Darko Jorgić in Ana Tofant najboljša v Puconcih

T.S., 07.05.2017
Državna tekmovanja, Vse novice

V Prekmurju se je danes, v nedeljo, 7. maja, odvil 3. odprti turnir Republike Slovenije za člane in članice. Najbolje sta se odrezala Darko Jorgić (NTK Krka) in Ana Tofant (NTS Mengeš), ki se z zmago na domačih tleh odpravljata na priprave za prihajajoče svetovno prvenstvo.

Jorgič nadgradil državni naslov

Na tekmovanju je vloga favorita pripadala Darku Jorgiću, ki jo je brez večjih težav tudi upravičil. Še največ težav je imel v polfinalu proti Tomu Šfiligoju (tujina). Tekma je bila do rezultata 2:1 in 7:10 izenačena, a je Jorgić obrnil 4. niz in prišel do zmage s 4:1 (-4, 6, 5, 10, 4). V spodnji polovici žreba se je izkazal novopečeni očka Jaka Golavšek (NTK Savinja), ki je najprej premagal Darka Jamška (NTK Inter Diskont), nato pa v četrtfinalu odpravil še Mitjo Horvata (NTK Inter Diskont) s 4:2 (9, 5, 6, -6, -6, 9). V polfinalu se je srečal z mladim Petrom Hribarjem (NTK Krka), ki se je na stopničke prebil na podlagi zmag nad domačinoma Dominikom Škrabanom in Bojanom Ropošo. V boju za finale je bil izkušenejši Golavšek boljši s 4:1 (8, -6, 10, 8, 8).

V finalu dvoma o zmagovalcu ni bilo. Jorgić je v skladu z nastopi v zadnjih letih tudi tokrat ostal trden in ni dovolil presenečenja ter zmagal s 4:0 (8, 3, 8, 7). Po zmagi na državnem prvenstvu je na svojem drugem letošnjem domačem tekmovanju slavil še drugič in si zagotovil mesto na zaključnem Mastersu. Na prvem mestu na jakostni lestvici ostaja Horvat.

Tofantova zaustavila Paulinovo

V odsotnosti Alex Galič in Mance Fajmut smo pri ženskah spremljali bolj ali manj boj za zmago mladink in kadetinj. Na koncu se je na 1. mesto povzpela Ana Tofant, ki je v finalu premagala Leo Paulin (NTK Arrigoni), junakinjo včerajšnjega polfinala SNTL, . Tudi tokrat je bila Primorka izvrstna in je na ogled postavila svoj razkošen talent, a je Tofantova v sedmem nizu zdržala pritisk ter slavila s 4:3 (-10, -8, 3, 12, 5, -7, 8). Mesto na stopničkah je pripadlo še Katarini Stražar (NTS Mengeš) in Katji Gutnik (NTK Logatec), ki je v polfinalu proti Paulinovi izgubila na 12. točki sedmega niza.

Ana Tofant bo konec maja na svetovnem prvenstvu v Düsseldorfu branila barve slovenske reprezentance.

Ožbej Poročnik slabo leto po hudi nesreči nazaj v ringu

Devet mesecev po hudi nesreči, ko je med tandemskim plezanjem v slovenskih gorah izgubil dobrega prijatelja, se je v namiznoteniški ring danes vrnil Ožbej Poročnik. Niti dva meseca kome, 12 operacij (3-4 ga še čakajo), dolgi meseci prebiti v UKC Ljubljana in URI Soča, našega nekdanjega reprezentanta v mlajših kategorijah niso uspeli zaustaviti. Ožbej je bil že od nekdaj znan kot nepopustljiv borec in v največji tekmi svojega življenja je uspel priti do velikega vodstva. Zmage, kot sam pravi, še ni dosegel: “Vsak dan trdo delam, da se vrnem na 100 %. Še nikoli nisem imel toliko volje do življenja in želel bi si, da bi moja borba navdihnila tudi druge. Na današnji turnir sem prišel bolj zaradi druženja, a želja po zmagi nikoli ne umre. Vesel sem, da sem uspel dobiti eno tekmo, zame je to nova lepa zmaga.

Diagnoza po hudi nesreči v gorah.

Ožbej je samostojno ponovno shodil šele pred kakšnim mesecem dni, a je od tedaj že osvojil Peco (2126 m) in dva lažja alpinistična vzpona. Tudi treningi v namiznoteniški dvorani so zaenkrat še lažji in kratkotrajnejši. Ljubezni do namiznega tenis ni izgubil. Takoj ko se je zbudil iz kome, je že govoril, da bo kmalu ponovno zaigral. Tisti, ki smo ga videli v bolniški postelji, najprej nismo verjeli, da bo temu res tako, a nas je, skupaj z medicinskim osebjem, Ožbej vse demantiral in potrdil, da gre za neuničljivega fanta. Vsi se že veselimo novih podvigov Korošca, danes pa v imenu celotne namiznoteniške družine Ožbeju želimo uspešno okrevanje in še veliko nastopov na namiznoteniških tekmovanjih.

Oža, kapo dol!

Z nasmehom na obrazu – ponovno v namiznoteniški dvorani. (Za težišče na riti mu bomo zaenkrat še oprostili :)).

3. OT za člane in članice

Člani rezultati
Članice rezultati
Lestvica člani
Lestvica članice