Članski odprti turnir na Ptuju zaznamoval rdeči karton Zale Veronik

T.S., 30.03.2014
Državna tekmovanja, Vse novice

Nova dolga sezona namiznoteniških tekmovanj počasi prihaja proti koncu. Po včerajšnjem koncu rednega dela Slovenske namiznoteniške lige, so se danes na Ptuju na 3. odprtem turnirju Republike Slovenije merili člani.

Slatinšek pred SP v Tokiu potrdil svojo premoč na domačih tleh

O dobri obiskanosti zadnjega odprtega turnirja v sezoni pri članih tudi tokrat ne moremo govoriti; pri članih je nastopilo 32 igralcev, pri članicah 12 igralk.

Mladi upi tokrat niso postregli z rezultatskimi presežki, ki smo jih morda na zaključku sezone pričakovali. Do lepega skalpa je v skupinskem delu sicer prišel Tilen Novak, ki je s 3:2 premagal trikratnega državnega prvaka Mitjo Horvata, vendar je moral nato v osmini finala z 2:4 priznati premoč mlajšemu Horvatu, Gorazdu. V četrtfinale sta se prebila Deni Kožul in Ludvik Peršolja, ki sta morala priznati premoč Gregorju Zafoštniku oz. Tomažu Roudiju, ki je že v osmini finala premagal tudi Darka Jorgića.

V odločilnih bojih smo tako spremljali izkušene igralce, ki se v zadnjih sezonah redno uvrščajo na stopničke za zmagovalce. V prvem polfinalnem obračunu je letošnji državni prvak Uroš Slatinšek brez težav s 4:0 premagal RoudijaZafotšnik pa je v klubskem obračunu s 4:2 ugnal Matica Slodeja, ki ima za seboj najuspešnejšo sezono v članski konkurenci.

Slatinšek, ki je v zadnjih dveh letih nesporni vladar domačih tekmovanj, je bil tudi danes nezaustavljiv in je finalni obračun proti Zafoštniku dobil po štirih nizih. Nekoliko slabši začetek sezone, ko sta ga na 1. OT in 1. TOP-8 zaustavila Jorgić in Peršolja, je tako pozabljen. Po zmagi na 2. OT in Državnem prvenstvu, je to tako še tretja zmaga za Slatinška v letošnji sezoni, potem ko ni nastopil na 2. TOP-8. Vrhunec za 34-letnika bo nastop na Svetovnem ekipnem prvenstvu, ki bo med 28. aprilom in 5. majem potekal v Tokiu.

Dvojčici Veronik namučili Kasabovo

Kljub dejstvu, da se je tekmovanja članic udeležilo le 12 tekmovalk, je bilo dogajanje na Štajerskem zelo pestro. Zelo vroče je bilo v spodnjem delu finalnega žreba, kjer so se znašle kar 3 igralke Fužinarja. V četrtfinalni tekmi je Nika Veronik proti Asyi Kasabovi povedla s 3:0 v nizih, vendar se Bolgarka ni dala zmesti in je kasneje tekmo po sedmih nizih dobila. Z zmago si je priigrala polfinalni ‘zmenek’ z drugo dvojčico Veronik, Zalo. Polfinalna tekma je bila še bolj napeta, o zmagi pa je na koncu odločila vroča glava mlade Zale, ki je pri rezultatu 11:12 v odločilnem sedmem nizu z loparjem udarila po mizi, si prislužila rdeči karton in s tem kazen odvzema točke ter stisk rok s Kasabovo, ki je tako v finale prišla po posredovanju sodnika.

Že pretekli vikend smo poročali o opaznem napredku v igri Tamare Pavčnik in mlada Hrastničanka je tudi tokrat potrdila, da stopa po pravi poti, potem ko je v drugem polfinalu s 4:2 premagala dvakratno aktualno državno prvakinjo Manco Fajmut. V finalu Kasabova ni pokazala usmiljenja. Pavčnikova je padla z rezultatom 4:0, po zmagi na 2. OT, pa je Asya še drugič zapored slavila na republiških turnirjih.

Med najboljšimi kar 3 igralke Fužinarja in vedno boljša Tamara Pavčnik.

Med najboljšimi kar 3 igralke Fužinarja in vedno boljša Tamara Pavčnik.

Rezultati 3. OT člani
Člani
Članice
Lestvica člani
Lestvica članice