Azijci znova premočni za preostali svet, naši fantje z bronasto kolajno!

T.S., 30.10.2013
ITTF WCC 2013 - sl, Vse novice

Na Otočcu smo danes dobili prve nosilce kolajn Svetovnega kadetskega izziva. Ekipna naslova so v obeh konkurencah osvojili ekipi Azije. Naši kadeti so osvojili končno 4. mesto in se tako veselijo bronaste kolajne.

S finalnimi boji v ekipnem delu ITTF World Cadet Challenga se je danes končal prvi del največjega svetovnega kadetskega tekmovanja. Naši izjemni kadeti v postavi Darko JorgićErik PaulinTilen Cvetko in Peter Hribar so znova dokazali, da so ena izmed najboljših mladih generacij v zgodovini slovenskega namiznega tenisa.

Po včerajšnji osvojitvi 2. mesta v kvalifikacijski skupini so danes dopoldne v polfinalu z 1:3 morali priznati premoč ekipi Evrope, kjer je z dvema točkama blestel evropski kadetski prvak Tomas Polansky, svoje pa je dodal še Rus Maxim Chaplygin, ki je na letošnjem evropskem prvenstvu za mladino osvojil 2. mesto.

Edino točko za naše je prispeval naš najboljši igralec Jorgić, ki je v prvi tekmi po pravem mesarskem klanju s 3:2 premagal Andreasa Levenka, ki je bil za našega igralca usoden v četrtfinalu evropskega prvenstva.

V tekmi za tretje mesto so se naši igralci pomerili z Latinsko Ameriko in znova izgubili z 1:3 – Jorgić je premagal Horacia Cifuentesa – kljub temu pa so si bronasto odličje zagotovili že z uvrstitvijo v polfinale.

Zelo dobro so se odrezala tudi naša dekleta, ki so na koncu osvojila 6. mesto, pri čemer so za ta uspeh danes premagala ekipo Afrike, kasneje pa v boju za 5. mesto izgubila proti Severni Ameriki.

Finalna obračuna sta bila pri fantih in dekletih enaka – Evropa je napadala Azijo. Prve so se v boj za zlato kolajno podale kadetinje in spremljali smo izjemno napet obračun, katerega je odločila večja širina kvalitete Azijk. Pri Evropejkah je blestela Romunka Adina Diaconu, ki je premagala tako Kitajko Li Yiran, kot tudi Japonko Mimo Ito, na njeno žalost pa ni bila deležna zadostne pomoči svojih kolegic. Japonka Ito je v prvi tekmi premagala Tin-Tin Ho, v tretji tekmi je Korejka Kim Jiho3:2 ugnala Liso Lung, v odločilnem obračunu pa je Tin-Tin morala priznati premoč Kitajki Li. Tretje mesto pri dekletih je osvojila ekipa Svetovni upi, na zmagovalnem odru pa je bila še ekipa Latinske Amerike.

Pri fantih so bili Azijci v postavi Chuqin WangMinha Hwang in Takuto Izumo preprosto premočni za predstavnike Stare celine, kjer so nastopali Tomas PolanskyAliaksandr Khanin in Maxim Chaplygin. Tekma se je končala z rezultatom 3:1 za vzhodnjake, pri katerih je Chaplygin v fenomenalnem obračunu s 3:2 premagal Japonca Izumo. Tretje mesto so osvojili naši krvniki Latinski Američani.


Created with flickr slideshow.