Bojan Pavič bronast na svetovnem veteranskem prvenstvu!

T.S., 29.05.2016
Rekreativci, Vse novice

Več kot 4500 igralcev iz celega sveta se je v španskem letoviškem mestu Alicante med 23. in 29. majem potilo na Svetovnem veteranskem prvenstvu, med njimi tudi 16 Slovencev.

Nešteto dvobojev na 165 mizah se je v tem tednu odvilo v Španiji, kjer je za velik uspeh poskrbel Bojan Pavič, ki se v domovino vrača z bronasto kolajno v tekmovanju dvojic! Nekdanji reprezentant in sedanji trener NTK Vesna je skupaj z Nemcem Andreasom Fejer-Konnertom do velikega uspeha prišel po 9 zmagah. Zadnja, v četrtfinalu, je bila daleč najtežja.

Francoza Lammare in Forbault sta padla z rezultatom 3:2 (1, 6, -8, -4, 7). Tudi finale je bilo več kot na dosegu roke, a sta bila v sami končnici Nemca Matthias in Pilsl bolj zbrana in sta slavila z 2:3 (-5, 7, -11, 11, -8). Matthias in Pilsl sta se na koncu veselila naslova svetovnih prvakov. Pavič je bil odličen tudi med posamezniki, kjer se je prebil v finalni del in prišel do 1/32 finala, tam pa je moral priznati premoč svojemu partnerju iz tekmovanja dvojica Fejer-Konnteru, ki je bil boljši z 2:3 (8, -9, 10, -5, -8).

Izjemno se je izkazal tudi legendarni Edvard Vecko v kategoriji nad 70 let, a je žal ostal brez kolajne. Med posamezniki je nanizal 6 glaskih zmag brez izgubljenega niza in se uvrstil med 16 najboljših, nato pa je z 2:3 (5, -10, -9, 6, -11) izgubil proti Rusu Dimitriju Davidenku. Še boljši je bil v konkurenci dvojic, kjer se je skupaj s Švedom Pan Mingom uvrstil v četrtfinale.

Slovenijo je sicer zastopalo 16 igralcev: Maksimilijan Burger, Darko Fijavž, Sonja Gradišnik, Erih Günther, Barbara Jančič, Dean Mavri, Janez Ori, Bojan Pavič, Ervin Perčič, Ivica Sklizovič, Mojca Smolej, Edvard Vecko, Renata Zrinski, Mirko Šemrov, Marko Špegel in Vojteh Štor.

Prvenstvo neverjetnih razsežnosti.

Prvenstvo neverjetnih razsežnosti.