Ligaški državni prvaki najboljši tudi na Pokalu!

T.S., 04.05.2013
Državna tekmovanja, Vse novice

Pokalno tekmovanje Slovenije se je danes s finalnim turnirjem četverice zaključilo v Ravnah na Koroškem, kjer smo bili znova priča prikazu premoči domačink in igralcev iz Puconcev, kjer je poškodovanega Dominika Škrabana zamenjal dvakratni posamezni članski državni prvak v samostojni Sloveniji.

Tretji naslov za Pucončane …

Pri moških je prva ekipa iz Puconcev v finalu s 5:2 premagala ŽNTK Zavarovalnica Maribor. Za letošnje državne prvake je bila to še 3. zmaga v Pokalnem tekmovanju, znova pa so za naslov ugnali Mariborčane. Za prvake je namesto poškodovanega Škrabana nastopil trener Štefan Kovač – Pišta, ki je v finalu s starinsko igro premagal Matevža Črepnjaka. Za poražence je 2 zmagi prispeval Gregor Zafoštnik, pri prvakih pa je svoj sloves upravičil Mitja Horvat, ki je dobil vse tri svoje tekme, zmaga Bojana Ropoše nad Zvonkom Plohlom pa je pomenila, da bo vitrina Prekmurskega kluba še bolj polna.

V tekmi za 3. mesto sta se pomerili ekipi NTK Krka in NTK Kema Puconci II, ki sta polfinalna obračuna izgubili. V 1. SNTL so mladi Pucončani Novomeščane dvakrat premagali s 5:4, danes pa je bila četa pod vodstvom Uroša Slatinška boljša s 5:1 in si tako priigrala 3. mesto. Pohvaliti velja mladega Aljaža Šmaljclja, ki je premagal Patrika Sukiča in Gorazda Horvata.

… peti za Korošice

V ženskem delu tekmovanja je bilo še najbolj zanimivo v polfinalu, kjer so igralke iz NTK Arrigoni izzivale državne prvakinje iz NTK Fužinar Interdiskont. Primorke so nastopile v polni zasedbi, saj se je Jani Ludvik in Alenki Ačimovič pridružila še Kristina Rahotin, ki je bila v zadnjem obdobju na porodniškem premoru. Domačinke v postavi Asya KasabovaManca Fajmut, Zala Veronik in Nika Veronik se izziva niso ustrašile in so slavile s 5:1. Svoj niz neporaženosti v ekipnih tekmovanjih letos sta še naprej ohranili Asya in Manca, slednja je s 3:1 odpravila Ludvikovo in po tej zmagi je bilo jasno, da bodo igralke iz Raven nastopile v finalu.

Tam so se pomerile še z enimi Korošicami iz NTK Muta, ki so v drugem polfinalu s 5:2 premagale NTK Logatec. V finalu smo spremljali povsem enosmeren promet, saj so domačinke slavile s 5:0 in še petič v klubski zgodovini osvojile Pokalno tekmovanje Slovenije.

Tretje mesto so osvojile Izolanke, ki so s 5:2 premagle Logatčanke.

Pokalno tekmovanje – finale:

Moški
finale
NTK Kema Puconci I – ŽNTK Zavarovalnica Maribor 5:2

tekma za 3. mesto
NTK Krka – NTK Kema Puconci 5:1

polfinale
NTK Kema Puconci I – NTK Krka 5:3
ŽNTK Zavarovalnica Maribor – NTK Kema Puconci II 5:1

Ženske
finale
NTK Fužinar Interdiskont – NTK Muta 5:0

tekma za 3. mesto
NTK Arrigoni – NTK Logatec 5:2

polfinale
NTK Fužinar Interdiskont – NTK Arrigoni 5:1
NTK Muta – NTK Logatec 5:2

Rezultati
Polfinale
Finale