Državno prvenstvo v namiznem tenisu za veterane in veteranke

T.S., 27.04.2017
Rekreativci, Vse novice

V soboto, 22. aprila 2017, sta ŠRZ Rdeča dvorana in NTK Tempo Velenje organizirala Državno prvenstvo v namiznem tenisu za veterane in veteranke. Turnirja se je udeležilo sto triinpetdeset tekmovalcev iz celotne Slovenije. Tekmovanje namiznoteniških veteranov je prineslo obilo zanimivih in zagrizenih dvobojev in še enkrat več dokazalo, da lahko “ping – pong” uspešno igrajo tudi ljudje, ki niso več najmlajši.

Tekmovanje je svečano odprl župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič. Po končanem tekmovanju je naprej sledila podelitev nagrad igralcem , ki so igrali na turnirjih za jakostno lestvico. Sledila je podelitev pokalov igralcem, ki so se izkazali na državnem prvenstvu.
Častno priznanje – najstarejši nastopajoči na turnirjih – je prejel Boris Kosovel iz Nove Gorice.

Med ženskami do 50 let je prvo mesto osvojila Polona Belavič (Šoštanj), druga je bila Doris Lesnik (Radlje ob Dravi), tretja pa je bila Lucija Grad (Dolsko). Med ženskimi starejšimi nad 50. let je zmagala Dragica Lapanje (Kranj), druga je bila Živa Prezelj (Trbovlje), tretja pa je bila Jasna Šebjanič Pupis (Rakek). Med moškimi do 39 let je zmagal Tadej Vodušek (Velenje), pred Lukom Mlakarjem, tretji pa je bil Miha Režun (Koper). V skupini od 40 do 49 let je bil najboljši Darko Jamšek (Ravne na Koroškem), drugi je bil Robert Boldin (Ljubljana), tretje mesto pa je osvojil Janez Öri (Zalog). V skupini od 50 do 59 let je zmagal Darijan Vizjak (Rakek), drugi je bil Tone Špringer (Šentjernej), tretje mesto pa je osvojil Erih Gȕnther (Slovenj Gradec). V kategoriji od 60 do 64 let je prvo mesto osvojil Alfred Vodušek (Velenje), drugi je bil Vojteh Urbajs (Hrastnik), tretji pa je bil Spasoje Tešanović (Gorenje Velenje). V kategoriji od 65 do 69 je zmagal Jožef Žekš (Gornja Radgona), drugo mesto je osvojil Boris Škoberne (Trbovlje), na tretjem mestu pa je bil Brane Rakovec (Kranj). V kategoriji od 70 do 74 je zmagal Edvard Vecko (Hrastnik), drugi je bil Dušan Bažato (Nova Gorica), tretji pa je bil Miha Torkar (Vrhnika). V kategoriji nad 75 let je bil prvi Robert Stropnik (Semedela), drugo mesto je osvojil Jože Hafner (Ljubljana), tretji pa bil Vinko Pretnar (Bled).

Med ženskimi dvojicami sta slavili Lesnik – Lesar, drugi sta bili Grad – Zidarn Zupan, tretji pa sta bili Polona in Jolanda Belavič. Med moškimi dvojicami v starosti do 39 let sta slavila Premrl – Režun, druga sta bila T. Vodušek – Vodlan, tretja pa sta bila Janežič – Mlakar. Med moškimi dvojicami od 40 do 49 let sta slavila Boldin – Pavič, druga sta bila Öri – Cerar, tretja pa Špegel – Jamšek. Med dvojicami v starosti 50 do 59 let sta bila najboljša Vinčec – Gȕnther, druga sta bila Vizjak – Nadoh, tretja pa sta bila Zera – Gajšek. Med moškimi dvojicami od 60 do 64 sta bila najboljša Vecko – A. Vodušek, druga sta bila Tešanovič – Govednik, tretja pa Urbajs – Vodlan. Med dvojicami starimi od 65 do 70 let sta slavila Kozjek – Rakovec, druga sta bila Škoberne – Varl, tretja pa sta bila Pangrič – Lesnik. Med dvojicami starimi nad 70 let sta slavila Kenič – Glažar, druga sta bila Torkar – Kunstelj, tretja pa sta bila Jug – Bažato. Med mešanimi dvojicami sta slavila Vecko – Pezelj, druga sta bila Cerar – Lesar, tretja pa Poropat – P. Belavič.

Vsi rezultati …