Na 1. TOP-8 za člane zmaga za novomeški trio

T.S., 06.11.2017
Državna tekmovanja, Vse novice

Na Muti so se v nedeljo, 5. novembra, na 1. TOP-8 v sezoni 2017/2018 pomerili člani in članice. V moški konkurenci je bil vrh povsem v znamenju igralcev NTK Krka Novo mesto, ki so zasedli vsa tri mesta na zmagovalnih stopničkah. Pri žesnkah je slavila Ana Tofant (NTS Mengeš).

Pri moških smo spremljali borbo za zmago med igralci novomeške Krke, saj so se za najvišje mesto udarili Peter HribarTilen Novak in Tilen Cvetko. Na medsebojnih tekmah je Hribar premagal Novaka, Novak je bil boljši od Cvetka, Cvetko pa je slavil proti Hribarju. Tako so odločali preostali obračuni, kjer je bil Hribar sto odstoten in je s končnim izkupičkom 6:1 prišel do prve zmage na članskih turnirjih TOP-8. Novak in Cvetko sta zaključila turnir z izkupičkom 5:2 (Novak je izgubil proti Eriku Paulinu iz NTK Arrigoni, Cvetko pa proti Andražu Novaku iz NTD Kajuh-Slovan), kar je pomenilo, da je končno 2. mesto zaradi zmage na medsebojnem obračunu osvojil Novak, Cvetko pa je bil v domačih koncih tretji.

Za zmagovalnim odrom so se po vrsti zvrstili še Paulin, Novak (Kajuh-Slovan), Darko Jamšek (NTK Inter Diskont), Črt Grm Urbančič (NTK Olimpija) in Matevž Črepnjak (ŽNTK Maribor). Najboljših igralcev tokrat na turnirju ni bilo.

V 2. kakovostni skupini je zmago slavil Andraž Avbelj (NTS Mengeš) pred Damjanom Zelkom in Bojanom Ropošo (oba NTK Kema). V borbi za končno 17. – 24. mesto znotraj 3. kakovostne skupine je zmagal Rok Trtnik (NTS Mengeš), na stopničkah sta bila še Taj Lavrič (NTK Vesna) in Miha Jamšek (NTK Inter Diskont).

Pri ženskah smo spremljali napeto bitko za končno zmago, ki pa je bila na koncu odločena že na prvi tekmi turnirja, kjer sta se pomerili Ana Tofant (NTS Mengeš) in Aleksandra Vovk (NTK Krka). S 3:1 (6, 5, -8, 9) je bila boljša izkušenejša Tofantova, ki je v nadaljevanju turnirja kar štirikrat reševala kožo v petem nizu in proti Nuši Bolte (NTK Jesenice) celo doživela nenadejan poraz. Vovkova je do konca turnirja ostala neporažena, a je zaradi poraza proti Ani na koncu ostala na 2. mestu. Tretje mesto je s 5 zmagami in 2 porazoma osvojila nadebudna Lea Paulin (NTK Arrigoni). Pod zmagovalnim odrom so se po vrsti zvrstile Ivana Zera (NTK Vesna), Staša Matis (NTK Kema), Gaja Mavri (NTK Letrika), Tjaša Supanič (NTK Vesna) in Nuša Bolte (NTK Jesenice).

V drugi kvalitetni skupini je brez poraza slavila Urška Čokelj (NTK Arrigoni) pred Katjo Krajnc (NTK Ptuj) in Špelo Trelec (NTK Vesna).

1. TOP-8 RS člani
Rezultati člani
Rezultati članice
Lestvice člani
Lestvice članice