Gregor Zafoštnik in Zala Veronik preprečila hattrick Sukiča in Galičeve

T.S., 01.03.2014
Državna tekmovanja, Vse novice

V Novi vasi pri Cerknici se je danes pričelo 23. Državno prvenstvo Republike Slovenije za člane in članice. Prvi dan tekmovanja sta v konkurenci mešanih dvojic naslov državnih prvakov osvojila Gregor Zafoštnik in Zala Veronik.

Renomirani organizatorji državnih turnirjev iz PPK Rakek so tokrat 98 prijavljenih tekmovalcev pričakali v športni dvorani Bloški smučar. Prvi dan so bili v glavni vlogi obračuni dvojic in mešanih dvojic.

Slodej in Zera zapravila 2 zaključni žogi …

V konkurenci mešanih dvojic nekaj najboljših igralcev ni nastopilo, vseeno pa je bilo tekmovanje zelo zanimivo. Patrik Sukič in Alex Galič sta lovila še tretji zaporedni naslov, vendar sta morala v polfinalu z 1:3 priznati premoč kasnejšima prvakoma Gregorju Zafoštniku in Zali Veronik. Mesto v finalu sta si po polfinalni zmagi nad Denijem Kožulom in Nino Zupančič zagotovila še Matic Slodej in Ivana Zera, ki sta bila dvakrat le točko oddaljena od naslova. V finalu sta že povedla z 2:0 v nizih in v odločilnem petem nizu vodila z 10:8, vendar sta se Zafoštnik in Veronikova vrnila in zadnji niz dobila z 12:10.

Za Veronikovo je to prvi naslov državne prvakinje v članski konkurenci, za Zafoštnika pa drugi, potem ko je leta 2006 v konkurenci dvojic slavil z Urošom Slatinškom.

Škraban in Horvat kar sedem!

Tekma dneva se je zagotovo odvila v polfinalu moških dvojic, kjer sta se branilca naslova Mitja Horvat in Dominik Škraban pomerila z letošnjim novomeškim tandemom Uroš Slatinšek in Darko Jorgić. Prekmurca sta večino tekme vodila in imela kar 7 zaključnih žogic – v 4. nizu sta vodila z 10:7, v 5. nizu pa celo z 10:6, vseeno pa se ‘Krkaša’ nista predala in kot smo tega pri Jorgiću že navajeni, na koncu slavila z rezultatom 12:10 v odločilnem nizu. V finalu ju čakata Jan Žibrat in Bojan Ropoša, ki sta lani osvojila 2. mesto. Bron sta si zagotovila še Ludvik Peršolja in Patrik Sukič.

Jutrišnji finale moških dvojic bo v vsakem primeru zgodovinski. Če bo zmagala prleško/prekmurska naveza, bo Žibrat prišel do trojčka naslovov na državnih prvenstvih (posamezno, dvojice in mešane dvojice), v primeru zmage Dolenjcev, pa bi Jorgić s 15 leti in 7 meseci postal najmlajši članski državni prvak v zgodovini Slovenije.

V konkurenci ženskih dvojic Manci Fajmut ni uspelo postaviti rekorda po številu zaporednih naslovov, saj je z Melito Verhnjak izpadla že v četrtfinalu. V finalu bomo tako spremljali obračun med dvojicama Nina Zupančič/Katja Gutnik in Alex Galič/Tjaša Založnik. Tretje mesto sta si razdelili dvojici Jana Ludvik/Alenka Ačimovič in Zala ter Nika Veronik.

Jutri se tekmovanje ponovno prične ob 10. uri zjutraj in sicer z dvoboji osmine finala posameznikov in posameznic.