Deni Kožul in Ana Tofant najboljša v Murski Soboti

T.S., 28.01.2017
Državna tekmovanja, Vse novice

V Prekmurju, natančneje v Murski Soboti se je v soboto, 28. januarja, odvil 2. TOP-8 RS za člane in članice. V obeh primerih smo v 1. kakovostni skupini spremljali napet boj za končno zmago, ki se je naposled končal z zmago aktualnega državnega prvaka in nove slovenske članske reprezentantke.

Kožul po petih nizih boljši od Horvata

V odsotnosti Darka Jorgića, Jana Žibrata, Ludvika Peršolje in Toma Šfiligoja sta se v boju za končno zmago po pričakovanjih udarila Deni Kožul (Tujina) in Mitja Horvat (NTK Fužinar). Oba sta svoje delo sicer opravila z odliko in premagala ostalih 6 nasprotnikov v današnji okrnjeni konkurenci. Njun medsebojni obračun je tako odločal o končnem zmagovalcu in fanta nista razočarala. V borbi mladosti proti izkušnjam in hitri igri s pol-razdalje proti odlični kontroli z mize, je na koncu slavil mlajši Kožul, ki je bil boljši s 3:2 (-6, 8, 11, -10, 7).

Svojo priložnost je danes odlično izkoristil tudi Črt Grm Urbančič (NTK Olimpija), ki je ob bilanci zmag in porazov 4:3 prišel do končnega 3. mesta in pokala. Za njim sta se zvrstila še dva občasna reprezentanta do 21 let Tilen Novak (NTK Krka) in Erik Paulin (NTK Arrigoni). Šesti je bil Darko Jamšek (NTK Fužinar), zadnji dve mesti pa sta pripadli igralcema NTK Kema Bojanu Ropoši in Dominiku Škrabanu.

V drugi kakovostni skupini se je končne zmage veselil Peter Hribar (NTK Krka), za njim so se zvrstili Matevž Črepnjak (ŽNTK Maribor), Damjan Zelko (NTK Sobota), Andraž Novak (NTD Kajuh-Slovan), Denis Pintar (NTD Kajuh-Slovan), Žiga Urbanc (PPK Rake), Boštjan Kraser (Tujina) in Klemen Jazbič (NTS Mengeš).

V tretji kakovostni skupini je slavil Andraž Avbelj (NTS Mengeš) pred Dejanom Fridrihom (NTK Prebold), Luko Norčičem (NTK Kema), Davidom Filipovićem (NTK Olimpija), Darijan Vizjak (PPK Rakek), Matevž Žgank (NTK Prebold), Gaj Vidmar (NTK Ilirija) in Lovro Jemec (NTK Logatec).

Pavčnikova zapravila zmago, na koncu le tretja

Precej bolj napeto kot pri moških, je bilo danes v 1. kakovostni skupini tekmovanja članic. V boju za zmago sta bili vse do zadnje tekme Ana Tofant (NTS Mengeš) in Tamara Pavčnik (NTK Hrastnik). Pavčnikova si je sicer privoščila tudi poraz proti Lei Paulin (NTK Arrigoni), a bi z zmago proti Tofantovi vseeno prišla do končne zmage.

Ana Tofant (v sredini) in Lea Paulin (levo) sta bili danes pred Tamaro Pavčnik. Pokale je najboljšim podelila selektorka naše izbrane vrste Vesna Ojsteršek.

Proti Tofantovi je začela udarno in hitro povedla z 2:0, nato pa se je pričela tekma nagibati v korist Tofantove, ki je v 4. nizu preživela vrtinec in na koncu prišla do zmage nad svojo veliko tekmico (a tudi prijateljico) z rezultatom 3:2 (-5, -9, 8, 12, 8). Poraz Pavčnikove se je nakoncu rezultiral z 2. mestom Paulinove in 3. mestom Hrastničanke. Paulinova je z 1:3 izgubila proti Tofantovi, od nje je bila s 3:0 boljša tudi četrtouvrščena Ivana Zera (NTK Vesna). Gre za lep uspeh mlade Primorke, ki v letošnji sezoni kaže velik rezultatski preskok na domačih tleh. Od petega do osmega mesta so se zvrstile Katrina Sterchi (NTK Arrigoni), Katarina Stražar (NTS Mengeš), Katja Gutnik (NTK Logatec) in Tjaša Supanič (NTK Vesna).

Pri članicah na TOP-u nastopa le 16 tekmovalk v dveh kakovostnih skupinah. Morda malce preseneča odločitev selektorke, ki je v 2. skupini pustila Aleksandro Vovk (NTZS). Državni selektorji imajo sicer možnost premika igralcev med skupinami, kar bi bilo v tem primeru morda celo bolj primerno, saj je Vovkova v zadnjih sezonah odlična. No, temu navkljub, je danes Gorenjka izgubila le 2 niza in prišla do suverene zmage v 2. kakovostni skupini. Za njo so se zvrstile Kaja Okorn (NTK Logatec), Gaja Mavri (NTK Letrika), Staša Matis (NTK Kema), Nuša Bolte (NTK Jesenice), Polona Letnar (NTK Preserje), Tjaša Mihevc (NTK Logatec) in Kristina Kete (NTK Preserje).

2. TOP-8 člani/-ce

Rezultati člani
Rezultati članice
Lestvica člani
Lestvica članice