Na drugem Top-8 za člane najboljša Slatinšek in Fajmutova

T.S., 02.02.2013
Državna tekmovanja, Vse novice

V Ravnah na Koroškem, kjer je bilo danes moč čutiti tudi potresni sunek, je bil odigran še 2. Top-8 RS za člane in članice. Pri članih je Uroš Slatinšek dobil še drugi republiški turnir zapovrstjo, razočaral pa je Jan Žibrat. Pri članicah na stopničkah dve domačinki.

NTK Interdiskont Fužinar je organiziral tudi 2. Top-8 RS za člane in članice v sezoni 2012/2013.

Pri članih je slavil letos izvrstni Uroš Slatinšek, ki v SNTL še ne pozna poraza, dobil pa je tudi zadnje srečanje članov v Logatcu, ko je slavil na odprtem turnirju. Danes je sicer zabeležil 2 poraza (Peršolja, Zafoštnik), vendar le-ta zanj nista bila usodna. Drugo mesto je osvojil Bojan Ropoša, tretji pa je bil Mariborčan Gregor Zafoštnik, ki si je stopničke priboril prav z zmago nad Slatinškom.

Turnirja se je udeležil tudi Jan Žibrat, ki pa ni imel svojega dneva. Končni izkupiček je imel 3:4 (porazi proti Slatinšku, Ropoši, Sukiču in Roudiju) in je osvojil šele 6. mesto.

V drugi skupini se je izjemno izkazal kadet Darko Jorgić, ki je zabeležil 6 zmag in 1 poraz (Kožul) ter tako osvojil 1. mesto. Drugi je bil Dominik Škraban, tretji pa Danilo Piljak.

Domačini so bili lahko zelo zadovoljni z izkupičkom pri dekletih, saj je zmagala Manca Fajmut, druga je bila Nina Pavlin, tretja pa še ena domačinka Zala Veronik, ki je celo premagala Fajmutovo in je v zadnji tekmi proti Meliti Verhnjak igrala za končno 1. mesto, vendar je izgubila z 2:3 – zadnji niz z 9:11.

V drugi skupini je tako kot pri članih slavila igralka iz Hrastnika Tamara Pavčnik, druga je bila Nika Veronik, tretja pa Tjaša Založnik.