Mlada reprezentanta Peršolja in Galič najboljša na prvem TOP-8 za člane

Tudi drugo letošnje srečanje najboljših članov in članic Slovenije je potekalo na Ravnah na Koroškem in znova smo bili priča številnim presenečenjem.

Peršolja in Galič v ‘sedmih nebesih’

1. TOP za člane in članice v sezoni 2013/2014 je na sever naše države včeraj privabil 24 igralcev in 16 igralk, ki so se pomerili v treh oz. dveh kvalitetnih skupinah. V najmočnejši konkurenci sta se zmage veselila Ludvik Peršolja in Alex Galič.

18-letni Novogoričan je do svoje prve zmage na članskih turnirjih v karieri prišel na najboljši možen način, saj je turnir končal brez poraza, ob tem pa po vrsti premagal Danila Piljaka s 3:2, Patrika Sukiča s 3:2, Gregorja Zafoštnika s 3:1, Uroša Slatinška s 3:2, Matica Slodeja s 3:1, Bojana Ropošo s 3:1 in Tomaža Roudija s 3:0.

Drugo mesto je pripadlo našemu najboljšemu članu v zadnji sezoni Urošu Slatinšku, ki je moral še drugič v dveh dneh priznati premoč Peršolji, tretjega mesta pa se je veselil Tomaž Roudi, ki je imel sicer enak izkupiček zmag in porazov kot Gregor Zafoštnik, vendar je medsebojni obračun dobil po petih nizih.

Še bolj superiorna je bila pri ženskah Alex Galič, ki očitno dobro izkorišča treninge v Akademiji Wernerja Schlagerja. V sedmih obračunih je ostala neporažena, na poti do zlatega odličja pa je izgubila vsega 7 nizov – v peti niz sta jo uspeli odpeljati le Katja Gutnik in Manca Fajmut, ki je tekmovanje s tremi porazi končala na 3. mestu in poleg Galičevi morala mesto na 2. stopnički prepustiti Nini Zupančič. Na mestih od 4 do 7 so imele vse štiri igralke enak izkupiček 4:3, najboljši konec pa je potegnila Kristina Rahotin, ki je za seboj pustila Nino PavlinIvano Zera in Zalo Veronik.

V drugi kvalitetni skupini pri članih so imeli kar prvi štirje igralci enak izkupiček (5:2), končni vrstni red pri vrhu pa je bil sledeč: Tomaž PelcarDeni KožulDominik Škraban in Tom Šfiligoj. Prvo mesto v 3. skupini je pripadlo domačinu Darku Jamšku.

Pri dekletih je dobro formo s Svetovnega kadetskega izziva obdržala Tamara Pavčnik, ki je brez poraza slavila v 2. kvalitetni skupini, na odru pa sta se ji pridružili še dve mladinski reprezentantki Nika Veronik in Urška Čokelj.

Rezultati 1. TOP člani
Člani – vse skupine
Članice – vse skupine
Lestvica – člani
Lestvica – članice