Množična udeležba na 18. Menihovem memorialu v namiznem tenisu

T.S., 12.02.2017
Rekreativci, Vse novice

Sončna sobota je na letošnji 18. Menihov memorial privabila številne tekmovalce. Tokrat prilagamo razmišljanje udeleženca turnirja, ki pove vse, zapisal pa je takole.

Turnirju na rob!

Sem redni udeleženec turnirjev v Topolšici, ki jih prirejajo rekreativci NTK SPIN iz Šoštanja. Na letošnjem turnirju se je zbralo veliko število rekreativcev, tudi skupina Madžarov.

Zakaj je udeležba na teh turnirjih v Topolšici tako številčna, sem se spraševal, ko sem po težkih borbah lahko tudi malo počival. Toda počivati nisem utegnil veliko. V predprostoru telovadnice, na deseti mizi, je bilo kaj videti. To bi si morali ogledati naši vrli kulinariki, da bi se naučili, kako se postreže gostom. To zmorejo le SPINOVCI, na čelu z neumornim Tonetom in predsednico. Tudi Madžari so bili presenečeni. Nekaj časa smo opazovali to »indijo-koromandijo«, potem pa takoj v napad. Pojavile pa so se tudi prve jezikovne ovire H-SLO. Takoj smo odkrili »štiriudni mehanski prevajalnik«. Zelo dobro deluje, je malo glasen, če gibljive dele mažeš s »svetlo-temnim-oljem«, deluje brezhibno.

Vrlim SPINOVCEM priporočam, da nabavijo močnejše ozvočenje, ker zvok v »kulinarični« predprostor zelo slabo prodira. Po težkih borbah na devetih mizah «kulinaričnim« naporom na deseti mizi, se je turnir pozno popoldan le končal. Toda ne brez posledic. Starejši rekreativec je na turnirju osvojil prvo medaljo v življenju. Bil je srečen. Toda ne dolgo. Opojni vpliv predprostora je povzročil izgubo denarnice. Pošteni najditelj se ni našel. Končno se mu je sreča nasmehnila. Denarnico je našel v svojem lastnem žepu.

Pozabljivi Madžar je med posamezniki osvojil drugo mesto, prejel zasluženi pokal. Tudi med dvojicami je bil drugi in prejel medaljo. V času ko je čakal, da prejme medaljo, mu je nekdo izmaknil pokal. Zahteval je drugi pokal. Iskali smo tatiča. Našli smo ga, falota. Pokal je bil v njegovi lastni torbi. Vpliv predprostora je deloval vedno močneje.Upam, da se bodo našli tudi »zamenjani« čevlji. Raziskava je v teku.

Avtorju članka se zahvaljujemo, vse ostale pa že danes vabimo, da se nam pridružite na turnirju prihodnje.

NTK SPIN ŠOŠTANJ,
TOPOLŠICA, 04. februarja 2017