Jorgić naslov osvojil tudi pri mlajših članih, Tofantova do zmage po trilerju

T.S., 26.03.2017
Državna tekmovanja, Vse novice

Potem ko smo v Cerknici že včeraj dobili nove državne prvake pri mlajših kadetih, so se danes za naslov med posamezniki in dvojicami na 13. državnem prvenstvu RS udarili še člani do 21 let. Darko Jorgić (NTK Krka) je potrdil zmago med člani in prišel do drugega posamičnega naslova letos, medtem ko je pri članicah po napetem finalu slavila Ana Tofant (NTS Mengeš).

Svojo bogato zbirko državnih naslovov je Darko Jorgić danes v Cerknici še povečal. Poleg naslova pri posameznikih, je skupaj z Denijem Kožulom (Tujina) osvojil še naslov v konkurenci dvojic. Med posamezniki je Jorgić v četrtfinalu premagal Toma Šfiligoja (Tujina) s 4:0 (7, 10, 10, 5), v polfinalu se je nato pomeril s svojim prijateljem in rivalom Kožulom in slavil podobno prepričljivo s 4:0 (11, 7, 9, 2).

Zgornji del žreba je bil precej bolj skromen, tako da sta se v polfinale prepričljivo uvrstila igralca novomeške Krke Peter Hribar in Tilen Cvetko. Prvi je za uvrstitev med 4 najboljše premagal Lovra Jemca (NTK Logatec), slednji pa Aljaža Freliha (NTS Mengeš). V medsebojnem obračunu starih konkurentov je še 14-ič v zadnjih 19 tekmah slavil Cvetko, ki je bil boljši s 4:1 (8, 9, -6, 6, 8). Korošec v finalu proti Jorgiću ni imel pravih možnosti, je pa vseeno uspel dobiti tolažilni niz. Končni rezultat je bil 4:1 (3, 2, -10, 7, 4) za izvenserijskega Hrastničana.

V konkurenci dvojic sta Jorgić in Kožul v finalu s 3:0 (4, 9, 4) odpravila Šfiligoja in Cvetka. Tretjega mesta sta se veselili dvojici Erik Paulin/Miha Jamšek (NTK Arrigoni/NTK Muta) in brata Miha in Peter Hribar (NTK Krka).

Darko Jorgić in Deni Kožul na vrhu v dvojicah

Tofantova upravičila vkpoklic na svetovno prvenstvo

Le nekaj dni po tem, ko je izvršni odbor potrdil, da bo na letošnje svetovno prvenstvo v namiznem tenisu v Nemčijo potovala tudi Ana Tofant (NTS Mengeš), je prijazna 18-letnica prišla do novega lepega uspeha in še tretjič zapored v medsebojnih obračunih ugnala svojo konkurentko Tamaro Pavčnik (NTK Hrastnik). Tokratna zmaga je bila še posebej pomembna, saj sta se dekleti udarili v finalnem obračunu. Tofantova ga je po nekaj preobratih dobila s 4:3 (-8, 9, 1, -9, -7, 5, 6).

Na stopnički za 3. mesto sta stali Katarina Stražar (NTS Mengeš) in Špelo Trelec (NTK Vesna). Stražarjeva je do uspeha prišla po pričakovanjih, tega pa ne moremo trditi za Špelo, ki je lepo presenetila že v skupinskem delu, ko je premagala 4. nosilko Aleksandro Vovk (NTZS). Skalp nad Vovkovo je uspešno unovčila v finalnem delu, kjer se je do polfinala izognila glavnim konkurentkam za naslov.

Ani Tofant je v izredno kratkem času uspel zares lep napredek. Nagrada za to jo čaka konec maja na svetovnem prvenstvu v Düsseldorfu.

V tekmovanju dvojic sta Vovkova in Lea Paulin (NTK Arrigoni) v zelo lepem finalnem obračunu nadigrali Pavčnikovo in Stražarjevo s 3:1 (-4, 4, 10, 7) in tako prišli do naslova državnih prvakinj. Pokal za 3. mesto so osvojile še Živa Staniša (NTK Muta) in Nuša Vogrinčič (NTK Kema) ter Ana Tofant in Nika Kobetič (NTS Mengeš).

Sezona državnih prvenstev se bo nadaljevala čez 14 dni, ko se bodo v Mengšu za naslove državnih prvakov borili kadeti.

Lea Paulin in Aleksandra Vovk sta slavili v tekmovanju dvojic

DP RS za člane do 21 let

Ml. člani posamezno
Ml. članice posamezno
Ml. člani dvojice
Ml. članice dvojice
Ml. člani lestvice
Ml. članice lestvice