Na finalu pokala slavje Pucončanov in Mengšank

T.S., 17.12.2016
Državna tekmovanja, Vse novice

V Puconcih se je v soboto, 17. decembra, odvil finalni turnir četverice za Pokal RS 2016/17. Če v Slovenski namiznoteniški ligi spremljamo prevlado NTK Krka Novo mesto in NTK Muta, sta danes omenjeni ekipi pokleknili že v polfinalu.

Domača dvorana je iz NTK Kema Puconci znova izvabila najboljše. Varovanci Štefana Kovača so s kolektivno igro izkoristili svoje izkušnje in že v polfinalu odpravili branilce naslova iz NTK Krka. Pri gostih je tri zmage priboril neomajni Uroš Slatinšek, toda to ni bilo dovolj za končno slavje Dolenjcev. Zmaga Petra Hribarja proti Tomažu Pelcarju je pomenila, da smo pri rezultatu 4:4 spremljali odločilni obračun med Tilnom Cvetkom in Pelcarjem. 24-letni Prekmurec je bil boljši s 3:0 in slavje domačih se je lahko pričelo. Za to sta bila v veliki meri zaslužna Bojan Ropoša in Dominik Škraban, ki sta zabeležila vsak po dve točki z zmagama nad Hribarjem in Cvetkom.

V drugem polfinalu je bila zgodba podobna, le da so igralci ŽNTK Maribor obračun proti NTK Sobota dobili s 5:3. Dve točki za zmagovalce sta prispevala Matic Slodej in Danilo Piljak, eno je dodal Matevž Črepnjak. Pri gostih je vse tri točke priigral Tomaž Roudi. Finale med Kemo in Mariborom se je pričelo s hitro serijo treh zmag domačinov. Štajerci so nato sicer znižali na 2:3, a sta Pelcar in Ropoša poskrbela, da se je obračun končal s 5:2, naslov pa je ostal doma.

Tekmo za 3. mesto je s 5:1 dobila Krka in tako prišla do bronastega odličja v letošnji sezoni pokalnega prvenstva.

Mengšanke z naskokom najboljše

Pri ženskah v zadnjih dveh letih v SNTL spremljamo prevlado igralk NTK Muta. Danes jih je v polfinalu doletela kruta realnost. V tekmi proti NTS Mengeš so bile aktualne državne prvakinje povsem brez moči. Ekipa v sestavi Ana TofantKatarina Stražar in Nika Kobetič (na rezervni klopi je sedela še Vita Kobetič) je bila boljša prepričljivo s 5:1, pri čemer je edino točko Korošicam z zmago nad Kobetičevo priigrala Vesna Rojko. V drugem polfinalu so bile igralke NTK Vesna tesno s 5:3 boljše od domačink iz NTK Kema.

Varovanke Davida Orešnika iz Mengša so bile izvrstne tudi v finalu, kjer so slavile z rezultatom 5:2. Pri poraženkah je Ivana Zera dobila dva obračuna (proti Kobetičevi in Stražarjevi), zato pa je naslov v Mengeš pripeljala tokrat nepremagljiva Tofantova. V tekmi za 3. mesto so domačinke doživele neprijeten poraz proti Muti s 4:5.

Ekipa NTS Mengeš ne nastopa v SNTL, zato pa je pometla s konkurenco v pokalnem tekmvoanju.