisu, za veterane in rekreativne igralce.

Po uvodnem pozdravu predsednice kluba, Mirjane Ramšak, so Urša, Nina in Polona zapele Zdravljico, v nadaljevanju pa še dve pesmi in s tem popestrile turnir. Prisotne je nagovoril, župan Občine Šoštanj gospod Darko Menih in gospa Urška Menih Dokl. S svojo prisotnostjo nas je razveselila gospa Majda Menih, turnir pa je obiskala tudi Špela Menih Novak z družino. Na Menihovem memorialu so bili prisotni slovenski tekmovalci, ki so prišli iz oddaljenih krajev iz celotne Slovenije, turnirja pa so se udeležili tudi domačini iz Šoštanja, Topolšice in Velenja. Udeležbo na turnirju so, zaradi slabega vremena, v zadnjem hipu, odpovedali Madžari.

Turnir v namiznem tenisu je potekal v športnem duhu, prijateljskem druženju in na visokem nivoju. Vodil ga je namiznoteniški strokovnjak, sodnik in dolgoletni član Namiznoteniške zveze Slovenije, gospod Franci Bartol, pri vodenju mu je pomagala predsednica NTK Spin Šoštanj. Udeležilo se ga je 65 tekmovalcev. Po končanem delu tekmovanja je najvišje uvrščenim, v kategoriji nad 65 let in v kategoriji od 55 do 65 let, podelila pokale in kolajne gospa Majda Menih. V ženski kategoriji in v vseh ostalih kategorijah pa je najboljšim podelila priznanja, Mirjana Ramšak, predsednica NTK Spin Šoštanj. Vsi udeleženci memoriala so po končanem turnirju prejeli simbolična darila, ki so jih prispevali sponzorji. Kot vsako leto ni moto turnirja samo spomin na vse, ki se jih radi spominjamo, temveč je tudi znamenje veselega doživetja, saj se na tem turnirju srečajo prijatelji namiznega tenisa in si izmenjajo izkušnje in znanja, ki jih nabirajo na različnih turnirjih po Sloveniji in v tujini.

Zapisala: Mirjana Ramšak