Klemen Mrak in Nina Agapito prva loparja Gorenjske

admin, 06.11.2013
Rekreativci, Vse novice

V prepolni dvorani OŠ Marije Vere v Kamniku je v nedeljo, 3.11.2013, potekalo prvenstvo Gorenjske v namiznem tenisu. Zbranih 70 mojstrov bele žogice je uprizorilo vse, kar namizni tenis lahko ponudi: tekmovalnost, strast, moč, hitrost, natančnost, vsakovrstne vrtljaje žogic, presenetljive spremembe ritma in smeri udarcev in vse to v izredno prijateljskem vzdušju.

V absolutni in petih starostnih kategorijah smo videli veliko lepih potez in presenetljivih rezultatov. Za največje presenečenje je poskrbel Kamničan Jani Makovec (13. igralec sveta v reketlonu), ki je premagal tretjega kadeta z zadnjega odprtega turnirja Slovenije Nejca Erjavca. Aleksander Poropat je dobil prvega iz lanskoletne jakostne lestvice Slovenije Maslja Bojana. Nastopajoči so bili stari od 5 do 75 let in med vsemi niso štela leta, temveč izkušnje in znanje. Teh lastnosti je imel največ Klemen Mrak iz Križ. Dokaj suvereno je v absolutni kategoriji v finalu premagal odličnega Aljaža Freliha iz Ljubnega in nato še v superfinalu zmagovalca kategorije moških od 35 do 50 let Poropata. Najtežje delo je opravil v četrtfinalu proti Domžalčanu Franciju Strnišniku. Iz izgubljenega položaja pri 2:2 v nizih in 9:6 za Francija je Klemen odigral mirno, zbrano, preudarno in dosegel epski preobrat. Poleg pokala za zmago v svoji kategoriji je prejel tudi veliki prehodni pokal in častni naziv: »prvi lopar Gorenjske«. Enak podvig je dosegla mlada Mengšanka Nina Agapito, ki je prepričljivo zmagala v ženski kategoriji.

Z vrhunskimi potezami so nas navduševali državna reprezentantka Ana Tofant ter veteranski državni prvaki Hafner, Stankovič in Burger. Na tekmovanju smo podelili priznanja najboljšim trenerjem Gorenjske, ki skrbijo, da naša športna panoga pridobiva na kvaliteti, popularnosti in množičnosti. Trener kadetske reprezentance David Orešnik, eden izmed nagrajencev, je pohvalil dobro organizacijo in kvaliteto nastopajočih. Marljivi športni delavci iz NTK Kamnik so se potrudili, da so vsi prisotni igralci in gledalci uživali v tekmovanju. Vabimo vse ljubitelje namiznega tenisa na naš naslednji turnir: 4. Mednarodno prvenstvo Kamnika v nedeljo, 15. decembra, s pričetkom ob 9:00 uri na isto mesto, torej v OŠ Marije Vere.

Lep športni pozdrav!

Zapisala: Tjaša Žibert